Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! toto téma bych směřovala všem ženským, které se mimo dvounohé starají i o ty čtyřnohé, jak jste se s tím v těhotenství porvali, co jste si dovolili a co ne…Jsem v 8tt, bohužel manžel ještě do ledna bude dojíždět za prací tak, že jsem týden doma sama, týden je tu se mnou. Od ledna naštěstí už bude pracovat v místě bydliště. je mi 23,máme doma 5 koní, psa, 3 kočky, dům jak hovádko. Zima na krku a nemám tu nikoho, kdo mi s prací pomůže, takže kydání, stlání, vození sena, topení je v mojí režii. Naštěstí jsem zvyklá, takže fyzičku mám dobrou, šetřím se, ale hnůj za mě nikdo nevyveze, koně mám venku, takže zrovna dnes tahat po výběhu kolečka se senem je práce pro otroka. Večer tahat kýble s uhlím a dřevem.. nemám z toho dobrý pocit, ale nikdo to za mě neudělá a koníci jíst musí, nějak tem měsíc už vydržím. Chodím denně do práce a druhou mám ještě doma, takže se nezastavím… Jak jste si to zařídili vy? Pracovali jste kolem zvířat dál, nebo jste pustili vidle z ruky? Trochu se o nás bojím, ale snažím se nepřepínat se. naštěstí se zatím malé neprojevuje, nemám absolutně žádné problémy ![]()
Už jsem psala do „koňařek“..pokud nemáš nějaké problémy, tak se to dá krásně zvládnout
V šestidenělí doporučuju opravdu klid a poté zase skočit zpátky do kolotoče hnoje, sena apod.
Péče o koně se dá s péčí o prcka skloubit, obzvláště, když je máš u domu ![]()
No já kdysi obstarávala 40 krav se vším všade do cca 20 tt. Pak jsem byla převelena na rostinnou. Tahání kýblů s hlím, dřevem, shrnování sněhu třeba 6 x denně kolem celýho baráku byla nutnost až do porodu.
Jinak moje moc dobrá kamarádka obstarávala jejich 8 bejků až do konce, kobylu na ježdění předala kamarádovi od cca 5 měsíce-u všech těho.
Jestli máš koně u baráku, tak se to dá zmáknout, kdyby měl být problém, bříško se ozve, to poznáš sama.
Když nebude, není důvod ten problém hledat.
Ahoj, taky máme 5 koní, 5 koček, psa, králíky, slepice. V prvním těhotenství jsem toho moc dělat nemusela, protože přítel byl často doma, ale teď jsem těhotná podruhý, přítel podniká a bývá celý den pryč, navíc mám teda 10měs. prcka. Jde to, dělám všechno, kromě vyvážení hnoje na valník. To prostě dělat nechci a nebudu (i když asi třikrát jsem taky musela), ostatní práce jako je seno, sláma, odvést koně, přivést, dát vodu to je všechno v pohodě. Jo a nevím jestli ti gynekolog už bral krev, kdyžtak řekni, že máš kočky, ať ti udělá testy na toxoplazmozu, to může být nebezpečný. Jinak zatím i pořád jezdím, taky mi nic není, cítím se v pohodě, v prvním těhu břicho taky řeklo dost a jezdit jsem přestala.