Náhlé padání vlasů u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3470
22.5.10 12:17

Náhlé padání vlasů u dítěte

Maminky, potřebuji se s vámi poradit, pravda trochu jsem se vylekala a možná plaším…
Matoušivi jsem dnes na oblečení našla docela dost vypadlých vlasů, vzadu na hlavě má rozeseté malé lysinky o velikosti do 1 cm, celkem asi 10. po prohrábnutí ve vlasech se jich ještě několik uvolnilo, ale zase ne moc, jako že bych šáhla a měla plnou ruku vlasů to ne..

Nevíte co to může být? Mě samozřejmě hned napadla leukémie, takový můj strašák, ničím neopodstatněný, ale prostě je to můj mateřský strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
22.5.10 12:28

setstre ted 7lete zacli ty vlasy taky okolo 4roku padat pomohlo ostrihani.Ale vy nejspis budete.Zkus to vzit uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
22.5.10 12:49

to vypadá na alopécii…

http://kerium-proti-vypadavani-vlasu.laroche-posay.cz/…Alopecia.asp

přečti odkaz a budeš vědět více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.5.10 12:52

Marlenko, zdravím tě :mavam:
To může být ze spousty důvodů. Já bych asi zašla k dr. aby to prohlídla a udělala nějaké testy.
Určitě to nic nebude.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
22.5.10 13:34

Romiku, to my zajdem, ale ono se to objevilo dnes, tak chci být trochu připravená :-)
Jdu na odkaz, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.5.10 14:28

leukémie néééé, u té vlasy padají z léčby, ne z nemoci :-))
vsadila bych na nějakou kožní nemoc, třeba plísňovou.

jinak alopecie je samozřejmě správně, protože to je jen překlas slova plešatost. sylvajs asi myslí alopecie aerata (ostrůvkovitá), což by bylo blý, u toho se neví příčina ani jak to léčit. zašla bych na kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
22.5.10 19:26

Já vím, že vlasy padají po chemoterapii, ale holt ten strach, v první chvíli mě nic jiného nenapadlo…

Na kožní půjdem, ale ještě se přidala i babička s tím, jestli si vlásky nestříhal… no tvrdí, že ne…

A ostrůvkovité to je a má tam bílou kůži… jinak plešatost má mít po kom, ale takhle brzo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.12 21:05

Dobrý den, můžu se zeptat jak to u Vás dopadlo? Bohužel nás trápí podobný problém a tam hledám jakoukoliv radu.
Děkuji
 V.

• Citovat
  • Upravit
3470
12.6.12 17:33

Syn si vlasy prostříhal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
12.6.12 19:48
@Marlenka11 píše:
Syn si vlasy prostříhal :)

tak to je nejlepší rozuzlení :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.13 13:18

Dobrý den, právě nás to taky začalo trápit. Dcerka má 6 a nádherné blond vlásky pod zadek kudrnaté, každý je obdivuje. Opravdu si ji nakrátko nedokážu představit. Byl by to úplně jiný člověk. A strašně jí začaly padat vlásky…má tak skoro o půlku menší culík a při česání toho zůstává na oblečení i hřebenu hodně. Když se zeptám odborníka, tak mi řekne ostříhat…chci napřed zkusit nějaký šampon, nebo vitamíny, ale nevím zda něco vůbec pro děti dělají…máte někdo prosím zkušennosti…zabralo Vám něco kromě stříhání,,,to bych brala, jako poslední variantu…ale jestli v tom není i genetika…já měla to samé…o prázdninách do první třídy mě ostříhali, jelikož jsem měla skoro holou hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 14:43

Nechte si nabrat u lékaře krev na hormony štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.13 19:00

Sestřička3
strašně moc děkuji za nápad…že mě to nenapadlo, já užívám od dětství léky…mám sníženou činnost, maminka měla vole…je po operaci, když byla na vysoké škole a sestra měla dokonce nádor na štítné žláze…no opravdu moc děkuji…hned v pondělí tam zajdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.13 20:57

At vám to dopadne co nejlíp. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
19.1.13 20:59

Pak napíšu, jak jsme dopadly…

• načítám...