Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za měsíc jedem na dovolenou. Letíme letadlem, ale do Prahy do máme autem přes celou republiky. Chěla jsem se zeptat, jak byste postupovali při přípravě na cestu a při samotné cestě. Budem vyjíždět v 5.. nakrmili byste? A čím?? A dali byste kynedril?? Kolik? Pojedeme zhruba 4 hodiny autem, takže jedli byste během cesty a nebo až na místě?? Nechci aby se mi malý hned pozvracel a bylo mu zbytečně blbě
18 měsíců při cestě váha skoro 10 kilo.. právě že švagrová říkala, e můžu tak nevím, dětská říkala taky, ale na druhou stranu jsem slyšela že to neni vhodné.. Nevolnostmi netrpí, ale opravdu pojedem nejmíň 4 hodiny a to si myslím by nevydržel
tak Klárka občas trpívá na žaludek, ale cesty na moravu (4 hodiny v autě) zvládá úplně bez problémů. jen jí nesmím dát k snídani jogurt, ale rohlík a jezdíme po dálnici a ne po kroucených cestách. Ale když se jede až kolem poledního, tak je úplně v pohodě. Takže z našich zkušeností.
určitě ráno nakrmit. počítejte s jednou až dvěma zastávkama cestou. Kor pokud není malý zvyklý na dlouhé cestování. My většinou vyjedeme z Prahy, cca po hodině cesty si dáváme pauzu na jídlo, pak Klárka spí a už to dotáhneme. když mi usne po výjezdu z domova, tak jedeme durch dokud spí, dáme pak pauzu (většinou za Brnem) a dotáhneme zbytek.
Kinedril mlžeš dát i dřív, zrovna nedávno se tu řešilo blinkací dítě v autě a je to i na doporučení dětské doktorky. ale myslím, že pokud budete vyjíždět v 5, tak to malý stejně zalomí a bude spát…
určitě si připrav záložní variantu, takže do láhve vodu, vlhčené ubrousky a náhradní oblečení. ale pokud není blinkací, tak to bude určitě v pohodě.
My dáváme 1/4 kinedrylu od 8. měcíců. Jenže Terka vydrží bez max. 30km.
Homeopatika nám teda moc nezabírali, ale asi to bude tím, že jsme je dávali až před cestou. Jinak bych jí s nimi musela dopovat skoro každý den, protože jezdíme docela hodně a neplánovaně.
U jednorázového a plánovaného cestování se to dá.
Homeopatika nám také nezabrala, jen nerozumím tomu proč chceš dávat kinedryl když na nevolnosti v autě netrpí. To bys určitě poznala už dřív, náš mladej vydržel nejdéle 20minut. 4 hodiny zvládnete v pohodě, jedete ráno? Třeba bude část cesty spát. Určitě si připrav nějakou knížku, písničky do auta. Prášek bych nedala.
protože jedem ráno v 5 hodin do Prahy a potom 3 hodiny letedlem a z toho ještě hodiny něčím - asi autobusem na hotel, takže to znamená nejvím 9 hodin cestování, a prostě se bojím, abych neřešila několikrát pozvracení ![]()
ja jsem vždycky na nevolnosti v autě, autobuse trpěla a kinedril moc nezabíral. Pak jsem zkusila Cocculine..či jak se to píše a to bylo super, vůbec mi nebylo špatně.Bere se to několikrát po určité době, nepamatuju se přesně,ale je to v příbalovém letáku popsané.