Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,asi pro nektere blby dotaz,ale je mi 23 a jeste jsem nebyla na gynde,sexualnim zivotem uz ziju 4 roky,ale prasky jsem nepotrebovala,davali sme si dost pozor.Ted bychom se chteli pokusit o mimi,ale proste se tam bojim jit obednat na prohlidku,nejak mam strach z doktoru.Nejaká rada??Diky
Hlavně se uvolni, to pro mě bylo nejdůležitější. Vůbec nic to nikdy nebylo, všichni moji doktoři se ke mně chovali příjemně a ohleduplně, ale já byla pokaždé stažená jako blázen a pak to vyšetření šlo samozřejmě hůř. Časem se to ale zlepšilo.
M.
No, presto, ze je tento pristup pro me nepochopitelny a dost nezodpovedny, ale nebudu soudit ![]()
Nicmene, pokud oba touzite po miminku, je na case se k tomu postavit opravdu dospelacky a tudiz zodpovedne!
Hlavne si taky uvedom, ze navstevy gynekologa budou v tehotenstvi caste, snad je nechces taky sabotovat? ![]()
Mozna ti pomuze myslet na to, ze vsechno to co podstoupis delas prece pro vytouzene miminecko!
Tak hodne sil a kratkou cestu k miminku!
Neboj, nic to není. Ale už jsi tam měla dávno jít. Nebolí to, jen se uvolni a za chvilku je to za tebou. Musíš si být jistá, že jsi v pořádku, když chceš mimi. A když tam nepůjdeš teď a otěhotníš, nemusí být všechno ok.. Některé infekce, kvasinky se musí vyléčit před těhu. Tak zatni zuby, zvedni telefon a objednej se.
Slysil: tak to si ráda poslechnu co bys tak asi řekla mně,,,, já byla poprvé na gyndě ve 32 letech, když jsem otěhotněla
Exoť, viď. Prostě jsem se strašně, ale strašně bála,,,,,,,,,,donutit k návštěvě mě mohly prostě jen nějaké problémy, které naštěstí nebyly, a samozřejmě těhotenství, což se i stalo. Naštěstí jsem neměla nic zanedbáno. Sestře i dr. jsem namluvila, že jsem se přestěhovala a sháním nového doktora, když chtěly kontakt na toho starého, tak jsem zalhala, že jsem u něj cca dva roky nebyla a už ani neznám jméno. No vzaly to v klidu.
Jinak ta prohlídka v pohodě, strach zbytečnej, navíc výsledkem první návštěvy bylo potvrzení těhotenství, což bylo víc než příjemné.
Takže Koruško opravdu se není čeho bát a nedoporučuju čekat tak dlouho jako já,,,,, je to přeci jen asi už moc
A.
nazdárek - je to asi jako se vším novým - vyšetření samo o sobe vůbec nic není, ale člověk prostě má jakýsi ostych, viď.
fakt se v klidku objednej a byt tebou tak to doktorce ďoktorovi klidne řekni, že je to pro tebe nová situace - nijak extra „stará“ nejseš a když promluvíš o svých obavách, tak prolomíš ledy - uvolníš atmosféru. A i kdyby měl zrovna doktor náladu jak třeba tady Slysil
a mel potřebu ti sdělovat cosi o nezodpovědnosti, tak mu v klidu řekni, že tim ti moc nepomáhá, a že to je presně ten duvod proč jsi tu prohlídku odkládala,a uvidiš že to nakonec ocení - ale celkově si myslím, že se setkáš s příjemným pístupem. čím budeš vstřícnější a otevřenější ty, tím dostaneš třeba i víc informací, s kterými by se jinak doktor nezdržoval… tak dobré pořízení.
Nechtela jsem se nikoho dotknout, ja se na to taky divam z pohledu zdravotnika, nekdy muze byt taky pozde. Tim nechci samozrejme strasit,ale proto to povazuji za nezodpovedne. Ja mam taky strach z neznameho, je to uplne bezna reakce,ale clovek ma zdravi jen jedno a je treba si ho vazit. Ma prvni navsteva gyndy se taky neobesla s tresoucima kolenama a strachem z neznama,ja k tomu takovy stydlim
Tak drzim pesti,at najdes v sobe aspon trochu odvahy!
harpyje píše:
A i kdyby měl zrovna doktor náladu jak třeba tady Slysila mel potřebu ti sdělovat cosi o nezodpovědnosti, tak mu v klidu řekni, že tim ti moc nepomáhá, a že to je presně ten duvod proč jsi tu prohlídku odkládala,a uvidiš že to nakonec ocení - ale celkově si myslím, že se setkáš s příjemným pístupem. čím budeš vstřícnější a otevřenější ty, tím dostaneš třeba i víc informací, s kterými by se jinak doktor nezdržoval… tak dobré pořízení.
Díky holky,ste fajn,ani jsem necekala ze odpovedi se obejdou bez kritiky,me je jasne,ze je to nezodpovedne,ale proste v tom je strach a stud ![]()
A myslite si ze lepsi je spis chlap nebo zenska?
Já jsem pro ženskou, ovšem to je na každém. Na gyndě jsem byla poprvé ve svých 30 letech, to jsem byla již ve 32. týdnu. Prostě by mě tam do té doby nedostali aní párem volů… Dodnes je pro mě nepředstavitelné obnažovat se v určitých partiích před cizím chlapem. A holky zdravotnice můžete si kritizovat jak chcete, kamarád je gynekolog a těch pitomých historek o pacientkách, co jsem si vyslechla, dejte pokoj. Postoj chlapa je vždycky postoj chlapa, ať to dokáže sebevíce schovat za profesionalitu…
Každopádně dnes již vím, že přežít se to dá a dost záleží na přístupu lékaře (-řky
včetně ženské sestry.
A ještě doplním k předchozímu příspěvku
Takze jak tak koukam,tak kdyz pujdu na gyndu ve svych 23 letech,tak to zas takova tragedie neni ........no ja nevim,spis premyslim o chlapovi,protoze u nas v malym mestecku je jen doktorka a nevim nevim,tady se vi hned kdo skym a jak a nechci aby byli nejaky drby......ale asi ste me presvedcili a dodali odvahu,zitra tam zavolam a uvidim ![]()
Já taky radši chlapa - gynekologa. Ale řeknu vám, jak mi prohlídky na gyndě vůbec nevadí, tak pobyt na šestinedělí a ta šílená každodenní procedura, kdy chodí vizita - primář, dotoři, sestry a u nás ještě žákyńky ze zdravky - a vy musíte všem ukazovat tu hrůzu mezi nohama po porodu (nebo vůbec - ukazovat ty nejintimější místa… Jak teda co se doktorů a jejich přístupu týká nejsem žádná citlivka, tak tohle mi vadí úplně příšerně
). Chápu, že primář a doktoři se podívat musí - ale že mi mezi nohy čumí půlka nemocnice, to prostě překousávám těžko ![]()