Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj, koupila jsem si gessleina a zatím jen chválím, opravdu skvěle se mi s tím jezdí - bodejť by ne, když jsem předtím měla takový ten starší klasický těžký hluboký kočárek. Konkrétně mám F4 Buggy. Je dobře odpružený, krásně najíždí na obrubníky a dobře se mi s ním manévruje. I ten lehčí terén zvládá s přehledem. Tříkolka nevím, jaká je.
Renčí, mám Gessleina, vlastně přímo tuto boudičku jen s jiným podvozkem. A jsem spokojená, protože Gesslein má dost vychytávek - letní odepnutí části stříšky jen do sítě, kapsy apod. Jen podvozek mi nepřijde dostatečně odpružený do terénu, ale to spíš jen teď, když je kočka ještě v tašce až bude sedět, tak to bude lepší. Třeba to je jen můj pocit, protože srovnávám s houpacím kočárkem, což tak úplně srovnávat nejde ![]()
Ty kola jsou skvělý - mám taky obří a fakt s tím projedu všude. Jen počítej s tím, že daní za robustnost je velká váha.
U F6 je navíc úplně naprd košík, ale tady je úplně jiný. I když jak tak koukám na ten obrázek, tak k němu bude přístup jak k penězům.
sedačka je neuvěřitelně prostorná a opěrka dlouhá, takže kočár určitě vydrží.
Jé, díky
. Co se týče váhy, tak jsem koukala, že je srovnatelná s jinýma sporťákama podobné kategorie, takže to tak nevadí. To s tou velikostí boudičky mě potěšilo, sice moje děti nejsou obříci, ale pohodlí musí být
.
Ahoj Renci,
toto je starsi model. Myslim, ze od dubna 2012 by mel byt novy model F3. Ja jsem si ho tedy objednala, i kdyz jsem ho jeste nevidela. Mel by byt jeste lehci nez tento, vetsi kosik, dale se na neho da dokoupit buggy, muzes i pridat rucni brzdu a celkove ta kostra vypada o neco lepe. Ja ho objednala v Hradci Kralove v obchode John Nell, mrkni se na jejich webove stranky. Bohuzel moc informaci o tomto novem modelu jeste neni.
Snad dobre vyberes. Ja koukala asi 3 mesice a stale se nemohla rozhodnout, ale musim rict, ze design Gesslein se mi opravdu moc libi.
Tak ten f3 není taky špatný
. A co je to buggy? Našla jsem ho tady .
Akorát si pořád říkám jestli není opěrka 44 cm málo, protože jsem zmlsaná z Peg Perego Pliko, které má 55 cm.
Buggy je nastavba na golfky, stejne jako jde na F4 a F6. Na Vision S to neslo a na ten novy F3 to jde. Zatim nevim jestli je operka 44 cm, protoze jsem model nevidela, ale uprimne moc informaci o tom nemeli, ale vsechny ty sportovni navstavby jsou stejne.
@Kamca21 píše:
Ahoj Renci,toto je starsi model. Myslim, ze od dubna 2012 by mel byt novy model F3. Ja jsem si ho tedy objednala, i kdyz jsem ho jeste nevidela. Mel by byt jeste lehci nez tento, vetsi kosik, dale se na neho da dokoupit buggy, muzes i pridat rucni brzdu a celkove ta kostra vypada o neco lepe. Ja ho objednala v Hradci Kralove v obchode John Nell, mrkni se na jejich webove stranky. Bohuzel moc informaci o tomto novem modelu jeste neni.
Snad dobre vyberes. Ja koukala asi 3 mesice a stale se nemohla rozhodnout, ale musim rict, ze design Gesslein se mi opravdu moc libi.
