Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tiger-lily píše:
Ano, a je to svinka nebo sviňka?![]()
Asi teda svinka
![]()
@Les2311 píše:
díky za opravu, já nejsem odborník. pro mne platí: šest nohou = brouci. osum nohou = pavouci, nutno se vyhnout! názvy si pak dohledávám jenom u těch, kteří mě zaujali.
@Les2311 píše:
tak jestli jsi estét, tak mám i čerstvě vykuklenou berušku
To mi přijde v pohodě ![]()
U nas se tomu brouckovi rika hrobarik a na slovensku elektricka /prekladam: tramvaj
/, protoze se zapojujou za sebe… ![]()
@lujziana to je ruměnice pospolná, je to druh ploštice a jako děti jsme je u nás na vesnici strašně rády pozorovaly ![]()
@Banny píše:
Ploštice? Já myslela, že to jsou svatojánské mušky![]()
někdo mi to kdysi říkal. A nepřijdou mi fuj, jsou i horší
Tys nečetla broučky? Tam o svatojánských muškách mluví malý brouček s tatínkem
. To jsou světlušky, které ve tmě svítí. Ale líbí se mi, jen když svítí, jinak jako hmyz jsou ošklivé
@Dice
Hrobařík je buď celý černý, a nebo černý s oranžovými nepravidelnými pruhy na zádech
, a hrobařík se mu neříká proto, že je na hřbitově, ale proto, že zahrabávají do země mrtvolky, které najdou a k nim potom kladou vajíčka…
Tyhle potvůrky mě jako malou strašně zajímaly ![]()
A teďka u nás nic takového neleze
, jen nohatí chrobáci
![]()
A koušou žluté berušky, potvory jedny ![]()
@Tiger-lily píše:
@Les2311 Díky, tady se člověk dozví snad všechno. A jak se jmenuje taková ta škaredá šedá oválná ploštice?
Mysíš asi stínku http://www.biolib.cz/…mage/id2163/
nebo svinku -od slova svinuje se (do kuličky, je to moc pěkné)-taky jsme ji říkali sviňka, ale zřejmě to bya spíš ta stínka, pod kameny jsou častější. Obrázek dala Bumbinka.
@Les2311 píše:
ty jo, tys jako malá nečetla Ferdu mravence a brouka Pytlíka? tam ploštice ruměnice určitě bylysvatojánská muška je světluška a se mi za světla ani trochu nelíbí, přijde mi ošklivá zrovna tak jako larva berušky
http://cs.wikipedia.org/…%C5%A1%C3%AD
Díky, za objasnění. Já jsem chtěla napsat svatojánský brouček ne muška, ale i tak bych napsala blbost.
@tterka já nechtěla napsat mušky, ale broučci.
Vím jak vypadá světluška ![]()
@bumbinka : To máš fuk - taky říkáme sviňka. A navíc já jim říkám hašlerky - jsou jako ty bonbóny
.
@Banny píše:
@tterka já nechtěla napsat mušky, ale broučci.Vím jak vypadá světluška
Já myslím, že svatojánský brouček a svatojánská muška jsou jedno a to samé ![]()
@Banny píše:
@tterka asi jo, omlouvám se dneska mi to nemyslí
Buď v klidu
. Mně to zrovna dneska úplně náhodou myslí, tak toho musím využít, dokud je čas. Zítra už to může být úplně jinak
![]()
@Dice píše:
U nás to se tomu říká hrobařík a nejvíc jsou na hřbitovech![]()
![]()
u nás též ![]()