Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám 3,5 měsíce po císařském řezu a teď posledních pár dní mě pobolívalo v podbřišku, ale teď se to stupňuje, nemůžu se pomalu hnout, bolest mě vystřeluje až do zad. Plně kojím, ale právě od té doby co mě začalo bolet břicho, tak mimi stávkuje a prso nechce. Máte někdo podobnou zkušenost? Zřejmě přijde menstruace, ale měli jste tu první taky bolestivou? Zvykne si mimi, že pravděpodobně mlíčko chutná teď jinak a budu moct dál kojit? Díky za odpověď.
Ahoj, já jsem MS dostala pů roku po porodu (taky císař a mimi plně kojené)
Bolestivá a silná byla hodně, i ta druhá.
Prý takhle jsou 2 MS, pak by se to mělo vrátit do „normálu“
Ale břicho jako před MS mě bolelo víc než měsíc před tím, než jsem to dostala ![]()
ahoj,tak já mám úplně opačnou zkušenost.Poprvé jsem MS dostala 9měsíců po porodu a ani jsem nevěděla,že jí mám.Byla celkem slabá,trvala 4dny a vůbec žádné bolesti,ani předtím nic.Ještě jsem kojila,ale už jen ráno a večer,do měsíce jsem přestala kojit úplně.
Asi jsem neporadila,ale toť má zkušenost ![]()
Ahoj já mám taky zkušenost,že mě bolelo před i záda
a pak nic ty dvě byly silné aa bolestivé na třetí čekáma vypadá to,že to bude podobne zas mě bolí záda.Ale mlíčko mi neodmítal dost jsem se toho taky bála ,ale vše bylo o.k.
Já rodila taky císařem a MS jsem dostala přesně po 6ti nedělí a protože mě bolelo břicho ještě od porodu, tak ani nevím, jestli na to měla MS nějaký vliv, od té doby jíá mám pravidelně co měsíc, na což jsem před otěhotněním nebyla vůbec zvyklá a musim říct, že je i míň silná ale bolesti na začátku jsou stejný
Jinak že by bylo mlíko při MS nějaký jiný, že by mimi odmítalo, to si nevybavuju. Napadlo mě, ale to je takovou dobu po porodu asi blbost, jestli se ti nevytvořil nějaký zánět, ale to by se přidaly asi i teploty, možná zkus zavolat dr o radu.
Když to shrnu - MS a odmítání kojení bych řekla že nesouvisí a bolesti má každá před MS jiný, takže taky těžko soudit.
Sandra
souvisí odmítání MS s kojením malek,když plakal a nechtěl papat tak se mě DR.ptala jestli nemám MS,že to mlíčko jinak chutna a některým mimískům nechutná
Tak jak koukám, mám momentálně úplně stejný problém jako Tea. Už jsem se našla v jejím tématu „bojkot kojení“.
Taky mám něco přes tři měsíce po císaři a minulý týden mi dcerka poprvé začala odmítat prso. Přisála se, ale pak se zase pustila a následoval křik a řev a takhle to šlo celý den, nakojit se nechala jen v noci. Naštěstí to přešlo, ale teď po pár dnech je to tu zas. Dnes se mi ji podařilo v klidu nakojit jen jednou, když byla rozespalá. Od včerejška mě taky dost pobílává břicho, vypadá to, že se blíží MS, takže to možná nějakou souvislost mít bude.
Ráda bych se zeptala Tey, jak to u nich nakonec zvládly…a nebo jestli některá máte taky stejnou zkušenost. Co když opravdu přijde MS a malá mléko nebude chtít, jak to řešit?
neboj ona bude mít hladík a přisaje se a zkoušela si zmněnit poloho při kojení?
Lucko, jojo zkoušela. Myslím, že jsem zkoušela už úplně všechno co jsem se kde dočetla. Takže malej ti pil, když už měl fakt hlad? Není to tak, že by ty mimina celou dobu MS vůbec nepily, že ne? ![]()
AHOJ, JSEM 6TYDNU PO CISAŘI, OD ČTVRTKA DOCELA KRVÁCÍM, MYSLELA JSEM ŽE JE TO MENSTRUACE (NEKOJÍM) ALE DNES JE SOBOTA A JA POŘÁD DOCELA SILNĚ KRVACÍ, MOŽNA ŽE SILNĚ JE SLABÝ SLOVO. JESTE CHCI ŘÍCT ŽE JSEM ŽADNY BOLESTI NEMELA, JAKO DŘIV KDYZ JSEM TO MELA DOSTAT JSEM MELA KRIZOVE BOLESTI, TED ALE NIC. MYSLITE ZE JE TO MENTRUACE NEBO ZE SE MI MOHLO NECO POROUCHAT UVNTR? TYDEN PREDTIM ME TO HROZNE PALILO PRI CURANI (JAKO U MOCAKU) TAK JSEM PILA UROLOGICKE CAJIKY A PRESLO TO, JESTE U TOHO MOCAKU KDYZ JSEM CURALA TAK JSEM SLABE KRVACELA. NIC ME NEBOLI, TEPLOTU NEMAM JEN TEDA DOST KRVACIM, TAK NEVIM JESTLI TO JE PRAVE MENS. NEBO BYCH STIM MELA JIT RADEJI K DOKTOROVI. ![]()
Ahoj,taky jsem byla po cisaři,plně kojila do 6 měsíců,pak do 14 v noci a menzes jsem dostala když bylo malýmu 10 měsíců.Mám to mnohem silnější,hlavně první dva dny je to mazec.To je u každého jiný…
Ahojky děvčata. měla jsem císařský řez 26. 3. Dnes končím šesti nedělí a od včera mě občas bolí břicho jako bych to měla dostat ale pořád nic..nevíte do kdy se má ukázát??? už od 5t nekojím.. jsem z toho nervozní a čekám na ní abych mohla nasadit Ha. děkuji za radu
Ahojky uz dva mesice jsem po cisarskem rezu, a jeste jsem to nedostala a to nekojim nevim jestly to tak ma byt a nebo ne. Jenom me nekdy poboliva bricho a zada. Jeste jsem porod nemela cisarakem, tak nevim jak to funguje…tak se chci zeptat vas jestly mi nekdo poradi dekuji za radu ![]()
Ahoj holky, obnovuji.. Zítra je to 6 týdnů po plánovaném císaři, vůbec jsem nekojila a nekojím, celé šestinedělí jsem krvácela - pořád vesměs stejnou měrou, na 3 dny to dokonce přešlo úplně, pak se znova objevilo slabé špinění, takže předpokládám že to byly očistky (po přirozeném to bylo úplně jiné tak nevím na 100%).. A dnes v noci přišla tedy první MS, jenže takovým způsobem, že mám tu největší vložku a největší tampon a i tak za hodinu „proteču“ i přes tuhle „dvojitou ochranu“. Na hoďku jsem usla a povlečení a oblečení letělo hned do pračky. V životě jsem to takto silné neměla, vždy jsem trpěla na silnější bolestivou MS, ale vždy pomohlo zobat ascorutin a nějak se to „znormalizovalo“. Ovšem od noci nepomáhá nic, co hodinu lítám na wc a do koupelny, nijak extra bolestivé to není, jizva je trošku citlivá, ale to předpokládám, že je normální.. Ale je prosím normální takto silné krvácení? Po prvním přirozeném porodu jsem měla týden očistky a pak po šestinedělí přišla úplně normální MS, ale teď je to fakt přehnané
Tak nevím, jestli je to normální a nebo jestli mám jít zítra radši na gyndu?
Stejně se v pondělí budu objednávat, ale zas tam letět dřív pokud je to normální mi přijde zbytečné.. Díky za rady a tipy ![]()