Genetika - vyšetření

891
1.12.12 14:39

genetika - vyšetření

Nevíte nikdo prosim co znamená TM trombofilní mutace:FV-leiden, FII protrombin, MTHFR, když to zadám na netu tak mi vyjede že to je srážlivost krve a umrtí matky při porodu tam píšou, nemáte stim někdo zkušenost docela mě to děsí. včera sem byla na genetice a tohle mi tam zdělily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
1.12.12 14:57

Napiš prosím přesně, co ti zjistili. máš někde výsledky písemně? proč tě vyšetřovali? Máš nějaké problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.12.12 14:58

@sabinka098 no já mámjen tu první FV-leiden, není to tak hrozný, jen tě v těhotenství budou víc hlídat, max si budeš píchat injekce na ředění krve…
jo a neměla by si kouřit, brát HA…a když si zlomíš třeba nohu, nebo při dlouhé cestě letadlem, je dobré si vzít acylpirin, pokud ti dr. nedoporučí rovnou ty injekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 15:21

Já sem byla na genetice kvuli potratum a ted jsem ve 13tt a včera mi to vyšetření dělali tohle mi zjistily jak jsem psala nevíte jak je to stim porodem je to tak hrozný jak na netu píšou že by mě to mohlo ohrozit na životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.12.12 15:27

Pro nějaké hodnocení je třeba přesnější výsledek určitě ti neřekli, že máš Leidena, Protrombin, MTHFR a hotovo. Obvykle píšou, zda v homozygotní nebo heterozygotní konstituci. Včera ti to vyšetření dělali a hned máš výsledek? Obvykle to pár dní i týdnů trvá.
Jinak jsou to dispozice k tromboze (sraženině krve). Ta sraženina se může vytvořit i v cívním zásobení placenty a vést k opakovaným potratům, zvlášť v prvém trimestru. Poruchy okolo porodu být mohou, ale nejsou nijak zvlášť časé. Pokud máš kombinaci mutace FV Leiden i Protrombin, měla by jsi mít v těhotenství určitě léčbu. Nejlepší je se obrátit na hematologa - žádanku ti vystaví buď ta genetika nebo gynekologie. Tm už ti vše vysvětlí, budou tě sledovat, kontrolovat krev a zajistí tě správně i k porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.12.12 15:43

@sabinka098 jak píš Lama výše, nech se poslat na hematologii tam tě budou sledovat a vše bude v pohodě neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 15:46

On mi říkal ten doktor že mi přídou výsledky do 14.dnu domu a dělal mi jenom ultrazvuk a nabíral krev tak nevim jak na tohle přišel stoho ultrazvuku se to dá takhle zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 15:47

Já celou noc nespala až vy ste mě ted uklidnily děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.12.12 15:48

@sabinka098 ne to se nedá jedině z krve :mrgreen: a divím se, že tak brzy, mě to přišlo asi až za 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.12.12 15:53
@sabinka098 píše:
On mi říkal ten doktor že mi přídou výsledky do 14.dnu domu a dělal mi jenom ultrazvuk a nabíral krev tak nevim jak na tohle přišel stoho ultrazvuku se to dá takhle zjistit.

ne, z UZ to zjistit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 15:53

Tak jedině s krve co mi brala doktorka asi v 10tt. a to mi brala doktorka na to vašetření pappa a to sem se jí ptala a měla sem to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.12.12 15:55

@sabinka098 tady na ty genetické mutace mi brali speciálně krev a bylo toho několik ampulek jsem tam sebou málem sekla…máš to nějaký zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.12.12 15:57

Já myslím, že jste se blbě pochopili a teprve se to vyšetřovat bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
1.12.12 15:59

@Lama Lama taky mě to napadlo, že ji asi řekl, co všechno bude zjišťovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 16:08

Asi jo ale jak nato přišel když dělal jen ten ultrazvuk je možný že si to vyvodil stoho že sem měla dva samovolný potraty tak kvuli tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí