Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Otazka zni jasne - Malvína nebo Beáta? Obe se mi moc libi, Malvina uz trochu dyl, na Beatu jsem narazila nedavno a taky me ocarovala… ![]()
Asi zalezi i na prijmeni, ale z techto dvou Beata. Malvina jsem ani nikdy neslysela, nevim, jak by se ji dalo jinak rikat..Beata, Bea atd. to si dokazu predstavit. Zijete v CR?
@crazymisha Malvína to je jméno z pohádky… Beáta je docela hezké.
Nám se doma libi jmeno Malvina a rikali jsme si, ze ho dame.
Jednou jsem se bavila s kamaradkama, rekla jim to a na oplatku jsem si vyslechla takovych urazek na to jmeno a jako, ze chudak dite, to at si ho ani neporizujene
docela uboha reakce!
Mne to prijde o dost hezci nez kdejaka Tereza, Eliska, Sofie, Viktorie,…a spousta dalsich ojetych jmen ![]()
Příspěvek upraven 28.10.20 v 10:42
@peta1003 píše:
Nám se doma libi jmeno Malvina a rikali jsme si, ze ho dame.
Jednou jsem se bavila s kamaradkama, rekla jim to a na oplatku jsem si vyslechla takovych urazek na to jmeno a jako, ze chudak dite, to at si ho ani neporizujenedocela uboha reakce!
Mne to prijde o dost hezci nez kdejaka Tereza, Eliska, Sofie, Viktorie,…a spousta dalsich ojetych jmenPříspěvek upraven 28.10.20 v 10:42
taky nechápu podobné reakce, teď je to samá Sofie, Emma apod., všichni jsou jak ovce a pokud člověk nejde s proudem, tak je to špatně
Já bych nedala ani jedno
. Ale to je o zvyku i na Malvínku by si okolí zvyklo. Já mám doma Adrianu a taky jsem si v začátku vyslechla jak je to nezvykle nebo že se tak u nás jmenuje spíš tmavší menšina. Nenechala jsem se odradit. Teď už to každému přijde normální
pokud se nemůžeš rozhodnou tak ať rozhodne tatínek ![]()
Beáta je docela hezká, ale víc se mi líbí Beatrice.
Malvína byla kočičí mňaudáma z kreslené pohádky, pro dítě dost hrozné.
@crazymisha píše:
Otazka zni jasne - Malvína nebo Beáta? Obe se mi moc libi, Malvina uz trochu dyl, na Beatu jsem narazila nedavno a taky me ocarovala…
Za mě teda Malvína
Beátu mám zafixovanou jako obtloustlou paní v té staré komunistické zástěre co peče větrníky a věnečky ![]()