Náhlé otoky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
7.1.07 06:42

Náhlé otoky

Zdravím všechny budoucí maminky. Mám dotaz-jsem ve 35tém týdnu těhotenství, minulou středu jsem byla v poradně a vše bylo v pořádku-jen mám anémii a CS 0-1. Včera se mi začaly dělat otoky nohou-i když jsem se snažila přes den odpočívat, nelepší se to. Navíc jsem se dnes ráno vážila a mám o dvě kila víc, než ve středu…za čtyři dny něco přes 2 kila to je hodně-zatím jsem v těhotenství přibrala jen pět kilo-i s tímto přírustkem je to najednou víc než 7.Máme tlakoměr-manžel mě večer měřil a měla jsem 135/90. První a druhý trimestr jsem měla tlak kolem 100/60-bývalo mi na omdlení, ted poslední měsíc to bylo tak 120/80. Halva mě nebolí, bílkovinu v moči si sama nezjistím, akorát mě už tak týden miminko hodně tlačí dole v pánvi-doktor posledně na prohlídce říkal, že je sestouplé do malé pánve. Když jsem čekala první dceru-ted má 2,5roku-tak jsem takové pocity nikdy neměla-přenášela jsem 15dní, pak mi porod vyvolávali a nakonec to skončilo císařem.
Je neděle-mám čekat do středy a zastavit se v poradně-jsem objednaná až na další středu, ale určitě by se na mě koukli. Nebo mám v pondělí zkusit jít do nemocnice-aby se na mě někdo podíval-nechci dělat zmatky, pokud mi nic není, ale mám trochu strach o miminko, abych něco neprošvihla.
Prosím poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
7.1.07 06:55

Ahoj, přečti si tuhle diskuzi…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

Psala jsem ji já skoro před rokem, nakonec jsem měla preeklampsii a ve 35tt porodila…
Po tom co jsem prožila bych jela do nemocnice hned, prohlídnou tě, naměří ozvy, vezmou moč, možná i krev, taky tam budeš možná muset jít zítra ráno znovu, ale fakt to není sranda.

Nebýt tenkrát holek co mi napsali asi bych do nemocnice nejela a mohlo to dopadnout opravdu špatně…

Takže nejpozději zítra tam určitě jeď, ale radši tam zavolej a poraď se s nima… Držím palečky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
7.1.07 08:03

Ahoj Popilio, říkala jsem si, jak to asi s vámi dopadlo. Jsem ráda, žes tam nakonec jela a že jste oba dva v pořádku. :wink:

A ty Markéto si tam radši pro jistotu zajeď. Nečekala bych i kdyby to měl být planý poplach. Moje kamarádka díky preeklampsii málem umřela, protože to doktor včas nerozeznal a došlo to moc daleko. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
7.1.07 08:39

Tak naštěstí to dopadlo dobře, ale vypadalo to všelijak, těhu už mi udržely jen 10dní a díky za to, i když na císař mě poslali hned druhej den ráno, ale na přípravě tlak klesl, takže jsem nakonec rodila o 10dní později přirozeně :lol: (jo a na císař mě poslali potom ještě 2krát, ale ten první den to bylo těsný, už pro mě měli i sál :lol: )

Marulko a dej vědět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
7.1.07 11:07

Já bych zkusila si po půl hodině měřit tlak, pokud by kles, tak bych počkala na zítra, pokud by stopal, tak bych pak hned jela. Preeklampsie jde dost rychle a je hodně nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.07 11:31

Děkuji všem za odpovědi-tak jsem to vyřešila tak, že jsem zavolala mé praktické lékařce…moje máma :wink: a zajela jsem k ní do ordinace. Tam jsme zkusili moč-na bílkoviny je negativní a tlak-na levé ruce mám 138/80 a na pravé 130/80. Domluvily jsme se tak, že doma budeme přeměřovat tlak a zítra ráno zase u ní moč a odběr krve na kreatinin a ureu. Do nemocnice pojedu, jen když by se mi ten tlak přehoupl přes 140/90. Snad jsou ty otoky jen z toho, jak se miminko tlačí dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.07 12:33

ahoj

otoky samy o sobě můžou a nemusí nic znamenat… Já byla těhotná 2×
1. těhu ukončeno v 38 tt - pro počínající preeklampsii kterou se nedařilo potlačit
2. těhu ukončeno v 40 tt - pro počínající preeklampsii..... ještě mě na den zavřeli i na rizikové těhu..

