Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Malvína je krásné až pohádkové jméno. Klidně bych ho dala.Ale Beata je taky hezké, ale takové víc běžnější nebo známější bych řekla.
@darekp Přesně tak, Malvína- prostě malvice, peckovice… strašný.
Řekla bych Beata, ale mám to spojeno s určitými osobními antipatiemi. Malvina mi přijde v pohodě. Malvici to sice trochu připomíná, ale to slovo jsem od třetí tridy nepoužila.
@ropucha 02 píše:
Beáta je docela hezká, ale víc se mi líbí Beatrice.
Malvína byla kočičí mňaudáma z kreslené pohádky, pro dítě dost hrozné.
Beatrice s jakou výslovností? Ang. „bítris“, it. „beatriče“ nebo český kočkopes „beatrice“? ![]()
Beáta je za mě krásné jméno.
@Martina86 píše:Jojo Malvína Pachlová .
Herečka co hraje v ulici Šárku se jmenuje Malvína
@Veveří píše:
Beatrice s jakou výslovností? Ang. „bítris“, it. „beatriče“ nebo český kočkopes „beatrice“?
Beáta je za mě krásné jméno.
Slyšela jsem to vyslovovat Beatris…ale jestli je to dobře, to nevím, vlastně žádnou neznám.
@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena ![]()
Beata, měli jsme ji ve výběru. Teda já, manžel nechtěl. Malvina taky není špatné, ale moc mi nejde přes pusu žádné pěkně oslovení. Malvi, Mali… asi bych ji říkala Malino ![]()
@Veveří píše:
@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena
@Veveří píše:
@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena
Blažena jo?
no pravda je že Beata zní opravdu vznešeněji. ![]()
Malvína je krásné neobvyklé jméno. Beáta je posledních pár let poměrně časté a mně se nelíbí, rve mi uši.
Beáta je neteř a jméno se mi líbí, ale jeho podoby vůbec
Nejvíc mi rve uši oslovení Beo, to mi nepřijde ani jako slovo ale připomíná nějaký zvuk, pak ještě horší je Beuško, zní to jako vada řeči, kdy dotyčný říká Beruško, sama ji oslovuji pouze Beát(k)o, ale to se moc nelíbí rodičům. Malvína je taky hezká, ale pro mě je asociace s kočkou z pohádky Domeček u tří koťátek příliš silná
Kvůli rodině radši anonym
Máme Malvínu v rodině, je to krásné jméno. Neobvyklé, ale hezké. Nechápu, jak někdo můžete říkat, jak je to hrozné. Pak se nedivme, že naše děti taky dokážou dítě s neobvyklým jménem urážet, když to slyší u rodičů.
A nejde jen o jména, ale celkově o vnímání všeho.