Zánět dutin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25105
23.2.14 13:59

@ivodička Mě nic… beru Sinupret, tak uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.5.14 19:31

Ahoj holky, tak já obnovuji diskuzi. 1.5. jsem byla u dr s tím, že mám zánět dutin, na levé straně nad okem šíílená bolest, nejvíce v předklonu, dostala jsem Pamycon a Amoksiklav, dobrala jsem ATB ve středu a dneska jsem byla znova na pohotovosti s tím, že se mi to prostě vrátilo :| dr. mi řekl, že je to na hospitalizaci 8o s čímž jsem teda nepočíatala a tak jsem mu řekla, že to nee, ať vymyslí, něco lepšího, ať mi něco poradí, že budu doma pilně inhalovat, cokoli řekne. Tak mi řekl, že mám brát Sinupret, kapat pamycon do toho kapat i Sanorinem, a prostě inhalovat - vincentku, a tak. Když to prý do úterý nepřejde doporučuje hospitalizaci a punkci. Holky vy co jste byli na punkci, vás si taky pak nechali v nemocnici?? Já myslela, že to píchnou a jde se dom :nevim: Jinak mě tvrdil, že se to prý dělá bez umrvení..prostě za živa 8o je teda fakt, že doktor neměl moc dobrou náladu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
10.5.14 19:36
@Deniel píše:
Ahoj holky, tak já obnovuji diskuzi. 1.5. jsem byla u dr s tím, že mám zánět dutin, na levé straně nad okem šíílená bolest, nejvíce v předklonu, dostala jsem Pamycon a Amoksiklav, dobrala jsem ATB ve středu a dneska jsem byla znova na pohotovosti s tím, že se mi to prostě vrátilo :| dr. mi řekl, že je to na hospitalizaci 8o s čímž jsem teda nepočíatala a tak jsem mu řekla, že to nee, ať vymyslí, něco lepšího, ať mi něco poradí, že budu doma pilně inhalovat, cokoli řekne. Tak mi řekl, že mám brát Sinupret, kapat pamycon do toho kapat i Sanorinem, a prostě inhalovat - vincentku, a tak. Když to prý do úterý nepřejde doporučuje hospitalizaci a punkci. Holky vy co jste byli na punkci, vás si taky pak nechali v nemocnici?? Já myslela, že to píchnou a jde se dom :nevim: Jinak mě tvrdil, že se to prý dělá bez umrvení..prostě za živa 8o je teda fakt, že doktor neměl moc dobrou náladu ;)

Myslis, ze dr. ordinuje podle toho, jakou ma naladu? Asi k tomu, co rekl, mel duvod - proc ses nezeptala?…Boze… kam ten svet speje…kazdy ma pocit, ze vsemu rozumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
10.5.14 19:41

Tak co vím já, ze zkušeností u syna, je dobré nahřívat dutiny soluxem - nohy do horké vody, do nosu na vatičku třeba Olynth a nahřívat se asi 10 min 3× denně. Pak přes den čistit nos např. 3× Olynth + 5× Vincentka nebo mořská voda. K tomu Sinupret a většinou měl taky antibiotika.

Jinak punkce je podle mě bez hospitalizace, zavedou ti do nosu dlouhé jehly, těmi vedou vodu do dutin a ty pak musíš všechno vysmrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.5.14 19:45

@SvatkaM děkuju :kytka: on totiž do zprávy napsal doporučení, že pokud by mě to do úterý nezabralo tak hospitalizace, punkce, tak právě nevím, jestli je ta punkce i s hospitalizací nebo ne..a když jsem byla v tý ordinaci, tak jsem si právě podle toho co říkal, myslela, že když mě udělá punkci tak si mě tam musí hned nechat ;) tak to kdybych věděla, tak jsem si tu punkci nechala dneska udělat a byl by klid. :kytka: děkuji za tvůj příspěvek :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
10.5.14 19:51

Tu hospitalizaci nevím teda jak myslel, proč?? Od 1.5. je to podle mě i krátká doba, syn měl antib. vždy na 14 dní, ale my jsme možná zvláštní případ. Trápili jsme se 2 roky s chronickým zánětem dutin, než někdo přišel na to, že má vrozenou vadu dutin a musí na operaci. Ale u tebe je to možná o změně antibiotik a o tom nahřívání a proplachování nosu, možná to chce delší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
10.5.14 19:55

Ja to ale pochopila jinak, kdyz to nezabere, chce hospitalizaci. Punkci by udelali za hospitalizace( spolu s dalsim). Ne tak, ze k punkci je potreba hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.5.14 19:55

Kamarádka je zdravotní sestra a ta jí dělali punkci a říkala, že inhalace jsou špatné, že nejlepší je ruce nohy do teplý vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.5.14 19:58

@SvatkaM on mě řekl, že ta hospitalizace je proto, protože když je zánět dutin, tak se to musí nahřívat a inhalovat a proplachovat, kapat kapkama a měnit se tam musí nějakej proužek v nose a podobně, a je potřeba neustálé péče, kterou já doma si neudělám. Ale že mám teda počkat do toho úterý doma užívat ten sinupret a inhalovat a kdyby mě to nepřešlo tak mám jít zase na ORL :| já jsem si nahřívala dneska i brambory se solí..takový babský rady :mrgreen: ale jako joo, je to už lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
10.5.14 20:00
@Deniel píše:
@SvatkaM on mě řekl, že ta hospitalizace je proto, protože když je zánět dutin, tak se to musí nahřívat a inhalovat a proplachovat, kapat kapkama a měnit se tam musí nějakej proužek v nose a podobně, a je potřeba neustálé péče, kterou já doma si neudělám. Ale že mám teda počkat do toho úterý doma užívat ten sinupret a inhalovat a kdyby mě to nepřešlo tak mám jít zase na ORL :| já jsem si nahřívala dneska i brambory se solí..takový babský rady :mrgreen: ale jako joo, je to už lepší ;)

Jo, to zni, ze mel dneska spatnou naladu. Zitra by mozna mel jinej nazor. :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
10.5.14 21:58

@Deniel Já si to vyléčila sama doma Sinupretem… atb a hospitalizace mě hodně překvapuje. A to jsem bolestí lezla málem po zdi a to že je to zánět dutin mě napadlo až asi 4. den… Měla jsem Sinupret tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
10.5.14 21:59

@Deniel Nahřívání mi vůbec nepomohlo… a já myslela, že když už zásah, tak dávají pod lokální anestezii dráty, ale hospitalice??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.5.14 22:03

@avm3 jéé já jsem tak ráda za tvůj příspěvek!! Já taky doufám, že si to vyléčím doma sama. Mě ta hospitalizace úplně překvapila, jsem to vůbec nečekala a tak jsem se tu chtěla zeptat, jestli někdo nemá takovou zkušenost..ale povolilo mě to, už mě v tom neseká, jen mě teda bolí dost hlava..ale dá se to přežít. Všechno lepší než nemocnice!! ;) děkuju moc za tvůj příspěvek!! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
10.5.14 22:06

@Deniel Mě ten Sinupret fakt zabral ař asi 3. den, jinak mě ta hlava pořád pobolívala. Jen jsem čekala, že se mi spustí rýma a nic…
Tak přeji, ať je brzy líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
10.5.14 22:13

@avm3 díky moc :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...