Zánět dutin

Napsat příspěvek
Velikost písma:
469
1.12.14 12:03

Holky, psala jsem zde, kdyz jsem mela zanet dutin, pred mesicem. Brala jsem sinupret, pamycon a cesnekovou tinkturu na imunitu a prospan na vykaslavani. Po 14 dnech to bylo ok, nasledovalo 14 dni klidu a od vcera me boli v nosni dirce a picha v uchu a celkove boli hlava, a pod okem, podotykam, ze nemam ani rymu, kasel, teplotu. A mam bolavou krcni pater a ja nevim jestli uz mi hrabe a je to od krku, nebo zanet opet ale bez rymy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
1.12.14 12:53

@Bibík13 ja myslim ze to zanet je…dojdi k doktorce.ja mela zastrene dutiny bez teploty bez kasle a rymy. bez bolesti pri predklonu proste bez vseho :) jen bolest na cele…takze to nepodcenuj a navstiv dokorku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
1.12.14 13:35

@Bibík13 Zkus protáhnout tu krční páteř, případně zajít na masáž a pak poznáš. Zánět dutin bolí, když se zatlačí pod obočí do oční jamky. Mě se to taky vrátilo, ale tou dobou se mi celkově sypal zdrav. stav. TEď se dávám dohromady a v tuto chvíli ven bez čepice ani náhodou.
Jestli si odvaha, můžeš zkusit výplachy nosu… já to zkusila asi 4 dny a pak jsem nemohla. http://www.robertpospichal.cz/…estydychaci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
1.12.14 13:48

Taky se mi zdrav stav nejak hrouti, nechapu proc :-( vic jak rok jsem byla po tehle strance fit a ted se z toho nemuzu dostat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.15 15:26

je to zanet dutin?

Vcera dopoledne mi volala ucitelka ze skolky, ze si mam dojet pro malou, ze ma teplotu a boli ji za krkem. Od te doby ji boli hlava a ma teploty ktere klesaji jen na dobu pusobeni sirupu proti teplotam a bolesti tedy 6h.
Hlava ji boli na temeni a za krkem. Teploty 38,5. nema kasel ani rymu i kdyz se me zda ze trochu huhla. Myslite, ze to jsou dutiny? CHtela jsem ji vzit na pohotovost, ale uvedomila jsem si, ze jsem ji pred hodinou davala sirup a nez by jsme tam dojely zacne pusobit, klesne teplota i prejde bolest a poslou nas domu s tim, ze ji nic neni.
Jak ji muzu pomoci sama? Zkousely jsme nahrivat, ale bojim se aby jsme to pripadne nezhorsily jak se tu pise drive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
10.1.15 15:30

@alexxa A dokáže hlavu předklonit, tj. dát ji na prsa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.15 15:31

@pukacu jj to jsem zkousela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.1.15 15:39

@alexxa Když jí „zaklepeš“ na hlavu nad obočím - tak spíš blíž k nosu, nebo na tvář - pod okem, kde je taková kost cítit, bolí ji to? U zánětu dutin by ji to nejspíš bolelo. Když by se předklonila, bolest by se zvětšila…
Dokáže to říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
10.1.15 15:46

@Pipet tukani na celo ji pry boli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.1.15 15:48

@alexxa Chm, těžko říct, na pohotovosti by jí nespíš udělali rentgen a tam to uvidí.
Zkusila bych ten Sinupret :nevim:
Ale ne před spaním, ať ji to nedráždí a nekašle z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
10.1.15 19:45

@alexxa Tak bolí to, když se zatlačí pod obočí. Ale ty teploty, nevím… Taky to bolí při uhnutí se… a já ty bolesti třeba měla ve vlnách, ne trvalou bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
15.1.15 20:04

Holky pomo… :-) uz je to mesic po zanetu dutin a preleceni antibiotiky, uzivani sinupretu, prospanu, vincentky, antihistaminika, kapky do nosu proti alergii, morska voda…a ryma non stop zadni, kasel, a bolest v cele, nad levym obocim asi 2cm a je to jedno misto tak 1×1cm. U orl jsem znova byla, koukl do nosu a poradne do hrtanu a rekl, ze zanet je pryc, ze si mam strikat morskou vodu a drzet se v teple! Ale co to celo? Tam prece nevidi…je to dutina nebo neco jineho? Teplotu jsem nemela ani nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.5.15 21:16

Ahoj, ozivuji diskuzi. Mam zanet dutin, kazdy den budu chodit na vaty do nosu.
Mam si nahrivat lokty, mam atb a v lekarne mi doporucili sinupred kapky peroralni.
Je vhodna cepice na noc? Nebo ne?
Co vam pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
20.2.16 17:24

Oživuji diskuzi…
Po delším nachlazení se mi nejspíš ucpaly dutiny, strašně mě bolí hlava, hlavně jedna polovina čela, při předklonu a hlavně při zatlačení na čelo a na lícní kost to bolí o mnoho více.
Třetí den si dávám Sinupret kapky, stříkám Olynth, jsem v teple, 2× denně inhaluju, čelo si nahřívám nahřívacím polštářkem, namáčím nohy a ruce do horké vody. Dneska jsem začala s vyplachováním nosu konvičkou rhino horn a v téhle diskuzi jsem ještě vyčetla, že je dobré nosit i na doma čepici, takže tu už mám taky na hlavě. Ale přes moje snahy se to nelepší a dneska jsem si už musela dat i ibalgin, bolest už se nedala snášet.
Je ještě něco, čím to můžu zkusit zlepšit? A je ještě šance, že to poleví? Nebo mě v pondělí nejspíš čeká návštěva lékařky a ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.2.16 19:19

Mám něco podobného, dost na to trpím. chytám to neustále od dětí, těm to přejde za týden a já se v tom pak měsíc plácám.
Mně sinupret zabírá až tak 4-5 den, takže moje rada zní ještě den dva vydržet a uvidíš. Já teda užívám sinupret forte (tabletky) a spíš hodně vystříkávám mořskou vodou než olynthem. Když jsme byly s dcerou v nemocnici, tak si měla nahřívat ruce až po lokty v tak horké vodě co vydrží, ale max. 10 min. a také jí nahřívaly tou infralampou čelo, takže bych řekla, že o mhoho víc už dělat nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí