Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojky, potřebuji poradit. Synovi budou v lednu 2 roky. Občas chodí pěšky ale ještě se pořád i vozí v golfkách (máme Moon Buggy). Chtěla jsem se zeptat, jak to s takto starými dětmi budete řešit v zimě. Dáváte pořád ještě fusak nebo nějakou teplou deku a nánožník? Narazila jsem na toto: http://www.mamimimi.cz/detail.php?… (viz foto), ale nevím, zda to není zbytečnost. Díky za odpovědi!
Malé budou 2 v březnu a až vyrazíme s kočárem, tak teď už jedině s fusakem. Ikdyž se má zas oteplit, ale radši už ho do kočáru dám.
My máme fusak od Kaiser a jsme spokojení, protože má zip ve středu a taky oddělávací spodek. Určitě pro dvouleťáka ideál.
Mam o rok starsiho, loni jsme jezdili s emitexem.Kdyz bylo teplo tak jen spodni dil pod zadek, kdyz chladnejc tak i ten vrsek. V tech nejhorsich mrazech i ten dil na nohy. Deku jsem davala snad jen v hlubokem, jinak to furt pada, nanoznik me taky nejak nevyhovoval…
Já blbec jsem totiž na jaře náš fusak (lodger bunker) prodala. Nějak mi vůbec nedošlo, že ho ještě budeme potřebovat. Myslela jsem si, že už v kočárku moc nebude ![]()
Takže asi koupit nový fusak, co? Deka stačit nebude…
Miminu budou dva v breznu fusak ma
dvojcata mela vloni ve dvou letech taktez
My taky budem jezdit s fusakem, určitě, ještě mi v kočáru spí, má 19 měsíců a je velký na 2 roky. Vejde se do obou dvou, co máme (Aesthetic, Eisbarchen), ale má nohu 26, tak se mu chudákovi ve fusaku šprajcují nohy v botech… S tak velkýma botama se do fusaku holt nepočítá, tak nevím, co s tím… Jezdit bez bot, v bačkorách, nebo zkusím návleky, jsou takové šusťákové, to by mohlo být lepší… Nebo tam nechám všít nějaký klín, do toho spodku fusaku ![]()
Jinak ten zip uprostřed mi vůbec nevyhovuje, nechápu, co je na tom dobrého… Kvůli tomu jsem dokupovala ten Aesthetic, vadilo mi, že se nedal prcek přikrýt fusakem až ke krku, když byl zip uprostřed, jako s těmi klasickými fusaky se dvěma zipy, i pak na odkrytí třeba v obchodě nebo když se oteplí mi to přijde se dvěma zipy praktičtější…
Ale chápu, že každému vyhovuje něco jiného ![]()
Paní na MMB šije i deky na kočár, které nepadají, nějak se přidělávají, ale fusak je asi fusak.
Ahoj,
to co jsi našla je fusak na jaro a podzim, na zimu je moc tenký. To už stejnou službu udělá fleecová deka. A na mmb jsou o 100kč levnější. Pokud fusak na zimu, tak vážně zimní. Děti ve dvou letech už v kočárku nejezdili, kdyby jo, tak mají fusak a zimní. Od emitexu jsou dobré, i když drahé, zkus se podívat třeba seženeš i nějaký jetý za poloviční cenu na aukru apod.
No já zakladatelku chápu a ten fusak bych nezatracovala. Pokud bude mít malého navlečeného na chození (tedy v kombinéze nebo bundě s oteplovačkama), tak je nesmysl dávat mu ještě teplý fusak - ale na to, aby byl přikrytý a neskopl si to jako deku, i tenhle fusak stačí. Ba je to možná lepší, že se tolik neuhřeje. Jen teda není nepromokavý (my ho máme), na rozdíl od těch zimních Emitexů, které snesou i pár vloček.
Taky bych zkusila bazar, bývají zachovalé za slušnou cenu. Typ Emitex mi vyhovuje, že se do toho dává dítě s bundou a má trochu místa pro pohyb - neumím si představit, jak by dvouleťák seděl v Bunkeru (leda by ho měl jen kolem pasu).
@karolina_a_betuska možná to stačit bude, možná ne. Mě jednou někdo doporučil, ať si sednu na pár minut na lavičku v mrazech a zjistím, jak moc je mi teplo nebo ne a podle toho navlíkám a balím děti v kočárku. Vem si, že tam bude sedět třeba 20min bez pohybu, šíleně rychle, i oblečený, prochladne.
Tak já malýho vozila už loni jen s teplou dekou a fusak nám nějak nechyběl
. Ten jsem prodala už s hlubokým kočárkem ![]()
Ahoj, dcera je na konci října, vloni ji byly 2roky a celou zimu jsme jezdily s fusakem v golfkách, měly jsme Emitex s prodlouženým dílem pro větší dítě, ten je i uvnitř ze šustáku, tak snense i vlhké nebo trochu špinavé botky, když dítko chvíli jde a pak se veze, e možno ho jde oddělat, tak je možné jej vyprat a neprat celý fusak. Přes fusak jsem ještě ve velké zimě měly deku. Jen deka je podle mě málo.
Malej ma 2 roky a urcite fusak pouzijem i letos.Mame od Emitexu.Kdyz jde pesky, tak mu potom dam na ty mokry boty navleky, aby neumazal fusak. ![]()