Měřit tlak - pokud máš možnost - určitě je to dobré.. určitě se zmin v poradně… můžou ti předepsat prášky na tlak - já brala Dopegyt (bohužel i přes zvyšující se dávky prášků tlak neklesal)… 140/90 je hranice, při které většinou už dr. na:,–(í prášky na snížení tlaku … (nekterý lékař hned, nekterý až po opakovaném měření)
Bílkovinu v moči jsem neměla ani v jednom z případů …

Ale u prvního těhu - mě po menší fyzické námaze vypověděly na chvilku službu oči… měla jsem výpadky zorného pole… + za týden jsem přibrala 5,5 kg - takže jsem hned jela do špitálu

a u druhého mě začla bolet hlava… zpočátku mírně, pak se bolest stupňovala… no a když mi naměřili 145/95 i při dost vysokých dávkách léků na tlak, tak už mě domů nepustili a porod vyvolali…

Toť má zkušenost.. samozřejmě to nemusí být tvůj případ…

A jak ti radí holky, pokud se nějak necítíš, nebo máš obavy, tak nic nezkazíš návštevou lékaře…

držíme pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.1.07 12:10

Jak to dopadlo

Zdravím všechny a děkuji za rady a povzbuzení.
měla jsem v ponděl u praktické doktorky bílkovinu v moči, tak jsem se objednala na dnešek do poradny. Vypadá to dobře-dokonce tak dobře, že jim asi připadám jako hypochondr-bílkoviny v moči mi nezjistili, otoky, že jsou jen naznačené (no po ránu je mám menší a jen od kotníků dolů, ale měli by je vidět večer). Tlak jsem měla 135/85. Tak je divný jen ten váhový přírustek-za týden 2,5kila-sestra to okomentovala, že něco z toho je hmotnost oblečení…v tu chvíli mě napadlo, že dělají, jako bych při předchozích váženích byla v plavkách a teď si vzala zimník -doktor taky hned-že jestli nejsem víc oblečená.
No řekl mi ať se nenervuju a pozval si mě na neděli na oddělení (má službu), kde mi udělá ultrazvuk -změří, jak je miminko velké- a natočí mi KTG.
Tak jsem ráda, že mi nic není, ale trochu mě mrzí, že jsem tam chodila, připadám si, že mě budou mít za hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
10.1.07 14:58

Tak má dr na můj přírůstek reagovala „Panebože a co jíte?“ :lol: Měl jsem chuť ji kopnout do hlavy :wink:
Měř si tlak a kdyby se to cokoliv nezdálo, cítila jsi se prostě jinak tak jeď do nemocnice.
Držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 11:44

Krásné dopoledne :)

Chtěla bych se na něco zeptat (a možná i tak trochu uklidnit :D ) ohledně otoků. Jsem 35tt a do dnešního dne nevím, co to otoky jsou (ruce, nohy, obličej - nic). Dnes v noci jsem se ale probudila a měla jsem strašně oteklou pravou nohu (kotníky nešly vidět, ani Achylova šlacha nešla nahmatat) a obě ruce (prsty). Udivilo mě to, myslela jsem si, že se právě otoky v noci lepší, když člověk spí a je ve vodorovné poloze :think: teď přes den mám oteklou pořád jen tu pravou nohu a obě ruce (prsty sice už ne tak silně, ale otoky cítím), tlak jsem si měřila a mám kolem 120/80 což je v pořádku. Můj dotaz tedy zní, zda se mám raději ukázat u doktora, aby mě prohlédl, nebo je to v pořádku, i když takhle náhle?

Děkuji všem za případnou odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1771
16.3.16 11:49

Mě říkali, že když jsou otoky náhlé tak je lepší, když se na tebe někdo podívá, ale nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
16.3.16 12:31

Kdybys měla oteklo jen jednu končetinu, tak ti napíšu jet co nejdříve, může to značit sraženinu, takhle když jich je víc, tak to sraženina nebude, ale i ak by se u doktora ukázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.5.19 09:22

Ahoj tehulky, jsem 34+0 a otekaji mi nohy, leva je trochu horší jak práva, po ranu, nebo po klidu je to lepší. Tlak mam v rámci možností v poradku (130/85), v pondeli jsem byla v poradne a bilkovinu jsem v moci nemela. Muze jit o pteeklamsii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27571
11.5.19 09:24

@jjjjjudy já jí zažila 2× a upřímně radši bych se nechala zkontrolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
11.5.19 09:41

Prober to s dr, ale nemusí to znamenat nic. Já ke konci tehu taky otejkam, staci chvíli stát a mám nohy jak konve. Sem jenom víc zavodnena. Ono ty otoky jsou poměrně běžná komplikace k tomu konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí