Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám zkušenost u sebe a po 10 dnech antibiotik vše v pohodě. Do 2 dnů bez problémů, ale předtím mi bylo fakt zle. Nikdo po mě nechtěl se stranit kolektivu, chodila jsem do práce (ale u dětí je to něco jiného).
Nevrátilo se to, dostala jsem to v Asii při neopatrném pití avokádového džusu.
A asi by to chtělo informovat školku, pokud tam už děti byli, je tam relativně dlouhá inkubační doba, tak ať to berou v potaz.
@Janina81 píše:
A asi by to chtělo informovat školku, pokud tam už děti byli, je tam relativně dlouhá inkubační doba, tak ať to berou v potaz.
nene, skolku jsme nastesti nestihli, jedno z deti uz ma lehky prujem dva tydny, misto do skolky deti masirovaly na vyter kvuli prujmu.
Diky za zkusenost, to zni dobre. A muzu se zeptat, jak probehla diagnostika, jen na zaklade priznaku nebo na zaklade vzorku stolice?
zakl.
Ahoj,
mam u deti i sebe podezreni na giardiozu. Priznaky bohuzel sedi, jeste cekame na vysledky vyteru, ale ja jsem po procteni priznaku presvedcena, ze je to tento parazit.
Jsem z toho na mrtvici, bojim se, ze pripadna lecba nezabere. Nemluve o tom, jak dlouho to bude trvat, po preleceni se musi jeste dva tydny cekat, pak testovat, bojim se, ze mi je zatim vyhodi ze skolky pro dlouhou absenci
Nemluve o tom, ze pokud tam nebudou prvni mesic, mesic a pul, tak budou nastupovat do zajeteho kolektivu… Vidim to cele hrozne cerne.
Jak u vas probihala diagnostika, lecba? Nevratilo se to uz?
Prosim jen zkusenosti s touto nemoci, neptejte se me, co to je, staci googlit

Omlouvam se za anonym, ale stydim se, zrejme jsme si to mezi sebou roznesli domacim nudismem