Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky na začátku září bude mít malá 3 měsíce
takže ještě škvrně.. ![]()
Tak se chci předběžně zeptat od kdy jste dával nebo budete dávat fusak
děkuji
Podle počasí, obvykle tak od října/listopadu. Jinak stačila deka.
Dle počasí a na miminku, první rok jsem ho vytáhla asi až v začátkem listopadu. druhý cca kolem záčátkem října.
Moje malá je horkokrevná, taklže jsme ani nenosili beránka ani zimní kombinézu. ![]()
Máme takový tenký fusák, který se používá, mimo zimu. Zkusím poslat odkaz.
Určitě..vždyť někdy je v říjnu teploučko, a jindy málem sněží.
Já jsem měla teda flísový fusak Emitex, a do něj na podzim teplejší dupačky a mikču nebo bundičku nahoru, a v zimě kombinézku.
Podle počasí. Asi tak nějak když ty vyndáš ze skříně zimní kabát.
@Nicalka píše:
Díky holkybudu se tedy řídit počasím a malou
ideální:-)
Tak ten co máme už tam není, ale tenhle se mi zdá ještě lepší.http://www.dvojcatka.cz/detail/3813036/fusak-maxi
Podle počasí. U obou dětí to bylo asi někdy v listopadu, přičemž u mladšího bylo ještě relativně teplo, ale protože nesnášel být navlečený, tak jsem měla v kočáru fusak a strkala ho tam jen v punčochách a mikině. My v zimní bundě, on nalehko ve fusaku. Byl vyhřátý a spokojený.
Tak ja davala jednou fusak uz v zari. Protoze jsme chodili ven hned rano kolem pul osme, vyprovazet starsi do skoly. A to bylo po ranu pet stupnu. Takze rano jsem fusak dala, pak ho odpoledne zas vyndala. Na deku mi to prislo malo, protoze je zima hlavne odspodu.
Existuji i takove prechodne fusaky. Ja mela prave takovy prechodny, urceny puvodne do autosedacky. Takze jsem na zacatku vytahla ten a pak uz ten echt zimni…
Podle pocasi, proste…
Já sem dávala fusak, když bylo 10stC a míň (pokud se nemělo oteplit), jinak deku pod mimi, deku na mimi a přehoz co je ke kočáru.
Člověk by si měl prostě asi tak nějak představit, jak by se v tom kočárku spalo jemu… Pochybuji, že by někdo ležel někde nepřikrytý nebo přikrytý jen dekou v deseti a míň stupních…
@Nicalka píše:
Ahoj holky na začátku září bude mít malá 3 měsícetakže ještě škvrně..
Tak se chci předběžně zeptat od kdy jste dával nebo budete dávat fusakděkuji
až na to bude počasí - tzn. až já budu muset navléknout bundu, tak půjde mrně do fusaku.
Až tobě bude venku taková zima, že ti nebude stačit mikina, tak prckovi uber teplý vrstvy a dej ho do fusaku.