Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
evulec porad se mi vraci kvasinky mam je snad vzdycky 3krat do roka a tedka se mi vraci od listopadu zanet mocaku od listopadu uz to mam po treti lucie
Tak kvasinky jsem taky často měla, po porodu jako by utlo, tak musím zaklepat. Záleží hodně na tom s čeho se vyvolají. Např mě z menstruace, nebo z bazénu. Dr.mi tehdy předepsal mast, kterou jsem měla používat před bazénem a po bazénu a každý den při menstruaci. Opravdu to pomáhalo. A hlavně v létě svlíknout plavky když vyjdu z vody, je to sice dost otravné, ale aspoň nejsou problémy.
A co se týče zánětu močáku, tak to určitě není normální 3 krát za sebou
Zašla bych na ty stěry, je to nepříjemné, ale aspoň si budeš jistá, že zánět nevyvolávají nějaké bakterie. Třeba já si myslela, že je to ze zimy, tak jsem chodila zaoblínutá jak eskymák a stejně jsem to chytla, ale vyvolávači byly ureoplazmata, které mi zjistili z těch stěrů.
marinka5 píše:
no ono se na té imuno vyšetřovalo na nějakých 42 věcí takže na každou zvlášť jsem se neptala, zajímal mě až konečný výsledek…no nic tady to stejně nevyřeším
Mari a kde se to dělá takové vyšetření?
Aha, to je mi líto
Přeju štěstíčko
A zjistilo se teda něco? Nebo je to skryté?
Evulec píše:
Aha, to je mi lítoPřeju štěstíčko
zjistilo ale to víš, no nikdo mi neřekne zda je to na sto procent právě tohle nebo ne, proto už chci mít udělaný všechny vyšetření a chybí mi už jen ty chlamydie a toxoplasmosa
marinka5 píše:Evulec píše:zjistilo ale to víš, no nikdo mi neřekne zda je to na sto procent právě tohle nebo ne, proto už chci mít udělaný všechny vyšetření a chybí mi už jen ty chlamydie a toxoplasmosa
Aha, to je mi lítoPřeju štěstíčko
Platila jsi něco? Jestli můžu poradit - známý má taky problémy. Ale nevěděl konkrétní příčinu.Totiž doktoři obvoďáci i jiní neví co s těmi chlamýdiemi dělat. Ten známý byl na vyšetření v Praze, zaplatil 4 000kč, ale má CELKOVÉ vyšetření. (opravdu vše, co se dá) Výsledky ukázaly, něčeho přebytek, něčeho minimum, něco špatné, něco dobré. (neumín to napsat doktorsky
)
A podle těch výsledků pojedou dál a budou to řešit. Doktor je to prý machr, záleží mu a hodně spolupracuje aby pomohl. Myslím, že by pomohl i u tvého případu.
děkuju, na imunologii jsem nic neplatila
tak já nevím zda ty chlamydie mám třeba vůbec ne, šlo mi jen o ten test, protože vim, že kvůli nim se taky opakovaně potrácí
Možná to zní fakt divně, 4000kč na vyšetření. Ale zkusila bych to. Berou několik odběrů, stěry všude, kde se dá.. Ale stojí to zato.
a nemáš nějaký kontakt na toho doktora? ikdyž 4000 je docela dost
už teď jsme do toho daly hodně, ale kdyby nebyla jiná možnost
Zítra Ti to písnu do pošty. Měl by přijet, tak se poptám. Jsem kousek od Třince, mám to dost od ruky. Ale kdyby to bylo poblíž, šla bych i já. Jsou to 4 000KČ, ale jedná se o zdraví, které si v dnešní době musíme i zaplatit ![]()
Opravdu se nejedná o nějaké ty podvodníky, na které hodně lidí naletí a zaplatí tisíce.
Nebo homeopat atd… Možná pomůže, ale neznám lidi, kterým by pomohl s nějakou těžší nemocí.
Anonymní píše:
a z imunologického vyšetření se také nedají zjistit?
Dají,ale musí se hledat cíleně, já se léčím na imunologii s poruchou imunity a každý rok, když mi dělají velký odběry, tak doktorka zatrhává v takovým velkým lupenu, co chtějí vyšetřit a zatrhává mi naprosto všechno co jde. I chlamydie z krve, ale jednou mi taky řekla, že se dělají i stěry s močový trubice na urologii. ![]()
Jinak ureaplazmy jsem měla taky, zaléčeno a dítě máme na první pokus, manžel se léčil preventivně taky. Na rovinu, pro všechny, co tady píšete, všechny tyhle potvory se dají chytit i bez pohlavního styku. U mě jistě, díky poruše imunity, ale prej i u zdravého jedince.
Jenže to vám přizná jen odborník, co o tom něco ví.Takže já na cizí záchody nechodím, hrozně se toho bojím, když už musím, tak s velkým sebezapřením a jsem z toho na nervy. ![]()
Přesně tak, takhle podobně jsem to tu psala. I když někdy musím na zácho v obchodních centrech, dávám papír na mísu. Nesedla bych tam. Když si umyju ruce tak otvírám pak kliku loktem
Jsem možná pako, ale prostě mám strach.
Evulec píše:
Přesně tak, takhle podobně jsem to tu psala. I když někdy musím na zácho v obchodních centrech, dávám papír na mísu. Nesedla bych tam. Když si umyju ruce tak otvírám pak kliku loktemJsem možná pako, ale prostě mám strach.
Nejsi,já nedosedávám a i tak mám strach jak blázen ![]()
alisku ty jsi psala ze se lecis s poruchou imunity? jak ti to zjistili ze mas poruchu? posledni dobou trpim na mocove cesty a kvasinky a asi dva tydni se mi v byte porad zima,musim chodit v mikine teple ponozky a pritom byte mame kolem 20-23stupnu manzel chodi po byte skoro nahej.manzel si mysli ze mam neco s imunitou a proto se mi vraceji ty zanety.ja jen mam od malicka se lecim astma a alegie.