Malvína nebo Beáta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.10.20 11:02

Máme Malvínu v rodině, je to krásné jméno. Neobvyklé, ale hezké. Nechápu, jak někdo můžete říkat, jak je to hrozné. Pak se nedivme, že naše děti taky dokážou dítě s neobvyklým jménem urážet, když to slyší u rodičů. :zed: :zed: A nejde jen o jména, ale celkově o vnímání všeho.

• Citovat
  • Upravit
148572
28.10.20 11:04

Malvína je krásné až pohádkové jméno. Klidně bych ho dala.Ale Beata je taky hezké, ale takové víc běžnější nebo známější bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
28.10.20 11:20

@darekp Přesně tak, Malvína- prostě malvice, peckovice… strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
28.10.20 11:40

Řekla bych Beata, ale mám to spojeno s určitými osobními antipatiemi. Malvina mi přijde v pohodě. Malvici to sice trochu připomíná, ale to slovo jsem od třetí tridy nepoužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
28.10.20 11:57
@ropucha 02 píše:
Beáta je docela hezká, ale víc se mi líbí Beatrice.
Malvína byla kočičí mňaudáma z kreslené pohádky, pro dítě dost hrozné.

Beatrice s jakou výslovností? Ang. „bítris“, it. „beatriče“ nebo český kočkopes „beatrice“? :think:
Beáta je za mě krásné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
28.10.20 11:58

Ani jedno. Malvína jsem ještě neslysela, je hodně zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.10.20 12:19

Herečka co hraje v ulici Šárku se jmenuje Malvína  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148572
28.10.20 12:33
@Martina86 píše:
Herečka co hraje v ulici Šárku se jmenuje Malvína :lol:
Jojo Malvína Pachlová .
@Veveří píše:
Beatrice s jakou výslovností? Ang. „bítris“, it. „beatriče“ nebo český kočkopes „beatrice“? :think:
Beáta je za mě krásné jméno.

Slyšela jsem to vyslovovat Beatris…ale jestli je to dobře, to nevím, vlastně žádnou neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
28.10.20 12:39

@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
28.10.20 12:40

Beata, měli jsme ji ve výběru. Teda já, manžel nechtěl. Malvina taky není špatné, ale moc mi nejde přes pusu žádné pěkně oslovení. Malvi, Mali… asi bych ji říkala Malino :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148572
28.10.20 12:41
@Veveří píše:
@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena :)
@Veveří píše:
@Anna766 máš pravdu. Ale to je právě ten problém se jmény v českém prostředí, která se jinak píší, jinak čtou. Jinak Beáta je česká Blažena :)

Blažena jo? :mrgreen: no pravda je že Beata zní opravdu vznešeněji. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
28.10.20 12:56

Malvína je krásné neobvyklé jméno. Beáta je posledních pár let poměrně časté a mně se nelíbí, rve mi uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
28.10.20 13:07

Ani jedno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.20 13:17

Beáta je neteř a jméno se mi líbí, ale jeho podoby vůbec :oops: Nejvíc mi rve uši oslovení Beo, to mi nepřijde ani jako slovo ale připomíná nějaký zvuk, pak ještě horší je Beuško, zní to jako vada řeči, kdy dotyčný říká Beruško, sama ji oslovuji pouze Beát(k)o, ale to se moc nelíbí rodičům. Malvína je taky hezká, ale pro mě je asociace s kočkou z pohádky Domeček u tří koťátek příliš silná :oops: Kvůli rodině radši anonym

• Citovat
  • Upravit
686
28.10.20 18:24

Mne se libi Malvina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat