Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych asi volila Gideona, má lepší zkratku - Gide! místo Gede! Ale líbí se mi oboje - samozřejmě s předpokladem, že nejste Vopršálkovi. ![]()
My máme tak typicky české příjmení, že moje milovaná Abigail se na definitivní seznam jmen pro kluky a holky vůbec neprobojovala… To jméno ale fakt miluju.
Bohužel… I tak máme jména zvláštní a krásná.
PS: Na profilu naše jména nemám.
@SAJ píše:
Já bych asi volila Gideona, má lepší zkratku - Gide! místo Gede! Ale líbí se mi oboje - samozřejmě s předpokladem, že nejste Vopršálkovi.![]()
My máme tak typicky české příjmení, že moje milovaná Abigail se na definitivní seznam jmen pro kluky a holky vůbec neprobojovala… To jméno ale fakt miluju.
PS: Na profilu naše jména nemám.Bohužel… I tak máme jména zvláštní a krásná.
Taky raději Gideona, Gidy zní dobře. Jednoho Gideona jsem znala, byl fajn. ![]()
Jméno se mi zase tolik nelíbí, ale ono je to o zvyku. Známá má Sidonii a i když zezačátku to bylo zvláštní, tak teď už nám to nepřijde, snad k tomu jménu jednou nepřivdá nějaké šílené příjmení. U kluka je to aspoň s tím příjmením jednodušší
Jinak se mi více líbí varianta Gideon ![]()
@SAJ píše:
Já bych asi volila Gideona, má lepší zkratku - Gide! místo Gede! Ale líbí se mi oboje - samozřejmě s předpokladem, že nejste Vopršálkovi.![]()
PS: Na profilu naše jména nemám.Bohužel… I tak máme jména zvláštní a krásná.
Já teda musím říct naopak, jméno se mi sice nelíbí, ale lépe by se mi oslovovalo Gede, Gedy, než Gide, Gidy… Gidy mi zní jak „Kydy“. Takže za mě lepší Gedeon.
Jméno mi příjde Romské…a taky se mi nelíbí, jak už někdo psal volat na něj Gide??? to se mu dětí budou smát Žide, nebo Kide ![]()
Úplně jsem si vzpomněla na pubertální léta, kdy jsem měla nad postelí plakát Gedeona Burkharda.
Takže ač dost netypické jméno, tak by mě tak nešokovalo. Významem je to dřevorubec, pokud si dobře vzpomínám, jméno typické spíš pro germánské kraje. Gideon jsem nikdy neslyšela. Osobně bych ale nedala…
Gedeon. Líbí se mi
. Ale já obecně ujíždím na mužských hebrejských jménech
. Doma máme Tobiáše, Rafaela a Benjamína
.
Gideon z bared to you?? Je asi lepší než Gedeon.
Gedeona burkharda jsem měla taky plakát ![]()
Ahoj, podle mě je to jidiš, nevim jestli jste Židé nebo ne, ale myslím že se na něj nebudou dívat zrovna přívětivě v určitých zemích. Tak už kvůli tomuhle bych mu to nedala, i když si všichni hrajou na strašně kosmopolitní, tak přece jen.
No schválně napiš po porodu jestli říkáte podstive celé jméno. My máme Hynka a taky jsem byla přesvědčená že zdrobnovat nebudeme. Varianta je asi jedno. Gideon bych říkala asi Gide. Gede se mi říká hůř.
Jinak vy si můžete říkat mu jakkoliv ale on bude mít vlastní hlavu a nakonec mu bude víc záležet jak mu budou říkat kámoši než rodiče. Mě také oslovují cizí lidé kolegové dřív spolužáci a přátele víc než rodiče. Tak toto moc neovlivnite.
Mě se to moc nelíbí ale když mu budou říkat Gidy tak to zní celkem fajn ![]()