Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@crazymisha píše:
Otazka zni jasne - Malvína nebo Beáta? Obe se mi moc libi, Malvina uz trochu dyl, na Beatu jsem narazila nedavno a taky me ocarovala…
Líbí se mě Malvína, jedna je ta z Bretagne z románu Jeroma Klapky Jeroma. Prý to znamená hladké čelo či jemných brv v galštině.
Líbí se mi moc Beatrice, ale v našich končinách, kde to jméno není tak rozšířené, bude praktičtější pro život variace Beatris, ať nemusí furt vysvětlovat jak se to čte.
Po dlouhé době tady se mi líbí obě jména, mezi kterými se někdo rozhoduje. Paráda ![]()
Mě se nelíbí ani jedno. Kamarádka má Beátku. A lepší asi než Malvína ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Líbí se mě Malvína, jedna je ta z Bretagne z románu Jeroma Klapky Jeroma. Prý to znamená hladké čelo či jemných brv v galštině.
Jsem se šla schválně podívat, odkud to jméno pochází a prý od Keltů nebo Germánů. Což mě docela překvapilo, protože oni mívají ta jména taková tvrdá a tohle mi zní skoro slovansky.
@crazymisha píše:
Otazka zni jasne - Malvína nebo Beáta? Obe se mi moc libi, Malvina uz trochu dyl, na Beatu jsem narazila nedavno a taky me ocarovala…
Za me Malvina. Beata mi moc nezni.
@emouen píše:
Líbí se mi moc Beatrice, ale v našich končinách, kde to jméno není tak rozšířené, bude praktičtější pro život variace Beatris, ať nemusí furt vysvětlovat jak se to čte.
Když lidi v naši zemi neumí vyslovovat cizi jména ať se vrátí do školy.
@crazymisha píše:
No i když už, tak za mě Beáta. Malvína je strašné jméno, vůbec se mi nelíbí. Připomíná mi to Solvina - ten čistič na ruce ![]()
Beáta je zase takové cikánské, ale když bych si teda měla mezi těmi dvěmi vybrat, tak snad raději tu Beátu.
Líbí se mi obě dvě. Tak nějak na stejno. Krom zmiňované Beatrice a Beatris, znám osobně i dívčinu jménem Bea a i původního tvaru jména, Beatrix. Variant je tolik…
Mě se Malvínka taky moc líbí, sice s ní nejsem natolik ztotožněna abych tak pojmenovala svoji dceru
Ale jméno je to určitě hezké a neobvyklé
Má ji třeba bývalá rosnička Káťa Němcová Podrazká ![]()
Beata je ted docela dávané (i kdyz to neznamená, že proto ho dávat nemáte i Vy, ale mě by toto odrazovalo..) A jinak se mi stejne moc Beata nelibi. ![]()
Dala bych radsi Malvinku. Známá ji má a kazdej z toho byl na větvi a teď uz si okoli podle me zvyklo.. a určitě jich nebude ve třídě mraky:) ![]()
Dala bych Beatu.
Prijde mi vznesenejsi a je v ceskem kalendari. A taky pry nosi stesti z numerologickeho hlediska.