Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, platila jsem si test na vrozené vady, riziko na DS 1 z 34000, první screening negativní, mám za sebou dneska odběry krve a pak říkala, že mě pošle na genetiku, protože máma měla potvrzeny DS u prvního těhotenství. Mohla by genetika ještě vyjít špatně? Nebo už by to odhalili u toho screeningu? Jsem z toho nervózní. Momentálně jsem 16 tt, děkuji. ![]()
Jaký test sis platila? Jen prvotrimestrální screening nebo genetický test z krve. Jinak testy jsou jen pravděpodobnost, ne záruka nepřítomnosti vady…
@Janli byl taky z krve, na vrozené vady a to vyšlo negativní, ale byl tam jen ten DS psány, to mi nabídla sestra, za 600 Kč
@Petrussee píše:
@Janli byl taky z krve, na vrozené vady a to vyšlo negativní, ale byl tam jen ten DS psány, to mi nabídla sestra, za 600 Kč
No jo, ale ty “opravdový” genetický testy, kdy se vyšetřuje dna plodu selektovaný z krve matky stojí kolem 10tisíc. Na tu genetiku fakt zajdi, pokud jste měli downa v rodině, měla jsi mt svoji genetiku udělanou už před početím. O
@Janli já vím, jo určitě zajdu, máma mi to řekla, až když jsem ji řekla, ze jsem těhotná..
, spíše se divím, že mě tam pošlou v 5. měsíci..tak se budu modlit, aby nic nezjistili…