Dobry den,
tak tu F3 uz mam doma. Bohuzel jeste nemohu mlvit jake ma jizdni vlastnosti, protoze miminko budu mit az za mesic. Co se tyka designu kocarek je moc pekny. Ta nova trojkolma ma urcite o dost vetsi kosik, je lehci, i kdyz rukojet se trosku vykla, ale to je tim, ze se sklada. Jinak kocarek je velmi skladny. Ja ho mam s tou vloznou taskou a ta je dostatecne velka a pekna, pote se z ni da udelat fusak. Na tuto trojkolku pak take pasuje ta buggy, ktera ted sla jen na F4 a F6. Bohuzel s temi jizdnimi vlastnostmi vam zatim moc neporadim, ale ja jsem velmi spokojena, zatim jezdim jen doma po obyvaku:-))
Tak stastnou ruku,
Kamila
@Kamca21 píše:
Dobry den,tak tu F3 uz mam doma. Bohuzel jeste nemohu mlvit jake ma jizdni vlastnosti, protoze miminko budu mit az za mesic. Co se tyka designu kocarek je moc pekny. Ta nova trojkolma ma urcite o dost vetsi kosik, je lehci, i kdyz rukojet se trosku vykla, ale to je tim, ze se sklada. Jinak kocarek je velmi skladny. Ja ho mam s tou vloznou taskou a ta je dostatecne velka a pekna, pote se z ni da udelat fusak. Na tuto trojkolku pak take pasuje ta buggy, ktera ted sla jen na F4 a F6. Bohuzel s temi jizdnimi vlastnostmi vam zatim moc neporadim, ale ja jsem velmi spokojena, zatim jezdim jen doma po obyvaku:-))
Tak stastnou ruku,
Kamila
Dobry den Lucy,
tak na toto nedokazu odpovedet. Kocarek jsem jeste prakticky neuzivala. Jinak pokud dite jiz sedi ve sportovni sedacce a nevidi na maminku na strisce je takova vychytavka, ze se da pootevrit a je tam takove okynko, kterym maminka vidi na miminko. Take v lete se da uplne odepnout spodni strana strisky a je tam jen sitka, takze do kocarku jde krasne vzduch a dite se nemusi parit v cele strisce.
Ja jsem ho objednavaka koncem unora a prisel zacatkem dubna. Pani ale rikala, ze ted maji cca 10 tydnu objednavaci dobu.
hezky vecer,
Kamila
@Kamca21 píše:
Dobry den Lucy,tak na toto nedokazu odpovedet. Kocarek jsem jeste prakticky neuzivala. Jinak pokud dite jiz sedi ve sportovni sedacce a nevidi na maminku na strisce je takova vychytavka, ze se da pootevrit a je tam takove okynko, kterym maminka vidi na miminko. Take v lete se da uplne odepnout spodni strana strisky a je tam jen sitka, takze do kocarku jde krasne vzduch a dite se nemusi parit v cele strisce.
Ja jsem ho objednavaka koncem unora a prisel zacatkem dubna. Pani ale rikala, ze ted maji cca 10 tydnu objednavaci dobu.
hezky vecer,
Kamila
@Kamca21 ahoj, chcem sa ťa spýtať, už si vyskúšala kočík? Tiež sa mi tá F3 veľmi páči.
Ako si s ním spokojná?
Ahoj Zlata T,
kocarek uz mam cca 2 mesice a jsem moc spokojena. Je lehky, me se s 3kolkou dobre jezdi, ma velky kosik, protoze jsem vysoka tak mi vyhovuje ze i kocarek je celkem dost vysoko, ne ze se da nastavit jen rukojet. Taky se mi libi, ze maji velky vyber barev. Mam vloznou tasku a ta je take super. Takze za me moc velka spokojenost. Nemam tedy predni brzdu, ale za 1000 Kc je oznost ji tam pridat. Pokud budete chtit, delala jsem fotky pro jinou mamku, tak vam je muzu na email poslat.
Krasny vecer,
Kamila
@Kamca21 to by si bola veľmi zlatá, keby si mi poslala fotky - aj ja som vysoká ( 182 cm ) a už z fotiek sa mi zdalo, že tento kočík bude patriť medzi tie vyššie a čo sa mi veľmi páči je, že hlboká vanička má adaptéry, ktoré ju položia ešte vyššie… hmm, len keby bola trochu lacnejšia. ![]()
A ešte sa ťa chcem spýtať, je odpružený aspoň trochu? Nevytrasie z bábätka dušu, keď sa ide po nerovnom teréne?
Tá ručná brzda ti nechýba?
Tak i já hledám ten jediný a ideální sportovní kočárek. Diskuse jsem prolezla, tak už se trošičku orientuju. Preferuji sporťák - do terénu, s možností dítěte jet po i proti směru jízdy. A narazila jsem na nový kočárek Gesslein m3 vision 2012 . Co na něj říkáte? A jakou máte obecně zkušenost s kočárky Gesslein?