Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem víc jak rok po porodu a do teď jsem kojila. Ale ne plně. Poslední půlrok tak 2× denně a nedávno tak 1× denně. Teď už asi 4 dny vůbec. Během toho jsem ještě pořád nedostala menzes, i když jsem byla v pátek u gyn., dali mi injekci na vyvolání, prý mám hodně silnou sliznici tak 12 mm, prý se to tam chystá. No já už nějakou dobu pozoruji, že mě bolí v podbřišku, cítím takové ty stavy, co jsem cítívala před menstruací, ještě si na to pamatuji, ale bude asi silná, tak se mám na co těšit.
Ale pořád nic, pak to odezní a nic se neděje. Někdy mě napadá, co když už to nedostanu? ![]()
Evča
Evco, upřímně, už nikdy nemít MS je můj velký sen… Ale mám tři dračice a další zatím neplánujem…
A neboj, určitě se dočkáš…
L.
Ahoj Evi,
u mě taky pořád nic. Kojím už jen tošku po ránu, jinak skoro vůbec.
U prvního jsem MS dostala po osmi měsících, i když jsem kojila víc a až do jedenáctého měsíce, takže taky čekám, ale ráda
, netrpělivá tedy nejsem.
M
No já jsem taky netrpělivá vůbec nebyla, taky mě to nevadilo, byla to jakási výhoda, ale když vím, že už se to podle doktora chystá a už pár dní nekojím a nic a navíc to prý bude silné, tak ta obava vyvolává takovou netrpělivost, spíš, aby už to proběho a věděla jsem, jaká to byla intenzita, protože mě to po 1. porodu začalo také až po dokojení a hodně to bolelo, ale příšerně, tak právě proto už bych to ráda měla za sebou. ![]()
Ahoj Evi, taky bych brala zbytek života bez MS, nikdy jsem je neměla v pohodě…
Mě se vrátily až 3měsíce po ukončení kojení (10m), to jsem si teda lebedila
jen manžel byl trochu nervózní ![]()
buď v klidu, tohle se jen tak neztratí
EVČO, jsem na tom skoro úplně stejně
Od porodu nic, ve čtvrtek jsem dostala vyvolávačku a pořád ještě nic
Protivná jsem už tři dny jak cosik (to já jsem před MS byla vždycky
), tak už snad brzo… Taky se bojím, že to bude silné, ale dr. říkala, že nee, tak jsem zvědavá ![]()
Každopádně nejsi v tom sama ![]()
Ahoj,
tak já jsem kojila od porodu do 16 měsíců dcery. Pak jsem chtěla skončit, abych MS už konečně dostala a mohli jsme se snažit o další dítko. Nedočkala jsem se
Otěhotněla jsem třetí den poté, co jsem naposledy kojila. Takže když jsem pak šla na gyndu, aby mi určili TP, bylo to celkem komické, neboť na dotaz, kdy byla poslední MS, jsem odpověděla - někdy v srpnu 2005 ![]()
No ale k tvému dotazu - vzhledem k tomu, kdy jsem otěhotněla, asi bych MS dostala 14 dnů po naprostém ukončení kojení (poslední dva měsíce jsem kojila jen 1× denně).
Take by me zajimalo, jak jste dlouho nemely menstruaci. Ja jsem 20 mesicu po porodu a zatim nic. Kojime 1-2 krat pres den a nekolikrat behem noci. Na menstruaci nespecham, ale zajima, zda nejsem ojedinely pripad. Byly jste nekdo bez menstruace treba dva tri roky?????
Diky za odpovedi. Renata
ahojte, tak ja po MS netuzim, som 5 aj pol mesiaca po porode, ale skor tuzim po dalsom mimcu a viem ze bez MS to nepojde
..A vzhladom na to ze kojim aj s nocou dokopy tak desat krat ked nie viac, este sa asi MS ani dlho nedockam, takze ani mimca. moja kamoska ma teraz dvojrocneho syna a este menstruaciu nedostala, je ale pravda ze jej synacek si dobehne k prsu, vypyta si ho a saje ostosest
. lekar jej povedal ze pokial koji aj iba jedenkrat za den, je v poriadku ze MS este nema.
keliska - tak přesně z tohoto důvodu jsem musela přestat kojit. Matýsek pil ještě celkem dost - tak 4-5× během 24 hodin. MS jsem dostala až 2 týdny po odstavení a píchnutí agolutinu. Kdybych nechtěla další mimi, asi bych ho kojila ještě na střední ![]()
Milli
Ahoj, prosim potrebuju radu, mam doma 14m holku. Do ted jsem brala antinu Ayreen. V srpnu a zari jsme vysadili protoze dle slov meho gyn. „Podelali varku tak ji stahli.“ a jina mi nevyhovovala, uz ji mam zase doma. V srpnu jsem to mela hrozne sileny, tyden krev pak nic, tyden krev pak nic. V zari mi prisla 5-12.9. No a ted nevim kdy ji mam dostat. Pred antinou jsem mela cyklus 29-32 dni, s antinou se to drzelo dle prasku a vzdy prisla o 3 dny dele. Pokud pocitam dobre ma mi to prijit zitra tj.3.10 nebo v patek 6.10. Muze mi prosim nekdo poradit? Mam pocit ze jsme zadelali na druhy ditko jen nevim kdy si mam delat test kdyz nevim menzes. Delala jsem jeden dnes rano a byla tam v limitu pidi mini carecka.Diky