Co dělat, když propadl gamblerství?

S159
11.9.25 14:08

Gamblerství - Tipsport

Dobrý den/ahoj,

potřebuju poradit. Zjistila jsem, že táta každý den posílá velké částky (desetitisíce) do Tipsportu. Chodí téměř každý den do hospody a poté, co se vrátí, leží do 2:00 do rána v obýváku u televize a hraje, zatímco mamka v ložnici spí. Mám k jeho emailu přístup kvůli jeho práci, se kterou občas pomáhám a viděla jsem tam transakce – tyto emaily pak chovává je do Koše. V květnu tohohle roku začal a už tam dal přes půl milionu. Nedávno dostal 500 tisíc dědictví, ale ty peníze nějak rychle zmizely. Přitom mamce často vyčítá, že utrácí, i když jen nakupuje jídlo pro 5 člennou rodinu. Nechodí na kosmetiku, nehty ani ke kadeřnici. :(
Táta je podnikatel a vydělává různě (50–100 tisíc měsíčně), má i druhý účet, kde může jít do mínusu a to mě nejvíce děsí. Mamka pracuje jako pečovatelka (cca 35 tisíc měsíčně). Splácí hypotéku a auto + platí další věci. Mám také dva sourozence, kterým se také platí např. jízdné do školy atd. Peníze mají víceméně dohromady, občas táta půjčuje svojí kartu mamce, takže má přístup k jeho účtu. Finanční problémy zatím nejsou, nikdy nebyly, ale bojím se, že by mohly přijít. Přeci jen každý den posílat tisíce do Tipsportu značí problém.
Nevím, jestli o tom mám říct mamce. Nechci, aby se rozvedli, ale nechci ani, abychom kvůli tátovi měli dluhy. Přemýšlím, jestli se ho na to mám přímo zeptat, nebo jestli se případně obrátit někam pro pomoc.

Co byste dělali vy? Máte prosím s něčím takovým zkušenost? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35845
11.9.25 14:21

Řekni to mamce, ale poprosila bych ji ať neříká že to zjistila od tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.9.25 14:55

No udeř na něj osobně, rovnou, a co nejdřív není čas čekat, až zadluží celou rodinu. Mámě to neříkej zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.9.25 16:08
@iamswan píše: Více

Tak zakladatelka je evidentně hodně mlada a jeste bydlí doma, tohle by fakt neměla resit ona.
Okamzite za mámou, ať to dospělí začnou řešit. Ona o tom taky ale máma můž vědět, že..

• Citovat
  • Upravit
8507
11.9.25 17:19
@iamswan píše: Více

Myslíš že mladá dcera ne nej bude mít nějaký vliv? Tohle se musí řešit z pozice partnerů a ne otce a dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
11.9.25 19:51

Trochu víc mi tam haprují ty částky…denně dává do tipsportu desetitisíce, které ani nevydělá? Jinak pomoci závislému člověku, který nechce, není možné.
Asi jediná možnost je svěřit se mamce, aby se podle toho zařídila, pokud bude chtít.
Ty hlavně udrž nervy na uzdě, nic s otcem neřeš (a hlavně ne konfrontačně). Pokud máš přístup jeho k poště, tak jeho asi ani nezajímá, že o tomhle víš, jinak by si tohle uměl ošetřit..např. dalším emailem, ke kterému nebude mít přístup nikdo kromě něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
11.9.25 20:02

Ať mamka okamžitě přestane splácet hypo, auto a kupovat jídlo. Peníze z výplaty ať posílá na jiný účet. Chlapovi ať oznámí, že už dál nemá na placení auta a hypo a že se asi budou muset jako rodina odstěhovat pod most, auto vrátit a pro jídlo jít do charity. On si totiž žije v dojmu, že všechno přece funguje, a tak ty „svoje“ peníze může prošustrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
11.9.25 20:44

Velmi špatné…z gamblerství se dostává velmi špatně… říct to matce popřípadě někomu kdo na něj má vliv…chlap nějakej…bude hrát ale tajně… většinou si dotyčný tím kompenzuje nějaký vnitřní problém nebo nudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
12.9.25 08:05

@Okta „Ať mamka okamžitě přestane splácet hypo“, takže přijdou o zástavu, tak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmazlicekknaposledy
12.9.25 11:54

Jestli mužů poradit ze své zkušenosti. Řekni to mamce. Není to důvod k rozvodu. Je to závislost jako každá jiná. Může už jít jen o formu toho : dostat zpátky to co jsem prohrál. Což se nikdy nestane.
Takže ano, řeš to ty, nebo s mamkou dřív než bude pozdě.

Sice doma bude pár dní nepříjemná atmosféra, ale dostat se to dál, bude to jen horší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel