Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, starší kočka ( 10 ) chodí častěji na záchod a stolice je řídká. Jinak je v pohodě, dobře jí a odpočívá přiměřeně věku. Často se ale vrátí ze záchoda špinavá, buď na zadku, někdy ale i na ocasu nebo zadních nohách. Je to nepříjemný vždycky kontrolovat, když kde k tobě nebo k dítěti, aby ho neumazala. Krmení stale stejné, kvůli druhé kočce krmíme Happy Cat Minkas Urinary Care Geflügel. Máte nějaký tip na granule, které pomůžou při průjmu? Možná to můžou být také giardie. Měli jste někdo? Jak jste léčili? Čím krmili?
Moc všem děkuji.
Nechala bych ji vysetrit na veterine, pricina prujmu muze byt ruzna. Od alergie po strevni infekci az po parazity…
Veterinární vyšetření a nechat vyšetřit stolici. Často se musí brát speciální léky, injekce atd pokud jsou to opravdu gardie ci neco podobneho a je pak nutne nove vyšetření stolice po dobrani. Zkouset jine granule určitě nestačí, ani obyčejné běžné dostupné věci.
Je možné že bude muset i mit i dietu, to nikdo neřekne. Pokud průjem trva rozhodně veterinář, neriskovat nějaké domácí pokusy. Byt muze působit zdravé a v pohode, zdravotně byt nemusí. ![]()
S kočkami zkušenost nemám, ale léčila jsem výskyt giardie u psa. Stolice (vzorky za tři dny) se posílala do laborky na testy a poté veterinářka nastavila léčbu. Na giardie běžná antiparazitika nezabírají.
Hezky den přeji, v červenci jsem si vzala kotatko z útulku. První měsíc bylo vše v pořádku, ale po měsíci cca začal mít průjem, kakal mimo zachudek i do zachudku. Byla jsem z toho nešťastná, první návštěva veteriny mi pan doktor řekl, ze to je ze stresu ze změny prostředí. Bohužel i za další 2.tydny se nic nezlepšilo. Jeli jsme tudíž znovu k lékaři, kde udělal spoustu vyšetření a zjistili ze ma giardiozu.. nyní to je již cca 2 měsíce co lečíme, tím ze je stále malý nechce ho cpát antibiotiky. Dostal pancur na týden, a teď posilujeme imunitu kolostrem a držíme dietu. Kocourek kromě průjmu nemel žádné jiné příznaky, papa, ŕadi, roste.. jen je to bohužel na delší trať léčba. Určitě bych neváhala a jela hned k veterináři.