Chlamydie a Ureoplazmata

1
3.2.08 00:11

Chlamydie a ureoplazmata

Ahojky holciny, ma gynekolozka mi nasla pri steru chlamydii a ureoplazmu, byla jsm prelecena atb, ted vse negativni, ale slysela jsem, ze jsou to hrozne potvory a jen se uspi, v tele ziji dal… Mam hrozny strach!!! Chtela bych mimi jednou a bojim se, ze kvuli tomu to ani nebude mozne.. :( Jeste jsem se chtela zeptat, moc se ted bojim, ze to opet nekde chytnu, takze sex s uz jedine s kondomem!!!!!! Ale co, az prijde snazeni o mimi, myslite, ze muzu jednou meho partnera poslat na nejake stery, jak to resite Vy??? Byli Vasi partnei na nejakem vysetreni????? Diky za rady, Viv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
3.2.08 00:49

Ahoj,
mně dal gynekolog ATB i pro partnera, léčili jsme se najednou. Pokud jsi měla nález ty, tak téměř jistě ho má i tvůj partner, je to sex. přenosná nákaza. M.

• Citovat
  • Upravit
113
3.2.08 14:52

Ahoj. Nemám naštastie vlastnú skúsenost, ale moja známa. Užila si s tým, ale neboj sa. Zrovna cca pred rokom jej našli pri steroch ureaplazmu. Liečila sa antib.Musel sa liečit aj partner. Bol tiež, myslím u urologa. Išla na kontrolu po dobratí liekov a opat to tam bolo. Znova prášky (antib.). Takto sa lilečba opakovalo 3×. Konečne sa z toho pred časom dostala. Gynekoložka jej naznačovala, že pokial sa to vracalo, či tam náhodou nebol problém v partnerovi. Povedala jej, že to je prenosné, takže pokial sa jej to 2× akoby nevyliečilo, či partner ešte nemá niekoho iného. Bolo to samozrejme nepríjemné, ale nejak do zvládli a nakoniec sa doliečili a som rada, že je už ok. Inak tehotenstvo jej nedoporučovala určite, pokial to nemá vyliečené uplne. Neboj, pokial budeš brat prášky a doberieš ich, dr.by ti mala potom urobit zase nejaké kontrolné vyšetrenia po určitej dobe či to je ok. Napr.kámoška je už teraz tehotná. Bezproblémov otehotnela a bola samozrejme rada. Tej pliagy sa zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
3.2.08 15:00

Zabudla som ešte dopísat. Tie baktérie vraj v tele pretrvávajú a prebudia sa v okamžiku, ked máš napr. oslabenú imunitu. Napr. trpievaš na zápal priedušiek, kašel a pod., tak potom sa ti to može objavit tam. Jednoducho, akoby to čakalo na okamžik, kedy máš ktorú čas tela oslabenú a ked nájdu tú slabinu, tak tam zaútočia. Nemusí sa ti to vrátit vo forme gynek.problému. Takto som to počula. Ale neboj. Ja myslím, že pokial si to preliečila liekmi, tak to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
3.2.08 16:25

ja som mala ureaplazmu a liecili sme sa spolu s manzelom. neviem, ako som sa k tomu dopracovala, lebo manzel a ja sme mali len jeden druheho. Vylicili sme sa a kuk na metrik. drzim palce :wink:
o tom, ze sa to moze vratit , ze to spi… som nepocula a radsej som to asi nemala citat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
22.6.10 12:36

chlamydie

ahoj holky, tak po výsledcích spg manžela jsem docela rozčarovaná, výsledek poukázal na chlamýdie :roll: , takže jsme oba nasadili ATB. Dr. mi v podstatě k tomu nic neřekla jen že máme brát oba atb zároveň a v září půjde manžel na spg znovu a uvidí se jestli je to ok. Mám strach, protože jsem na netu četla různé články o zdlouhavé léčbě a také je tu možnost neplodnosti. Ale snad to nebude náš případ a vyléčime se :cry: . Holky máte s tím některá zkušenost, můžeme se po dobrání atb zase začít snažit, nebo raději požádat o stěry nebo zajít na krev a počkat na výsledek? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milli 76
22.6.10 13:03

Ahojky, před třemi lety jsem též prodělala léčbu na Chlamydie trachomatis. Nemyslím si, že je to pouze přenosný sexem. Manža je neměl, já ano a s níkým jiným sexuálně nežiji. Oba nás přeléčili trojtou dávkou ATB a navrch jsme ještě užívali Wobenzym. Myslím si, že jsem je chytla v lázních ( ve vyhřívaném, perličkovém bazénku), protože je měla i moje pětiletá dcera ( ale Chlamydii pneumonii). V lázních jsem byla s ní, pro léčbu astmatu. A nikdo jiný je už z rodiny neměl. Dnes jsem ve 24. týdnu těhu. Otěhotněla jsem celkem rychle a bez problémů. Tři měsíce po vysazení hormonálního tělíska. Pokud si přeješ mimi, počkala bych po léčbě a kontrolních testech. Oni by ty mršky mohly v těhu nadělat paseku. Přeji brzké uzdravení a těhulkování. :lol:

