Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ja jsem po IVF a screening vysel negativni, ale IVF a PK v tom nehraji zadnou roli, musela bys mit PDG a dasli veci k IVF, abys'mela alespon malou jistotu, ze se miminko bude vyvijet v poradku. Neboj se nic, pozitivni screeningy rozhodne nevedou nad negativnimi, preji hodne stesti, urcite vse vyjde tak jak ma ![]()
Příspěvek upraven 30.11.12 v 11:01
Myslím, že se moc stresuješ taky jsem těhotná po IVF a když jsem měla na screening ve 12tt tak jako ty jsem nevyšilovala, vše dopadlo jak má…určitě to bude v pořádku…tímhle stresováním se ale ničemu nepomůžeš akorát to škodí miminku ![]()
Těhotenství po IVF je zatíženo srovnatelným počtem vývojových a genetických vad jako těhotenství vzniklé spontánně (nebylo-li PGD, ale ani tam není vše vyloučeno). Jinak do statistiky - u mě dopadl prvotrimestrální screening na 1* a byl to jeden z nejkrásnějších okamžiků, kdy jsme oba s mužem do té doby zažili, jak se má naše vytoužené děťátko čile k světu ![]()
Já jsem taky po IVF s PK, první screening mi vyšel střední riziko, kvůli ne úplně ideální hodnotě jednoho hormonu. A taky kvůli věku. Doktorka v CARu, kde mi první screening dělali mi řekla „to se stává“, no byla jsem z toho na prášky, brečela jsem dva dny. Pak jsem šla ke svému drgyne, aby mi vysvětlil o co jde a ten mě uklidnil, že se nemám bát, že podle něj tam sice riziko je, ale dost malé a že počkáme na triply. Triply vyšly dobře… no a dneska moje dcera slaví první rok.
Je to jak píše ugluk, nezáleží na tom, jak jste k mimču přišli.
Mě vyšlo vše v pořádku a syn je zdravý. neboj se vše bude jak má
Mě taky vyšel screening v pořádku!!! neboj se, krvácela jsem po IVF jakmile jsem vysadila ascorutin, byly to dvojčátka, ejdno odešlo, taky jsem ěmla strach, že screening vyjde právě kvůli dvojčeti pozitivně (vysoká hdonota hcg) a nakonec všechno luxusně v pořádku a lépe než na můj věk, takže se nenervuj!
Díky moc… člověk se nejdřív trápí se snažením, pak aby stimulace byla ok, aby došlo k transferu, aby byl pozitivní těhu test… toho trápení na jedno těhotenství je totiž až až… ![]()
Ale děkuju… ![]()
@Anonymní píše:
Díky moc… člověk se nejdřív trápí se snažením, pak aby stimulace byla ok, aby došlo k transferu, aby byl pozitivní těhu test… toho trápení na jedno těhotenství je totiž až až…Ale děkuju…
take jsem po IVF, vyslo nam to na 5.pokus, takze nervy mam jak spagaty
1. screening nas ceka zitra a take doufam ze vse bude jak ma byt…
Prosimte muzu se te zeptat jak ti rekli ze se ma pocitat termin porodu?
Preji hodne zdaru at je vse jak ma byt!!! A kdy mas termin na ten screening?
@Gabčulka diky, ja mam uvedene dva terminy, jeden dle menstruace a ten druhy se pocital tak ze se od OPU odecetlo 14 dnu. Mala jsem dlouhy protokol… A kdyz jsem volala k Apolinari kuli registarci tak take rekli at si vyberu ten druhy termin ![]()
Ano, OPU minus 14 dnu je spravne (oficialne se tento termin nazyva fiktivni MS, proste datum, kdy by byla MS, kdyby zena otehotnela 14. den), ET s tim nema nic co do cineni (nekdo ma ET druhy, nekdo az paty den, pritom datum poceti=OPU je porad stejne), ale ve vysledku se to stejne lisi jen o par dni, takze to vyjde na stejno. MS s tim ovsem nema do cineni ale vubec nic, ja mela naposledy dlouhy protokol z folikularni faze a OPU nejaky 30. den od posledni MS, tam uz by to haprovalo o vic jak 14 dni. Pak jeste stanovi termin dle ultrazvuku, ale ten obvykle taky hapruje jen o par dni, takze to neresi, podstatna je ta fiktivni MS. Pro zajimavost - mne to treba spocetli od zacatku stimulace, coz je taky pekny nesmysl. Ale ve vysledku holcicka kaslala na uplne vsechny tyhle terminy, nechala je v klidu uplynout a zvolila si vlastni datum, ktere do te doby nikdo necekal ![]()
Ahoj, omlouvám se že anonymně…
Jsem po IVF a podařilo se nám i přes boje miminko udržet. Za pár dní jedu na screening a jsem celá nesvá, protože zrovna teď mám v okolí kamarádky které museli kvůli pozitivnímu výsledku na přerušení.
strašně se bojím. Doteď byl prcek na utz u dr v pořádku.
Chtěla jsem se zeptat, jestli těhotenství po IVF a PK (prodloužená kultivace) je většinou v pořádku??
Zájímá mě totiž, jestli někomu kdo byl po IVF vyšel pozitivně první screening.
Jestli takový případ taky může být…
Díky moc holky,