Zdravotní komplikace během těhotenství :(

129
28.11.12 17:16

zdrav.komplikace během těhotenství :(

Ahoj holky,

dneska jsme měli kontrolu a nedopadlo to nijak. Dobrý je akorát to, že nemáme těhu cukrovku. Zítra začínáme 28.tt. Máme ale vysokej tlak, sice v moči bílkovina není, ale doktorce se to vše vůbec nelíbí, tak mi vzali krev. V pátek jdu na přeměření toho tlaku, zkontrolují znova moč a měli by být i výsledky krve. Tvrdne nám bříško častěji, tak jsme vyfasovali léky :( Mám přísný klid na lůžku, že teď jde o hodně, snad abych předčasně neporodila? Holky, mám strach, že tyhle zdravotní komplikace můžou ublížit malýmu v bříšku a aby se narodil zdravý.. máte někdo, nebo měla jste některá taky podobné komplikace? Jsem z toho taková celá špatná :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3491
28.11.12 17:25

Ahoj,
tak mně tvrdlo břicho taky od nějakýho 28.tt. Taky jsem měla klid na lůžku s podloženým zadkem a zákaz sexu. Vše jsem dodržovala, poslední týden dokonce v nemocnici, a malej se narodil ve 34+1 tt. Měl 46 cm a 2400g. V porodnici jsme byli spolu ještě 3 týdny. Teď je mu půl roku, měří 64 cm a váží 7160 g a je zdravej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
28.11.12 17:54

Ja mela cukrovku, musela jsem si pichat inzulin a malej stejne musel ven v 37tt, v brise mu to nesvedcilo. Jste hlidani, tak to bude ok. Hlavne optimismus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.11.12 18:00

Já měla od toho 28.tt velmi časté tvrdnutí břicha (cca 40 za den) a svědělo mě celé tělo, měla jsem taky nařízený klid, dodržovala jsem ho asi 14 dní, pak už skoro ne, rodila jsem 41+0. Takže u tebe to taky může dopadnout úplně v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
28.11.12 18:04

Taky mi od cca 28 tt vyhrožovali předčasným porodem…jedla jsem tuny magnézia i v nemocnici na kapačkách jsem byla, nesměla jsem se hnout z postele a nakonec mi malého museli vyvolávat :mrgreen:
tak neboj, dodržuj co ti doktor řekne a určitě to bude v pořádku :pankac: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 18:06
@Salvaje píše:
Ahoj,
tak mně tvrdlo břicho taky od nějakýho 28.tt. Taky jsem měla klid na lůžku s podloženým zadkem a zákaz sexu. Vše jsem dodržovala, poslední týden dokonce v nemocnici, a malej se narodil ve 34+1 tt. Měl 46 cm a 2400g. V porodnici jsme byli spolu ještě 3 týdny. Teď je mu půl roku, měří 64 cm a váží 7160 g a je zdravej :kytka:

sex mi zakázala taky, to bude mít přítel radost :lol: jinak 3 týdny v nemocnici 8o no hlavně, že je vše v pořádku a malej je zdravej :kytka: tak budu doufat, že to bude dobrý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 18:08

Holky, moc děkuji, snad to bude fakt dobrý, odedneška si dávám nožky nahoru povinně a holt nebude žádný větší úklid :oops: max. cukroví a nějakou vánoční výzdobu a končím. Mě by to ani nevadilo, kdybychom rodili ve 37.tt, to už předčasný porod není a mělo by to být v pořádku? Malej je už teď větší, je tak o 14 dní dřív.. to by mohlo vyjít i váhově snad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
28.11.12 18:11
@xMartinka píše:
sex mi zakázala taky, to bude mít přítel radost :lol: jinak 3 týdny v nemocnici 8o no hlavně, že je vše v pořádku a malej je zdravej :kytka: tak budu doufat, že to bude dobrý :)

Určitě, hlavně musíš myslet pozitivně :! Já si vůbec nepřipouštěla, že by se mohlo malýmu něco stát. A taky dělal jen pokroky dopředu, žádný zhoršení (ikdyž zezačátku byl v inkubátoru, dýchal s přístrojem…). A i přes to všechno jsme odcházeli a já plně kojila… :palec: Nikdo mi nenamluví, že to není o tom přístupu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 18:13
@Salvaje píše:
Určitě, hlavně musíš myslet pozitivně :! Já si vůbec nepřipouštěla, že by se mohlo malýmu něco stát. A taky dělal jen pokroky dopředu, žádný zhoršení (ikdyž zezačátku byl v inkubátoru, dýchal s přístrojem…). A i přes to všechno jsme odcházeli a já plně kojila… :palec: Nikdo mi nenamluví, že to není o tom přístupu ;)

děkuji :hug: budu se snažit myslet na to dobré a bude to dobré :) tak to jste měli krásný happy end, takový by měl být u každýho, viď? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
28.11.12 18:16

@xMartinka na cukroví se vykašli - buď upečou babičky, nebo si ho radši někde objednej. Úklid zvládne manžel a výzdoba není potřeba, když bude stromeček. Mimčo je přece na prvním místě! :-)
Já to mám stejné. Břicho tvrdne od 20tt víc než 20× denně, magnezko jím po hrstech a vůbec nezabírá. Tlak sice vysoký nemám, ale infekce v moči byla taky a bílkovina taky. Včera jsem navíc jela do porodnice s tím, že už rodím - naštěstí to byl planý poplach. Taky nesexujeme a klid na lůžku mám už deset týdnů. Takže neboj, nejsi v tom sama :hug: 28 týdnů máte za sebou, teď už bude vše dobré!

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
28.11.12 18:19

Neboj určitě to bude dobré. Kámošce také tvrdlo břicho a začala se fest otevírat (tuším 24tý týden) chvilku byla v nem,(asi týden), pak doma klidovej režim. No, rodila ve 42tt a ještě šla na vyvolání. S tlakem měla také nějaký problém ale to už od začátku, vím, že se mi zmínila, ale nikdo ji na to nic nedal, takže to asi taková hrůza nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
28.11.12 18:50

Já byla v nemocnici od 29+6, tvrdlo mi břicho, zkracoval se hrozně čípek, malá byla sestoupená, že ji hned nahmatali rukou… Ležela jsem tam měsíc, na kapačkách gynipralu pak magnesia, pak tablety gynipralu, píchli kortikoidy na dozrání plic-dexamed, do toho utrogestan, zinnat a lokren - tolik léků jsem v životě nebrala. Malá se narodila 40+1 a je to zdravá čiperka (je fakt, že ta hromada léků mě taky celkem děsila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 20:50
@Lizzi píše:
@xMartinka na cukroví se vykašli - buď upečou babičky, nebo si ho radši někde objednej. Úklid zvládne manžel a výzdoba není potřeba, když bude stromeček. Mimčo je přece na prvním místě! :-)
Já to mám stejné. Břicho tvrdne od 20tt víc než 20× denně, magnezko jím po hrstech a vůbec nezabírá. Tlak sice vysoký nemám, ale infekce v moči byla taky a bílkovina taky. Včera jsem navíc jela do porodnice s tím, že už rodím - naštěstí to byl planý poplach. Taky nesexujeme a klid na lůžku mám už deset týdnů. Takže neboj, nejsi v tom sama :hug: 28 týdnů máte za sebou, teď už bude vše dobré!

V kolikátým jsi týdnu? Musím se přestat tolik plašit a brát to pozitivně, a říkat si, že to bude dobré :) děkuji za povzbuzující slůvka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 20:53
@Uju píše:
Neboj určitě to bude dobré. Kámošce také tvrdlo břicho a začala se fest otevírat (tuším 24tý týden) chvilku byla v nem,(asi týden), pak doma klidovej režim. No, rodila ve 42tt a ještě šla na vyvolání. S tlakem měla také nějaký problém ale to už od začátku, vím, že se mi zmínila, ale nikdo ji na to nic nedal, takže to asi taková hrůza nebyla.

asi ta moje doktorka zbytečně moc straší a já to moc beru? :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.11.12 20:57
@abbee píše:
Já byla v nemocnici od 29+6, tvrdlo mi břicho, zkracoval se hrozně čípek, malá byla sestoupená, že ji hned nahmatali rukou… Ležela jsem tam měsíc, na kapačkách gynipralu pak magnesia, pak tablety gynipralu, píchli kortikoidy na dozrání plic-dexamed, do toho utrogestan, zinnat a lokren - tolik léků jsem v životě nebrala. Malá se narodila 40+1 a je to zdravá čiperka (je fakt, že ta hromada léků mě taky celkem děsila).

Páni, takovejch léků! 8o aspoň že maličká je v pořádku a nemělo to na ní žádný vliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí