Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím ty, kdo mají doma futonovou postel, o jejich zkušenosti. Hledám postel 140 cm širokou a často mi to vyhodí odkaz na futonové postele. Jak se na tom spí? ![]()
Nejsem si jistá, ale futonová postel je jiná akorát v tom, že je nižší. Nic pod ní nestrčíš a spíš víc u země.
@Nelisa píše:
Ahoj, prosím ty, kdo mají doma futonovou postel, o jejich zkušenosti. Hledám postel 140 cm širokou a často mi to vyhodí odkaz na futonové postele. Jak se na tom spí?
máme, po roce jsme původní matraci věnovali školce a pořídili si novou, měkčí. jen nám začíná být trochu úzká ![]()
edit: jo a je nízká, jako úložný prostor nic moc
My jsme si pořídili futon a jsme max. spokojeni. Máme trošičku vyšší rám, takže pod tím máme i šuplíky. Samotný futon máme tuším kokos bavlna a spaní na tom je úžasný
jakmile spím jinde na měkké matraci (především v hotelech), tak to má záda hned poznají!!!
Ahoj,
oživuji diskuzi, zvažujeme zakoupení futonu pro naše spaní. Vybíráme dlouho a já mám stále trochu pochybnosti. Hlavně ohledně toho, aby to nebylo skutečně moc tvrdé. Na druhou stranu, jsme mladí, tak si říkám, že si snad zvyknem.
Máte tedy někdo s futonem zkušenosti?
Jak tvrdý futon máte?
Kde jste kupovali + byli jste tam spokojení?
@lištička_z_prahy My máme 2 futony, jeden z nejfuton.cz jen jednolůžko, na rozkládacím rámu, nějaký vyšší bavlněný a ten je dobrý, na něm se spí docela dobře. a druhý máme 160×200 z kidokai.cz sloužil nám na spaní 2 roky. Potřebovali jsme i skládat, takže je na skládacím roštu s kolečkami. Já se na něm vyspala docela dobře, ale teď když jsme se přestěhovali do nového, tak jsme koupili vysokou kontinentální postel 200×200 springbox se středně tuhými až tuhými matracemi a manžel řekl, že futon už nikdy víc. Takže nám futon zybde jako spaní pro návštěvu a malý bude jako gaučík na kryté terase.
Jinak 140 postele jdou vyrobit kdyžtak na míru.
Je to fakt tvrdy, ale od ty doby, co jsem na nem zacala spat mne nebolela zads, neznam ani prelezeny krk. Mam ho urcite 10let. Bavlna, kokos, na zmekceni trochu pur peny uprostred, ale spis to neni poznat.
koupeno ve futon centre i s ramem
Od 17 let mam futon a nevyhodou je, ze se nevyspim temer nikde. Vsude jsou na me mekke matrace. A malokdo se vyspi u mne:D
Zada ale neboli a futon si nemuzu vynachvalit.
Mam kombinaci bavlna+vlna.
Kupovala jsem kdysi ve Futon centru na dvojluzko. Synovi jsem do postylky nechavala sit futon v Beroune, Matrace Sen. Futony jsou naprosto stejne, akorat v Beroune levnejsi.
Jo a futon mam na bezne posteli, nemam ram specialne na futon.
@demian
souhlasím s tím, že se po dlouholetém spaní na futonu opravdu málokde vyspím. Já mám teda celobavlněný, ten nejtvrdší a spí se mi na něm perfektně
@Tiger-lily a jaké jsou reakce?
Jednou u mně měla spát sestra a první dotaz zněl: kde máš matraci?! A druhý: jak jezdí noční spoje?:D
@demian píše:
@Tiger-lily a jaké jsou reakce?
Jednou u mně měla spát sestra a první dotaz zněl: kde máš matraci?! A druhý: jak jezdí noční spoje?:D
Ahoj, a nemáte někdo futon milsto klasického topperu? Tedy té vrchní matrace? Chci si koupit boxsping 180×200cm a jelikož budou ty matrace 2×90cm, potřebuju topper. Koukala jsem na nejfuton.cz a tam mi doporučili matraci na mašaže (shiatsu), která je jen bavlněná a má jen 6cm.
Nemáte to tak někdo doma?
A ještě jeden dotaz - nevadil vám tam ty „ďolíky“, jak je ta matrace prošívaná?
Díky
A ještě jedna otázka - máte některá těžšího partnera? Koukala jsem, že mají nosnost 130kg, ale předpokládám, že je to zátěž na jednom místě, tedy u dvojlužka krát dva, je to tak?
To je starostí s jednou matrací ![]()
@NoFear A proč chcete topper? My měli 2× futon. Ale manželovi nevyhoval, tak teď do nového jsme si nechali vyrobit od Matrachella boxspringovou postel 200×200 a máme 2 matrace 100×200 a žádný topper jsme na to nedávali a matrace se ani nehnou.