Zánět dutin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1102
25.5.10 17:52

Zánět dutin

Potřebovalal bych poradit jak postupuje nemoc: Zánět dutin. Malý má od pátku antibiotika zánět dutin. Četla jsme že by měla z nosu vytékat rýma. Stále se nic neděje. Mám se obávat komplikací, jak je punkce? Jsme z toho dost nešťastná než kdo ví jak dlouho se zánětem dutin chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
25.5.10 18:13

Měla by se spustit rýma…dobrý je nahřívání dutin, uvolní to tu rýmu. My měli doma takový to horský sluníčko a u toho byla funkce nahřívání, u toho jsem strávila půlku dětství, ale je fakt že jsem díky tomu na punkci nemusela.
Nebo horká voda do umyvadla a ručník přes hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
25.5.10 18:30

ahojky…měla jsem rýmu a netekla…bála jsem se punkcí..dr mě napsala nějaké kapičky do nosu…umyvadlo s teplou vodou a ručník lékaři nedoporučují…může se spustit nebo právě zastavit úplně…lepší teplo na ruce po loket ponořené v teplé vodě nebo nohy…záleží kolik je malému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
25.5.10 20:03

tak já to prodělala nedávno, musím říct, že to co jsem násilím nevysmrkala, tak teda nevyteklo, ale dr. mi taky říkala nahřívat, třeba ve sprše teplou vodu, nebo já si vzala termofon a přiložila jsem si to na tu stranu a musím říct, že se po tomhle docela ulevilo a i chvíli se ta rýma spustila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
25.5.10 20:54

Pozor na to nahřívání, co tu někteří radí. To může zánět v dutině ještě víc rozjet a zhoršit. Na záněty dutin doporučují tzv. Urbanovu reflexní koupel (ale netuším, jak je to aplikovatelné na dítě): předloktí a nohy ponořit do tak horké vody, jak člověk snese aniž by se opařil. To tu rýmu nějak reflexně spustí spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
26.5.10 06:00

Nedávno jsem taky měla zánět dutin a než jsem šla k doktorce, tak jsem si dělala páru a ta mi pomohla, ale doktorka mi říkala, že to není vhodné, tak na to pozor a taky násilné smrkání není vhodné, má se jen zlehka. Každopádně jsem dostala antibiotika a zyrtek, jenže ten se nesmí při kojení a tak jsem se v lékárně radila co místo toho, abych nemusela kojení vynechat a poradili mi bylinné kapky Sinupret, jsou vhodné i pro děti a to jsem tedy hleděla co ze mě všechno šlo, takže to zkuste a uvidíte. Poradila mi i paní lékárnice dávat lokty či nohy do té horké vody a vydržet co nejdéle a horkou připouštět a že to je to nejlepší. Lampy jsou taky fajn, ale to namáčení je prý učinější. Tak snad jsem poradila. pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
27.4.12 11:48

Prosím o radu
Dnes mi RTG a ORL zjistili zánět jedné dutiny,dostala jsem ATB a další 2 prášky a při bolestech hlavy algifen,mám si dutiny nahřívat nad párou 2 x denně a mělo by to pustit,prý ten zánět není tak veliký aby mi hned dělala punkci a rýma mi i teče. Hrozně se bojím té punkce,má s tím někdo zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.2.14 20:24

@T.Hololinka Ahoj,trošku oživím diskuzi,:D
Dneska jsem byla na punkci poprvé, strašně jsem se bála, ale opravdu šíleně nakonec sem se před dětmi (vzala jsem si celou rodinu sebou :D )schopila a zahrála si na statečnou, Doktor vzal drátek dlouhý cca 20cm, namotal na to vatu a nastříkal na to umrtvovací sprej, po 5 minutách drátek vyndal, a dal zas nový na dalších 5 minut, po té vyndal.
Sestřička mě chytla za hlavu, a já si říkám a sakra ted tady sebou švihnu, nebo dostanu infarkt, doktor vzla jehlu dlouhou také cca 20 cm strčil asi do pulky nosu a zatlačil, necítila jsem žádnou bolest vážně, jen trochu nepříjemný tlak a křupání té kosti, ale zas žádná bolest, napojil na jehlu hadičku a stříkl mi teplou vodu dovnitř, jednou rukou jsem držela vaničku pod nosem a druhou si zacpala druhou díru a smrkala, vysmrkasla jsem malé množství zeleného hnisu, po té mi tam satříknul zřejmě peroxid, protože to šumělo jak blázen, vytáhl jehlu, to jsem také necítila a bylo po.
Jen mě zarazila bolest hlavy po výkonu a krku v zadní části, jsem po výkonu 5 a pul hodiny a stále cítim bolest, navíc mi předepsal antibiotika biseptol a EWntizol se kterých se mi udělalo šíleně špatně, nejdříve jsem brala Augmentin ale bylo mi zle pak Penbene, to samé naprosto blbě, a ted beru ten Biseptol a Entizol, mám žaludek na vodě, s nervama jsem už na dně už je to na mě vážně dlouho a samí léky fuj, tak uvidíme no jak bude zítra snad lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
16.2.14 21:18

@Lakyy teď řeším problém, mám po zánětu dutin, antibiotika jsem dobrala, rýma se nespustila, při předklonu cítím tlak v uši a za ušima, bolest hlavy…mám se obávat punkce, jak to bylo u tebe? Mám ještě vyčkat s návštěvou lékaře? Antibiotika jsem dobrala ve čtvrtek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.2.14 16:01

@ivodička No abych pravdu řekla jsem stále u sebe na vážkách, v pátek u mě proběhla ta punkce, a druhý den, ale až večer jsem měla zas docelůa silné bolesti, do rána to přešlo, a ted jěště stále cítím jistý tlak v hlavě, a taky mi jěště zalehá ucho na té straně, zítra jdu na ORL na kontrolu, tak asi pujdu jěště ve středu na jednu punkci, protože v tý čelní dutině cítím jistý tlak, ale je zas pravda že během té punkce toho moc nebylo, jen řídky zelený hnis ale né moc.
Taky mě jěště bolí čelist, takže proto soi myslím že se tomu nevyhnu, slyšela jsem že dutiny bolí ale dlouho, takže vážně nevím jestly už nepřeháním, a jěště chvílí to bolet má?
Já Antib. doberu ve středu, už se nemůžu dočkat žaludek mám na vodě, a je to hnus ted beru Biseptol+Entizol 2 biseptoly ráno dvy večer hnus, ale jediný snad co takhle snesu proto to jsou už třetí antib.ty předchozí jsem musela změnit.
Já než jsem se rozhodla na pun kci že tedy jo, že to dám :D tak jsem měla dosti velký tlak v hlavě v lícní kosti, čelisti a zalehlé ucho, klidně na ni jdi neni se vážně čeho bát, opravdu vubec to nebolí, já si tu jednu asi jěště vyžádám, zeptám se zítra doktora jestly to má jěště takhle bolet po té punkci, a uvidím,,:) hlavně at už je to za námi že, jsem stoho už rozladěná nic mě nebaví a do toho ty prášky fakt hnus na moji psichiku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
22.2.14 10:07

Zdravím :mavam: :mavam:
Obnovuji diskuzi.
Mám asi zánět dutin :cert: Před cca 9 dny mě boleli klouby, klasická chřipka s kašlem. Už přes týden smrkám. Jde to krásně ven. Řekla bych, že smrkám pořád a pořád. Vychází ze mě zelené husté hnusy :cert: :cert:
Ovšem při předklonu mi málem exploduje hlava a i při poklepu na čelo ty dutiny cítím.
Máte radu? Do pondělí daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
22.2.14 10:30

@Janča1212 já myslela, že umřu, přesně jak píšeš…při předklonu mě div neexplodovala hlava. Pomohla až antibiotika…jinak dobrý je sinupret kapky, ty se dají koupit bez receptu, ibalgin grip-je speciálně na uvolnění dutin, suché teplo…já chodila doma v čepici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
22.2.14 10:40
@ivodička píše:
@Janča1212 já myslela, že umřu, přesně jak píšeš…při předklonu mě div neexplodovala hlava. Pomohla až antibiotika…jinak dobrý je sinupret kapky, ty se dají koupit bez receptu, ibalgin grip-je speciálně na uvolnění dutin, suché teplo…já chodila doma v čepici :)

Já manžela pro sinupret poslala. Ale zase jsem se dočetla, že tabletky jsou lepší. Já opravdu smrkám každých 5 minut i dřív. Bych kapky nakapala a hned zase vysmrkala :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
22.2.14 13:20

Holky, přidávám se do klubu, 5.den nehorázná bolest kolem levého obočí, jak zatlačím, tak ještě horší. Včera jsem měla asi hodinový záchvat bolesti… tak namáčím lokty, ale úlevu zatím necítím. Jak dlouho namáčet? Leze mi tady malá a občas se vzteká, tak je to takový naprd…
V životě jsem to nezažila… Doma nic nemám, co na to ještě použít. Četla jsem nějakou mast na dutiny, dá se koupit něco v lékarně? Manžel odpoledne přijede, mohl by mi něco koupit.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.2.14 13:01

@avm3 to namáčení loktů mi vůbec nezabralo, mě trochu ulevila ta čepice:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí