Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosim o radu: co delate, kdyz vidite, ze se mimcu rozjizdi ryma? (sem tam kychnuti, zakaslani) je lepsi drzet je v teple doma, nebo (samozrejme primerene oblecene) brat na cerstvy vzduch? ![]()
Pokud Maty neměl horečky, chodli jsme ven za jakéhokoliv počasí (v dešti se podle mě dítěti s rýmou dýchá nejlíp) jak jsme byli zvyklí. Pokud horečky ustaly, měl sice klidovej režim (v pozdějším věku - nepustila jsem ho z kočárku), ale ven jsme chodili taky.
Kamarádčina 2měsíční holčička právě prodělává ošklivej kašel s antibiotikama a je na balkóně v kočárku skoro pořád - líp se jí dýchá a míň tak kašle - pediatrička nic nenamítala.
Nam to doktorka primo doporucila,chodit ven,pokud nejsou horecky.Pokud se ryma rozjizdi,stejne ji nic nezastavi ![]()
dekuju moc za rady. myslela jsem si to, jen jsem se chtela utvrdit v tom, ze neudelam spatne, kdyz vyrazime ven (teplotu nema)… ![]()
Venku je určitě lepší vzduch na dýchání
takže dokud nemá teploty, klidně ven ![]()
Dokud nejsou teploty, chodíme a žijeme normálně… U starší vždycky nasadím nějaký vitamínek, vymačkám pomeranč a uvařím čajík na nachlazení.