• Citovat
  • Upravit
407
22.6.10 19:33

Milli

já právě taky nechápu, kde jsme k tomu přišli a jak dlouho to s manželem máme, protože jsme spolu 3roky a jsme si věrní, ale moje kolegyně v práci mi říkala cca před půl rokem že bere atb protože léčí chlamydie :-? , tak jestli se to dá chytit třeba i na wc :nevim: . Snažíme se o mimi právě už delší dobu tak jen doufám že bude vše o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zitulita
22.6.10 20:08

Ahoj, pokud má kolegyně chlam. trachomatis, tak tu chytneš těžko bez pohlavního styku, pokud má plicní formu tak to je jiné…Pokud tě můžu uklidnit, tak já měla roční vztah když partner zjistil že má chlamydie, které chytil pravděpodobně ode mě, musela sem si je přinést z předchozího vztahu a měla sem je v sobě možná dva, tři roky…občas zánět, dostaneš čípky a doktor to neřeší, dokud nepřideš s tím že partner je má zjištění nebo že chceš na ně vyšetření. Vztah nám to rozbilo, partner mi nevěřil, léčila sem se přes rok střídavě antib., našla si nového partnera a bez kondomu ani ťuk…nakonec letos v únoru negativní výsledek, kterej stejně nikdy neni na 100%, chlamydie se dokonale zakuklí a čeká..Ale to podstatné, i když všude čteš o neplodnosti, stresuješ se, nespíš, myslíš jen na to že nebudeš moct mít děti, gynekolog mi nakonec řekl ať neplašim, že to tolik nedělá…a víš co? po 5 měsících snažení, 9 letech antikoncepce a několika letech s chlamydiema sem právě otěhotněla :-) Tak se přestaň strašit a nečti nic na netu, jinak se zblázníš :-)

• Citovat
  • Upravit
2892
22.6.10 20:16

Ahojky…manžel je měl ve stěru pozitivní a já negativní a to jsme spolu měli normální sex.život. Takže jsem se oba léčili s ATB a ted je to snad dobré. Doporučují k léčbě užívat Wobenzym, ale to už tu někdo psal. Jinak před otěhotněním by bylo lepší, kdyby jsi je neměla, protože způsobují potrat nebo předčasný porod. Jo a ještě jsou to takové potvoty, že když jdeš na stěr, tak můžou být falešně pozitivní, ale i negativní výsledky, takže doporučuji stěry dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milli 76
22.6.10 22:11

Ahojky, tak ty chlamošky na wc chytit můžeš. Taky je můžeš chytit v termálních lázních, vyhřívaném bazénu atd. Já měla Chlamydii trachomatis a jak už jsem psala, léčbu jsem prodělala před třemi lety. V té době jsme byli s manželem svoji 15.let( po celou dobu jsem mu byla a nadále jsem věrná). A ani před tím jsem se nikde nakazit nemohla, poněvadž byl a je můj stále první. Na závěr dodávám, že manželovi se v testech neprokázaly. Testy měl provedené dvakrát. Takže od něj jsem se nakazit nemohla. Přeju brzké uzdravení všem, co se s těmi potvůrkami potýkají.

• Citovat
  • Upravit
407
23.6.10 10:18

Zitulita

Ahoj, děkuji za odpověď, musím říct že mě trošku potěšila :-) , protože jak píšeš, zbytečně si pročítám ty nejhorší scénáře a moc se do nich vžívám a pak mám depky :roll: Manžel měl nejdřív taky nějaké připomínky k věrnosti ale já jsem mu 100% věrná, tak když přišel s tím, že jsme to nejspíš chytli v bazénu tak jsem ho u toho nechala ale spíš si myslím že to máme z přechozích vztahů a ty potvory chl. máme dýl :cry: Moje gynekoložka mi k tomu taky neřekla nic zásadního, dokonce podotkla, že když se nám do září nepodaří mimi tak půjdem znova na spg a o žádných stěrech nic neřekla, což si ale myslím že by udělat měla :nevim: . Tobě moc gratuluji k těhulkování a přeji krásné a zdravé mimi :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
23.6.10 10:28

Prtka

děkuji za tip, dnes si zajdu do lékárny a Wobenzym si raději koupím. Jinak sanžilkování jsme po dobu atb odročili, protože jak říkáš může asi pak dojít v těhotenství ke komplikacím… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.6.10 11:06

Ten Wobenzym je sice dražší, ale je vážně dobrý, takže si ho určitě kup. A co se týká komplikací v těhu, tak vím o čem mluvím, protože mám za 12 dní termín porodu a před otěhotněním mi dr. dělal stěr na chlamydie, který byl negativní, ale pak jsem během těhu měla problémy a Dr. mi právě říkal, že chlamydie v těhotenství mohou způsobit předčasný porod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
23.6.10 12:40

Prtka

právě tomu se chci vyhnout, jestli se to teda podaří a ty potvory vyléčím :pocitac: držím Ti pěsti a přeji ať se mimísek narodí tak jak má :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí