Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U mě se to nestávalo, když se malá dlouho nepohnula, stačilo chvilku do břicha strkat a hned se ozvala ![]()
Mě nikdy v noci pohyby nevzbudily… max. když se jooo hodně vrtěla, tak jsem chvíli nemohla usnout, ale budilo mě jen čůrání.
A ráno už ho normálně cítíš?
@Pipet píše:
Mě nikdy v noci pohyby nevzbudily… max. když se jooo hodně vrtěla, tak jsem chvíli nemohla usnout, ale budilo mě jen čůrání.
A ráno už ho normálně cítíš?
Jo, ráno už ano, většinou mě to vzbudí i v noci. Spíše jde o to, že stačí chvilka něčeho „jiného“ a už se stresuju…
asi to přeháním, ale nemůžu si pomoct ![]()
Tak to bych se vůbec nebála… Ani pak venku z břicha přece mimino nebude každý den stejně „aktivní“, někdy se v noci vzbudí jednou, dvakrát a bude chrnět, jindy se bude budit po dvou hodinách a vřískat…
A taky jak prcek roste, nemá v děloze už tolik místa na dovádění a pohyby jsou pak cítit jinak…
@Pipet píše:
Tak to bych se vůbec nebála… Ani pak venku z břicha přece mimino nebude každý den stejně „aktivní“, někdy se v noci vzbudí jednou, dvakrát a bude chrnět, jindy se bude budit po dvou hodinách a vřískat…
A taky jak prcek roste, nemá v děloze už tolik místa na dovádění a pohyby jsou pak cítit jinak…
Já vím, taky si říkám, že co budu dělat po porodu… I to těhotenství, ač je krásný, je pro mě jeden velký stres a strach i miminko, i když všechny kontroly jsou naprosto v pořádku…
Ano, přeháníš, ale je to naprosto pochopitelné
. Btw jedna paní doktorka mi řekla, že nejhorší a nejtragičtější případy, které měla, byly děti rodičů, kteří se pořád báli a stresovali z nejhoršího. Ti si to snad přivolali. Tak se tím snažím řídit a NESTRESOVAT.
Po porodu je to na jednu stranu lepší, že mimino vidíš a můžeš ho kdykoli zkontrolovat - na druhou stranu to přináší neomezený prostor pro pozorování a vymýšlení všech možných i nemožných zdravotních komplikací ![]()
Internet je toho plný - ale myslím, že ve valné většině případů jsou děti OK, jen o těch pohodových a zdravých nikdo nemá potřebu psát.
Bude to dobré ![]()
A když tak je tu emimino ![]()
Jak říkáš, internet je zlo. Strach přejde, říkám si, že už jsem např. 25tt že už se nic nestane, pak najdu na netu článek o potratu ve 27tt. Uáááá hrůůza, asi je to tím, že mám čas přemýšlet ![]()
@Anonymní píše:
Jo, ráno už ano, většinou mě to vzbudí i v noci. Spíše jde o to, že stačí chvilka něčeho „jiného“ a už se stresuju…asi to přeháním, ale nemůžu si pomoct
Též jsem měla strach když jsem dlouho pohyby necítila, ale stačilo si začít hlásit bříško a miminko se většinou hned ozvalo a pak jsem byla ráda když přestal na chvilku kopat. To, že máš o miminko strach je úplně normǎlní. Každá to prožíváme jinak a každá chceme zdravé miminko a pohodové těhotenství. Já mám už jen posledních šest týdnu do porodu a už se nemužu dočkat až toho tvorečka uvidím. ![]()
@Anonymní píše:
Jak říkáš, internet je zlo. Strach přejde, říkám si, že už jsem např. 25tt že už se nic nestane, pak najdu na netu článek o potratu ve 27tt. Uáááá hrůůza, asi je to tím, že mám čas přemýšlet
Ty články na internetu bych vůbec nečetla. Člověk si pak zbytečně diagnostikuje různé nesmysli a ono to tak většinou není. Mysli pozitivně tím miminku nejvíce prospěješ.
Díky, holky, já vím…
Kolikrát závidím tomu mýmu, že mu řeknu, že se malej celou noc nepohnul a on mi řekne: „A to tě nemůže jednou taky nechat vyspat?“ Taky bych to tak chtěla brát
Budu muset začít
![]()
@Anonymní píše:
Jak říkáš, internet je zlo. Strach přejde, říkám si, že už jsem např. 25tt že už se nic nestane, pak najdu na netu článek o potratu ve 27tt. Uáááá hrůůza, asi je to tím, že mám čas přemýšlet
Ty články na internetu bych vůbec nečetla. Člověk si pak zbytečně diagnostikuje různé nesmysli a ono to tak většinou není. Mysli pozitivně tím miminku nejvíce prospěješ.
Mysli na to miminko, že až ho uvidíš tak se tomu všemu zasměješ jak jsi vyšilovala.
. Budeš mít holčičku nebo chlapečka?
@Vila2 píše:
Mysli na to miminko, že až ho uvidíš tak se tomu všemu zasměješ jak jsi vyšilovala.. Budeš mít holčičku nebo chlapečka?
Klučíka
první
Ahoj holky, taky jste se bály o miminko, když třeba jen v noci nekopalo a jednu noc po dlouhé době jste se vyspaly?