Garantovaný nájem

Anonymní
15.4.23 20:29

Garantovaný nájem

Na žádost smazáno

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3851
15.4.23 20:39

Já jsem s tím spokojená. Je fakt, že kdybych si byt pronajímala sama, dostala bych asi o dva tisíce víc, ale třeba také narazila na neplatiče. Je to takové lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Pokud ti až tak nejde o výši peněz za nájemné, ale spíš o to, že dostáváš peníze spolehlivě a pravidelně každý měsíc, nemusíš s nájemníky nic řešit a ještě ti garantují, že byt nájemník nezničí, tak do toho jdi. Kdyby tady byly normální zákony a s neplatiči a ničiči se nemazaly, jako se tady děje, tak taková služba nebude potřeba. Bohužel, ale nejsou a nevíš, na koho narazíš.

• načítám...
4164
15.4.23 22:29

Tak si jejich služby a kalkulaci najdi na jejich webovkách, já bych dle své zkušenosti řekla, že se pohybují kolem toho průměru.
Jasně, kdybych se o to starala sama, vyrejžovala bych víc, ale nechce se mi tím zabývat.

• načítám...
5683
15.4.23 23:07
@Da12 píše:
Já jsem s tím spokojená. Je fakt, že kdybych si byt pronajímala sama, dostala bych asi o dva tisíce víc, ale třeba také narazila na neplatiče. Je to takové lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Pokud ti až tak nejde o výši peněz za nájemné, ale spíš o to, že dostáváš peníze spolehlivě a pravidelně každý měsíc, nemusíš s nájemníky nic řešit a ještě ti garantují, že byt nájemník nezničí, tak do toho jdi. Kdyby tady byly normální zákony a s neplatiči a ničiči se nemazaly, jako se tady děje, tak taková služba nebude potřeba. Bohužel, ale nejsou a nevíš, na koho narazíš.

Mě by zajímalo, jak jako garantují, že najemnik nezničí byt?

• jak se s takovou firmou řeší opravy v byte? Kdo platí ty opravy, kdo je zajišťuje?

To je totiž to nejproblematictejsi u pronajimanych nemovitostí.

ManzEl je třebas velmi šikovný a opraví si téměř velmi a zaroven vim, jak drazí řemeslníci jsou; takze mi to prostě nejde dohromady s tím jejich výdělkem z bytu, třebas 2 tisíce, tak to opravy budou asi určitě v režii majitele a to je pro majitele další podstatně snížení zisku. To už je dnes výnosnéjsi sporak na 6% p. a. a bez starosti ;)

• načítám...
Anonymní
26.2.24 08:25

Zkouším oživit, má někdo aktualni zkušenosti? Budu pronajímat svůj byt a zvažuji tuto variantu.

• Upravit
2
19.11.25 14:52

Garantovaný nájem , Ideální nájemce aj. - pronájem bytu, domu

Dobrý den, najdou se prosím další podněty do této zajímavé diskuze? Čeká mne pronájem nově zrekonstruovaných bytů v RD 2×3+1 v žádané lokalitě Frýdku - Místku.. Mám obavy zadat jen RK a pak ev. problém, nezkušenost s touto tématikou s nájemníky nést na svých bedrech. Proto zvažuji službu Garantovaného nájmu a jiné, kteří by tyto starosti za poplatek vzali na sebe. Děkuji za příspěvek, odpověď, pokud má někdo zkušenosti s jmenovanou firmou, uvítám dobré i ty negativní zkušenosti např se smlouvou, krytím, pojištěním atd. Děkuji hezký den všem :kytka:

• načítám...
5683
19.11.25 17:16
@SarkaKah píše: Více

Velmi naivni nechat svuj mnohamilionovy majetek na spravu cizim lidem.

Co chces garantovat? Fakt necekej zazraky, ze ti firma bude posilat dal najem, i kdyz najemnik zacne delat problemy a prestane platit - predaji ti max. kontakt na jejich advokata, ale dal uz je to jen tvuj boj - a o to hl.pri pronajimani jde, tohle je nejvetsi riziko.

Musis si precist poradne, co vse se za tim jejich „garantovanym“ najmem skryva - budou hradit i opravy po najemnikovi nebo to bude ve tve rezii, nemluve o tom, kdyby ti ty opravy meli sami zajistit, tak se s cenou pro tebe fakt parat nebudou+budes dostavat najem snizeny o jejich provizi. Jedno ke druhemu, kolik z toho nakonec ti zustane cisteho?

No a jak si byt zrekonstruovala a je mozna krasny a vyvoneny, tak pocitej s tim, ze behem 5 let bude z bytu byt skaredy a vhodny na nemaly zasah. Najemnici si nevazi ciziho usili a majetku, je to jedna velka bida, ale nejlepsi neni nad vl zkusenost.

• načítám...
3627
20.11.25 07:19

Brácha už několik let spolupracuje s Ideální nájemce a je spokojený. Byt byl i několik měsíců prázdný a platby chodily.

• načítám...
1653
20.11.25 07:36

Vyuzivam garantovany najem a zatim vse ok. System jim funguje, v byte to vypada ok, plati, ikdyz nikdo nebydli. Jedina nevyhoda pro mne je zbytecne zdlouhava komunikace SVJ, oni a podnajemnik, protoze v dome, kde pronajimam, mame vyborne vztahy vsichni a vetsina veci sla prvne „per huba u pivka“ a az potom na papire. Ale to asi neni bezna situace a nic, co by bylo na prekazku. Sousedum jsem sve duvody vysvetlila a muzou mi kdykoli volat, kdyby byl problem a chapou.
Jeste doplnim: instituce jako takova mi sympaticka neni, asi bych dostala na najmu o par tisic vic bez nich, ale vyvazuje to ta jistota prijmu. A az vyprsi smlouva, tak se uvidi.

• načítám...
2
20.11.25 11:29

@Ahep Dobrý den, děkuji za názor – chápu, že pronajímat majetek bez zkušeností může být riskantní. Právě proto si pečlivě zjišťuji informace dopředu, porovnávám různé modely (klasický pronájem, garantovaný nájem, ) a ráda bych si nechala předem zaslat smlouvy k detailnímu prostudování.

Vím, že „garantovaný nájem“ a podobné společnosti můžou znamenat různé věci, proto si ověřuji, zda zahrnuje:

• nájem i při neobsazenosti,
  • řešení neplatičů,
  • odpovědnost za škody,
  • pravidelné kontroly,
  • jasné podmínky oprav a jejich úhrady.

Rozhodně nechci nic podceňovat – právě proto sbírám teď zkušenosti od lidí, kteří si něčím podobným prošli. Děkuji i za Váš pohled, je to pro mě další z hledisek, které beru v úvahu. Na definitivní rozhodnutí nespěchám, děkuji za další příspěvky..

• načítám...
21079
13.12.25 07:44

Dobrý den,

téma na žádost zakladatele zamykám.

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny