Gardnerella vaginalis

119
25.4.08 15:22

Gardnerella vaginalis

Ahoj, prosím - máte někdo zkušenost s tzv. gardnerellou? Můj MUDr. mě léčí už cca 1 rok a pořád mám „masivní“ nález. Vyzkoušeli jsme snad už všechno, co se běžně užívá, hlavně entizol, nic nezabírá. Už nejím žádné sladké, alkohol neznám, manžel je přeléčený také několikrát, hygiena apod. je samozřejmost… :?: :?:
Díky za rady
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
321
25.4.08 18:34

Ahoj.
Ono mít Gardnerelu v pochvě není samo o sobě diagnoza. Má ji spousta žen. Důležité je, jestli je v pochvě přítomen Laktobacil. Pokud z výsledku kultivace vyšlo, že je přítomna jen ta gardnerela a laktobacil není žádný, tak by se to mělo léčit, v jiném případě ne.
Pokud se z nějakých důvodu zvýší poševní pH, dojde k přemnožení různých anaërobních bakterií, nejčastěji je to Gardnerela a vymizení laktobacila (který se stará o žádoucí kyselé poševní prostředí.) Říká se tomu bakteriální vaginoza.
Léčí se perorálně Entizolem, nebo Dalacinem, nebo případně Dalacin krémem lokálně do pochvy. Důležité je, aby pak po léčbě došlo k osídlené pochvy norm. florou, tedy laktobacilem, aby se předešlo dalším potížím. Radila bych tedy (pokud jsi ještě nezkoušela) hned po léčbě Entizolem zavádět tak na týden na noc laktobacilové kapsle. Preparát se jmenuje Fermalac vaginal, je volně prodejný v lékárně. No a pak preventivně jednou týdně, jednou za 14 dní se jednu kapsli zavést.
Tož vyzkoušej. Jinak nějaká dieta s omezením cukru na to nemá vliv, to má spíš na kvasinky. Někdy býva bakterální vaginoza častější u žen s nitroděložním tělískem.
Tak držím place. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
26.4.08 21:22

Děkuju za radu, laktobacila přímo po entizolu jsem nezkusila, nicméně teď při poslední zoufalé kontrole u MUDr. jsem mu sama navrhla, zda bych to neměla zkusit… zdá se mi už bezradný, ale doposud jsem s ním byla maximálně spokojená, tak nechci být radikální a měnit ho. Ale předepsal mi teď naposled podivné antimykotikum 8O , po kterém se projevy (výtok) zhoršily šíleně. Začnu raději laktobacilovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samozvanylecitel
17.4.12 18:55

mms

zkouselas mms? ja sem to mel a jiz je to v poho…

• Citovat
  • Upravit
1
9.11.18 09:22

gardnerella vaginalis

@tulen
Mě dr.v létě zjistila přemnožení této bakterie. Řekla mě, že muž tuto bakterii mít nemůže! Že je to jen holčičí baktetie. Přítel problémy měl. Já jsem dostala vaginalni antibiotika. Teď máme problémy opět, dr.mě opět řekla, že přítel toto mít nemůže a ať jde na urilogii, nebo venerologii, že mě pro něj nic nepředepíše. Že musí mít mykózu. Ale přece nemůže mít něco jiného, než on? Jsou nějaké léky pro chlapa i bez předpisu?
Diky MarkeetW

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.18 09:31

@MarkeetW Není to moc obvyklé, ale i chlap ji mít může. Vlastní zkušenost - ten můj ji měl, gynekolog se teda dost divil, že se s tím setkal asi jen 3× za praxi, ale prostě ji mít může.
Vzhledem k tomu, že se to léčí anitibiotiky (Entizol/metronidazol), tak volně prodejné nejsou.
Ale musí si skutečně dojít na urologii nebo venerologii, kde mu udělají výtěr a kultivaci, aby se zjistilo, co vše tam má.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.11.18 11:38

Léky pro muže bez stěrů jsou nesmyslné, je potřeba to léčit specificky a antibiotiky -tedy léky na předpis. Jinak tedy ještě je tu varianta, že je váš manžel jen přenašeč a že někde jinde souloží bez ochrany.

Než si dojde na stěry a zaléčí se, tak vy s ním souložte pouze s kondomem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí