Genetika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
9.1.07 11:15

Genetika?

Ahoj holky,
v šestnáctém týdnu mám jít na genetické testy a já za ty tři roky nějak pozapomněla, co tyto testy vlastně obnáší :oops: . Jsou to jen odběry krve, nebo něco jiného? Mám být nalačno nebo se můžu najíst? Nějak už si nic nepamatuji, můžete mi prosím trošičku osvěžit paměť. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
9.1.07 11:36

Úkolem genetických testů je zjistit, zda se ve vaší rodině nevyskytuje nějaká dědičná choroba, která by se mohla přenést na vaše dítě. Pokud ještě nejsi objednaná na nějaký termín zajdi si domluvit schůzku osobně, při té příležitosti si vyzvedneš formuláře, které budeš muset vyplnit. Jeden je rodokmen rodiny, jména, data narození, případně úmrtí rod. příslušníků a to jak z tvojí tak z manželovy strany. Jedná se o rodiče, sourozence, prarodiče, tety a strejdy. Další píšeš o sobě, jestli jsi měla porody, jak dopadly , jestli jsi měla potraty a tak. na vyšetření je dobré aby jste šli oba, protože genetik to s vámi celé bude probírat ještě ústně a ty o rodině muže nemusíš vědět všechno. neboj nebolí to, klidně se najez a neměj strach.
Pokud budeš chtít vědět více tak napiš. Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
9.1.07 12:09

Ahoj,

v 16tt se jednak dělají odběry krve na „genetické vady“ (říká se jim AFP testy), ty jsou jen z krve, běžný odběr, já jsem radiji chodila vždycky nalačno :lol: a sváču měla sebou v tašce :lol:
Vyšetření u genetika - odborného lékaře - jako popisuje Sati se myslím standartně nedělá, pouze v případě, že se už v rodině nějaké vady vyskytli a tys na ně svého gynekologa upozornila. U nás je např. rozštěp patra, takže jsem ve 20tt byla na genetickém vyšetření, lékař s námi vše probral a udělal speciální UTZ.

Takže se neboj, pokud se u vás v rodině nic nevyskytuje, tak to bude jen odběr krve :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí