Jaké jméno vybrat Gideon nebo Gedeon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
2.11.20 00:01

Já bych asi volila Gideona, má lepší zkratku - Gide! místo Gede! Ale líbí se mi oboje - samozřejmě s předpokladem, že nejste Vopršálkovi. :D

My máme tak typicky české příjmení, že moje milovaná Abigail se na definitivní seznam jmen pro kluky a holky vůbec neprobojovala… To jméno ale fakt miluju. :nevim: Bohužel… I tak máme jména zvláštní a krásná.

PS: Na profilu naše jména nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
2.11.20 12:25
@SAJ píše:
Já bych asi volila Gideona, má lepší zkratku - Gide! místo Gede! Ale líbí se mi oboje - samozřejmě s předpokladem, že nejste Vopršálkovi. :D

My máme tak typicky české příjmení, že moje milovaná Abigail se na definitivní seznam jmen pro kluky a holky vůbec neprobojovala… To jméno ale fakt miluju. :nevim: Bohužel… I tak máme jména zvláštní a krásná.

Taky raději Gideona, Gidy zní dobře. Jednoho Gideona jsem znala, byl fajn. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
2.11.20 16:31

Jméno se mi zase tolik nelíbí, ale ono je to o zvyku. Známá má Sidonii a i když zezačátku to bylo zvláštní, tak teď už nám to nepřijde, snad k tomu jménu jednou nepřivdá nějaké šílené příjmení. U kluka je to aspoň s tím příjmením jednodušší :) Jinak se mi více líbí varianta Gideon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.11.20 16:40
@SAJ píše:

Já teda musím říct naopak, jméno se mi sice nelíbí, ale lépe by se mi oslovovalo Gede, Gedy, než Gide, Gidy… Gidy mi zní jak „Kydy“. Takže za mě lepší Gedeon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
2.11.20 16:41

Jméno mi příjde Romské…a taky se mi nelíbí, jak už někdo psal volat na něj Gide??? to se mu dětí budou smát Žide, nebo Kide 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.20 17:41

@evill my rikame Gedi, jak pramen v Negevske pousti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1142
2.11.20 18:05

Úplně jsem si vzpomněla na pubertální léta, kdy jsem měla nad postelí plakát Gedeona Burkharda. :lol: Takže ač dost netypické jméno, tak by mě tak nešokovalo. Významem je to dřevorubec, pokud si dobře vzpomínám, jméno typické spíš pro germánské kraje. Gideon jsem nikdy neslyšela. Osobně bych ale nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148168
2.11.20 18:43

Gedeon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.20 18:46

Za mě Gideon :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
2.11.20 18:56

Mě se nelíbí ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
2.11.20 19:38

Gedeon. Líbí se mi :). Ale já obecně ujíždím na mužských hebrejských jménech 8). Doma máme Tobiáše, Rafaela a Benjamína :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.11.20 19:53

Gideon z bared to you?? Je asi lepší než Gedeon.
Gedeona burkharda jsem měla taky plakát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.11.20 20:14

Ahoj, podle mě je to jidiš, nevim jestli jste Židé nebo ne, ale myslím že se na něj nebudou dívat zrovna přívětivě v určitých zemích. Tak už kvůli tomuhle bych mu to nedala, i když si všichni hrajou na strašně kosmopolitní, tak přece jen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
2.11.20 23:27

No schválně napiš po porodu jestli říkáte podstive celé jméno. My máme Hynka a taky jsem byla přesvědčená že zdrobnovat nebudeme. Varianta je asi jedno. Gideon bych říkala asi Gide. Gede se mi říká hůř.
Jinak vy si můžete říkat mu jakkoliv ale on bude mít vlastní hlavu a nakonec mu bude víc záležet jak mu budou říkat kámoši než rodiče. Mě také oslovují cizí lidé kolegové dřív spolužáci a přátele víc než rodiče. Tak toto moc neovlivnite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.11.20 00:00

Mě se to moc nelíbí ale když mu budou říkat Gidy tak to zní celkem fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze