Glomerulonefritida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
276
27.5.10 06:55

Kattie,děkuji moc.mrknu na to v klidu večer a pokud něco,tak se ráda ozvu.ještě jednou díky za odkaz,jsi hodná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
27.5.10 08:36

Knihomolko,chci se zeptat jestli i teď když už to máte za sebou dodržujete nějakou dietu nebo omezení?My musíme hodně omezovat soli,nesmíme sladké nápoje ani minerálky,na pití jen vodu s trošinkou sirupu nebo čaj,a taky sladkosti jen minimálně.Ach jo,je mi ho tak líto. :cry: Třeba se to všechno časem zlepší,je to všechno ještě čerstvé,teprve dva měsíce co nám to zjistili,tak snad se z toho taky dostaneme.Podchytilo se to včas naštěstí včas.Prý se u někoho tato nemoc skoro neprojeví i když ní trpí roky a pak dojde k selhání,to je hrozné,ještě,že nám na to přišli hned v počátku a začalo se to léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.5.10 12:19

Kubo, ona sama moc na solení není, ani na slané příliš věci, takže tam není problém. Nikdo nám neříkal nic o sladkém :nevim: sladké jedna vesele dál. Akorát mám pocit, že jsme omezovali bílkovinu :think: ale nejsem si moc jistá.
Skrouhnout banány - porassium.

Něco v angličtině na toto téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
27.5.10 12:48

Aha,nám o bílkovině nic neříkali.jen tu sůl a cukr.to u nás je docela problém,vysvětli dítěti,že segra může kokina a on ne,to samé o uzenině,žádné párky,salámy,prostě nic.já vím,že to není zdravé,ale každé dítě si myslím,že miluje párek v rohlíku.Hodně jsme najeli na zeleninu a ovoce v maximálním množství,naštěstí to má rád,tak není problém.Banán ne?proč?děkuji za odkaz,ale nejsem angličtinář :-( ,tak nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
27.5.10 16:10

Hlavně se píše o sodíku a bílkovině. O cukrech jsem NIKDE nečetla, to mě fakt překvapilo. Moje dcera je naprosto šílený jedlík, sladké jo, ryby jo, ale jinak jí asi tři vařená jídla (většnou z ryb :-P), párky a salámy - toho by se nedotkla, chipsy nejí a vajíčko natvrdo zblajzne bez soli - nechce ji, tak s tím problém nemáme. Proč ten draslík, to vážně netuším, mohla bych se podívat, až bude chvilka.
Jinak my jsme na dietní omezení zvyklí - syn je celiak :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
28.5.10 11:33

Taky mi byly tu cukry divné.doktorka řekla co nejvíce se jich vyvarovat,tak se snažíme.Možná i proto,že máme v rodině diabetes,ale to přece není jen ze sladkého,že?Sladká jídla malý stejně nejí,kokina teď už taky minimálně a sladké vody ho už naštěstí nelákají.Nejhorší prý jsou při tomto onemocnění minerálky,kvůli soli a minerálům.Překvapilo mě,že při střevní chřpce kterou nedávno prodělal musel tekutiny doplňovat minerálkou,žádný čaj,nic jiného,a měl povolené slané tyčinky a křupky místo piškotů.tak jsem z toho jelen :roll: Knihomolko,závidím,že zvládáte dietní opatření a děti po těch nezdravých jídlech netouží.já jsem se vždycky snažila,ale bohužel jsem to nedokázala,i když se snažím,tak mi to vždycky někdo zkazí.Holt babičky…Na ten draslík budu ráda když mi mrkneš.mooooc děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
28.5.10 13:15

To jsou zvláštní rady :nevim: to jsem ještě neslyšela - to střevní :think:
Jinak draslík, tady je něco: . TERAPIE
Používá se pouze symptomatická léčba. Doporučuje klid na lůžku alespoň po dobu trvání otoků a hypertenze. Podávají se antibiotika. Doporučuje se léčba Penicilinem, i když předcházející infekce byla také léčena Penicilinem a i když z výtěru z krku nevykultivujeme streptokoka. Doporučuje se i následná , alespoň 6ti měsíční pendeponizace. Při zvýšeném krevním tlaku podáváme léky na jeho snížení(antihypertenziva-Indap cps), abychom zamezili vzniku event. hypertenzní krize(-příznaky: bolesti hlavy, poruchy vidění, závratě, poruchy vědomí,atd.).
Při otocích diuretika(-léky zvyšující vylučování moče, podporující činnost ledvin-Furosemid). Důležitá jsou i dietní opatření , při vysokém TK se omezuje sůl, při oligourii také tekutiny a bílkoviny. Množství tekutin, které může dostat oligurický pacient, je dáno diurézou.Je nutné denní vážení, měření příjmu a výdeje tekutin, měření TK. V poslední době se u závažnějších průběhů používají i intravenózně podávané imunoglobuliny.

PREVENCE: Je důležité včasné a důsledné léčení hlavně streptokokových onemocnění, dále nepodceňovati minimální nálezy v moči a provést vyšetření, zda se nejedná o glomerulonefritidu
Jinak jsem to v česky psaných zdrojích moc nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
28.5.10 14:23

Já to taky s tou střevní nechápu :think: ,ale co mi zbývá než věřit doktorům,že ví co dělají.Každopádně moc děkuji za informace,super přehledné,lehce pochopitelné i pro mě laika.jsem zvědavá co ta homeopatika,jestli pomůžou.Myslíš,že dělám dobře?já jim prostě věřím,i když stojí penízky,ale věřím,že pomůžou.Byla bych ráda kdyby jsme se zbavili časem i Enapu,tlak už má jen mírně zvýšený,ale doktoři mi tvrdí,že prospívá ledvinám,nevím.ještě jednou mooooc děkuji a hezký víkend :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alimdar
13.10.13 19:53

Co by mohlo pomoct?

Mám glomerulonefritidu už 3,rok. Doktoři mi předpovídají v brzké době dialízu. Vyzkoušela jsem léčitele, homeopata, celostní medicínu, makrobiotiku a nic. A modlení taky :) Ale ještě se nechci vzdát. Kdyby někdo z vás měl jakýkoli nápad, budu vděčná za naději.

• Citovat
  • Upravit
1
21.6.14 23:17

@Kuba123 Ahoj, muzu se zeptat, jak na tom syn je dneska?
Jsem se synem momentalne v nemocnici s touto diagnozou. Zatim mi toho lekari moc nerekli, jen to, ze je to lecba na dlouho.
Zatim bojujeme se zanetem a s vysokym tlakem. Dale ma Matysek zapal plic a nalez na srdicku.
Budu rada za jakekoliv info o lecbe, omezeni a tak Diky moc. L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+