Je tu lékař - heterozygotní mutace mthfr c677t

Anonymní
28.11.12 12:46

je tu lékař - heterozygotní mutace mthfr c677t

Ahoj holky,
mám PCOS nemohla jsem otěhotnět, jsem po jednom ZT v 10 tt, potom mi byla zjištěna heterozygotní mutace mthfr c677t, nyní jsem ve 32 tt a mám strach, at se něco nepokazí, na genetice mi řekli, že to má spoustu lidí a je to neškodné max. křeč. žíly v budoucnu. Ted se mi objevily křeč. žíly a mám strach, aby se mi nezvýšila srážlivost krve a nepřišla jsem kvůli toho o miminko. asi hysterčím, ale mám opravdu strach. Na potrat to prý vliv nemělo a dál se tím nikdo nezabýval. Myslíte, že by podle nákých odběrů krve mohl obvodní či gynekolog zjistit, jestli je vše OK a podle čeho. Beru femibion 400 a myslíte, že by uškodilo brát anopiryn - preventivně :oops: nebo víc femibionu. Prosím, je-li tady náká lékařka poraďte. Nikdy jsem nebrala žádné léky bez domluvy s lékařem, teď si nejsem jistá. Múže tato mutace způsobit něco našemu miminku v těchto týdnech těhu.
Omlouvám se za anonymitu stydím se a zároven strašně bojím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
28.11.12 12:54

Ahoj, mam stejny problem. Gynekolog me poslal do trombocentra, ale tam me v podstate „vykopli“ :-) s tim ze tuto mutaci ma 1/4 populace a ze neni vubec prokazana pricina mezi trombozou a touto mutaci. Vubec to u tehotnych a jinych nesleduji :-) zvlast, pokud jsi nemela zadne problemy v minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.12 12:59

@Makulka78
děkuji za odpověď, mám strach, mě doktor nedoporučil ani ten femibion, tak nevím, co si o tom myslet.

• Citovat
  • Upravit
5911
28.11.12 13:07

Teď už je mimčo velké, nemělo by ho to nijak ohrozit ;) já mám mutací víc a ze začátku jsem si píchala fraxiparin, teď mě sice sledují, ale zatím není ředění nutné a bylo mi nutné, že kdybych si píchala, tak kvůli sobě ne kvůli miminku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
28.11.12 13:07

Ahoj já mám to samé, přišo se na to po prodělané plicní embolii, v těhotenství jsem si píchala Zibor na ředění krve a docházela jsem nakontroly na hematologii. Pokud máš obavy skus se domluvit u vás na hematologii at se na tebe podívají, není to žádná hruza, jen ti odeberou krev, a jistota je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.12 13:18

@martina75
na hematologii nemám doporučení, prý to není nuné podle genetičky, myslela jsem jestli mi náké odběry nemůže udělat např obvodní doktorka či gynekolog

• Citovat
  • Upravit
648
28.11.12 13:22
@Anonymní píše:
@martina75
na hematologii nemám doporučení, prý to není nuné podle genetičky, myslela jsem jestli mi náké odběry nemůže udělat např obvodní doktorka či gynekolog

Tak určitě ti nejaké odběry mužou udělat ale asi by bylo lepší kdyby ti daly doporučení na tu hematologii, přecejen tam s tím mají víc skušeností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
28.11.12 13:24

U me na to prisla geneticka (uz pred 2 lety, kdyz jsme zacinali se snazenim), vysledky dala gynekologovi, ktery me ted poslal na vysetreni do trombocentra. Tam mi rekli, ze uz to nehlidaji (pokud jsem nikdy nemela krome krecovych zil problemy). Ale pokud bych trvala na vysetreni, tak me vysetri. :-) na to mi gynekolog rekl, at tam tedy nechodim… nekdy by clovek z tech doktoru odpad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
28.11.12 13:51

@Ali88 ahoj, koukám na tvůj podpis, na tu první část - neúspěchy. Chtěla bych se tě zeptat, co ti zjistili po těch 2 revizích. Byli jsme na imunu, genetice, hematologii? Já momentálně čekám na výsledky. A jen by mě zajímalo, co je za tím, že budeš za chvilku rodit…děkuju a přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
28.11.12 13:55

Já mám tu mutaci homozygotni - takže horší, mám to po obou rodičích. V těhotenství jsem chodila na hematologii, ale nic zajímavýho u mě stejně nenašli. Teď su znovu těhotná a mám přijít ve 13.týdnu na kontrolu. Slyšela jsem že tu hetero formu má 40% lidí, tak se tak neboj, nebo si zkus vydupat u gynekologa nebo obvodaka zadanku na hematologii. A třeba de si nechat udělat test bez zadanky kdyby sis to zaplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9040
28.11.12 14:10

Jsem taky homozygot, takže horší varianta. Donosila jsem zdravé dítě, narozené předčasně 34tt, ale né kvůli mutaci, ale kvůli infekci. :mrgreen: Prej se to nesleduje, ale doporučují jíst celé těhotenství kyselinu listovou, to mi řekla doktorka. pokud nemáš k tomu Laydenskou mutaci, tak buď v klidu. Je pravda, že to může způsobovat horší schoponost donosit, ale prej hlavně se jedná o první trimestr. Já svoje první těhotenství skončila potratem v 7tt. Po druhé bylo vše ok. Já mám toho taky víc a vážnější prblémy s krví, které se nedají řešit a přesto se chystám na druhé otěhotnění.
Je pravda, že jsem měla křečové žíly, ale né na nohách, ale na rodidlech a bylo to bolestivý, po porodu se vše rychle srovnalo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.12 14:14

Holky děkuji za odpovědi, jste hodné :hug: Asi se mi plaší hormony

• Citovat
  • Upravit
5911
28.11.12 14:28

@Izzz zařídil to můj věrný přítel fraxiparin :mrgreen: zjistili mi právě ty mutace mthfr a PAI, takže hned po otěhotnění mě začali sledovat na hematologii a zjistili zvýšené dimery a ještě tuším něco. píchala jsem si asi do 19tt. pak už nebylo třeba. V podstatě se mi po všech vyšetřeních dost ulevilo, že je to jen toto. Nechalo se to nejjednoduššeji řešit.. držím palce :hug: čekání na výsledky je náročné. Snad odhalí nějakou banalitu a brzy budeš hezky kynout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
28.11.12 14:33

Já jsem taky homozygot, nikdo to neřešil, jen jsem dostala do 18tt pro jistotu anopyrin a tim to zhaslo.. neuspechy jsme měli tři… teď už máme půlroční miminko.
jestli jsi ve 32tt, tak to už je asi v pohodě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
28.11.12 14:36

Najdi si diskuze o trombofilních mutacích tady, nebo na Modrém koníkovi. Ale neboj, tuhle mutaci má asi 40% populace, neměla by způsobovat, navíc v heterozygotním stavu, větší problémy, a pokud ano, tak jen v začátcích těhotenství. Zadej „trombofilní“ mutace do googlu a vyjede ti to dost informací. Takhle mutace se v podstatě ničím nazaléčuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí