Jak pomoci od kašle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
791
21.5.10 21:09

Kašle...

Nevíte někdo jak pomoci od kašle?Včera jsme byli u dr a při poslechu dobrý tak nám dala léky ale malá pořád kašle,přes den to jde ale takhle jak lehne to je horor.Kdy už by se to mohlo zlepšit?A jak pomoci ještě neporadíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
21.5.10 21:21

ahoj, nejsem zrovna zkušená matka, jen mě napadá, že často pomůže (i u dospělýho) alespoň zvýšit polohu zad - pokud už jsi tak neučinila :-) - kašel samozřejmě nezmizí, ale líp se spí, je to snesitelnější…tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
21.5.10 21:30

Děkuji za odpověď,právě zvýšená poloha bylo jediné co mě napadlo a udělala jsem to tak.I tak kašlala hodně ale ted se zdá že usnula,je celkem klid.I když ona spinká na bříšku a dává si ještě kolínka pod sebe a dr tenkrát říkala že při takové poloze je to zbytečné.Uvidíme,ale moc děkuji za komentář. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
21.5.10 22:26

Náš malý trpí na kašel při každé rýmě, takže pokaždé řešíme, co s tím :roll: Zatím osvědčené - když ho chytne v noci záchvat kašle, leží obvykle právě na bříšku. Pomůže přetočit ho na záda a hlavně do něj dostat trochu pití. Je to sice vždycky boj, protože je v polospánku, kašle a ještě řve, protože tím sám sebe ruší a chce spát, ale to pití pomáhá. Říkala mi to i doktorka na pohotovosti: že kdyby děti dostatečně pily, nejsou potřeba kapky na kašel. Jenže právě když je to nejvíc potřeba, tak pijou málo - a přesně tak je to u nás :zed: Jinak taky radila mazat prsíčka olejem. Ohledně kapek - dávám mu Stoptussin - ten tiší dráždivý kašel, dr. mi nedoporučovala Mucosolvan - napomáhá vykašlávání, ale ten suchý a dráždivý kašel nezastaví. Teď zrovna máme taky „kašlací“ týden, tak snad to brzo přejde. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
21.5.10 23:37

Mě když malej kašle, tak taky zvýším polohu. My máme většinou kašel spojenej s pořádnou rýmou a zahleněním, takže dávám na doporučení doktorky fenistil kapičky 3× denně a za den dva jsme v pohodě.Malej má vždycky od té rýmy nateklou sliznici a jak mu ta rýma stéká i do krku, když je hodně zahleněnej, tak kašle. Nám teda ten fenistil pomohl pokaždé. Asi jsem moc nepomohla. Jo a taky pití, když ho to chytne, hnedka letím s flaškou čajíku k postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
22.5.10 06:26

Ahojky tak včera večer se nakonec konečně uklidnila a ten záchvat kašle přestal,v noci pak už jen pokašlávala.My právě většinou taky míváme jen rýmu ale tentokrát byla velká a kapky nasivin nepomohly a začal kašel a na ten jsem dávala hedelix.Jinak na kašel moc netrpíme a je to takovej chrchlák,není suchý.Je asi pěkně zahleněná.Pak jsem šla raději k dr,protože se to nelepšilo.Ta nám napsala do nosu Pamycon a rýma je lepší ale ten kašel nevím na to nám dala nějak Aerius nebo tak nějak.Mě by zajímalo jak dlouho mám čekat než se to zlepší,kdy raději znovu jít k dr.Ale asi musím pár dní čekat že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
22.5.10 08:40

Lusinko, jestli je to suchý dráždivý kašel a na poslech nic nebylo, tak by to taky mohlo být ze suchýho vzduchu. Starší dcera takhle kašlala v noci v zimě, když se topilo. Stačilo vždycky pořádně vyvětrat, fakt až n mráz a byl klid. Fenistil jsem taky dávala.

• Citovat
  • Upravit
791
22.5.10 09:16

Právě že ten kašel je spíš hlenovitej takovej chrchlák.My v ložnici netopíme tedka.Ale mohla bych se pokusit zvlhčit vzduch jestli to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
23.5.10 07:11

Malému pomáhá na zklidnění během noci vyvětrat před spaním, zvýšit polohu zad a rozvěsit kolem postýlky mokré plíny. I přes kašel se mu spí takhle dobře.

Jinak mi taky trpí hodně na kašle, vyzkoušli jsme Thymomel, Mucosolvan, ty nezabraly. Docela pomohl jitrocelový sirup nebo sinupret, ale po delším užívání, zhruba týden.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
23.5.10 08:15

Souhlasím s jitrocelovým siruopem, na odkašlání je vynikajíci. Sinupret u nás zrovna nezabíral, mě se na kašel jak pro děti tak rpo nás osvědčil Ditustat.

• Citovat
  • Upravit
474
23.5.10 12:48

zdravím všechny, tak my taky kašleme, ale jen při spánku. Na suchý kašel používám Tussin a ny vykašlávání jitrocelový sirup nebo vincentku. Dr. nám poradila, ať kapky nedávám na noc (pokud nejsou noční) ale jen přes den, aby se jí ty hleny neuvolňovaly, když spí a tím ji nedráždily :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.11.13 22:25

Kašel - jitrocelový sirup

Syn 3 roky je již 14 dní nemocný. Začalo to zadní rýmou. Ale nebyla vůbec zelená. Hezky smrkal i odsávali jsme. Dávali Nasivin a na kašel jitrocelový sirup. Ale byl pořád dost zahleněný. A po 4 dnech 2× zvracel. Vynechali jsme jitrocelový sirup aby mu to nedráždilo žaludek a po 3 dnech zase začali dávat. On už ani teď rýmu nemá. Krásně dýchá nosem, na hlase není poznat, že by byl nemocný. Jen ráno po probuzení kašel, tak 5 minut, než odkašlá. A přes den párkrát zakašle, ale neodkašle nic. Co myslíte, mám změnit na jiný sirup nebo vydržet a dávat ten jitrocelový. Zatím nám vždy pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
30.11.13 22:45

Jeste bych mu davala sirup na rozpousteni hlenu pokud po ranu takhle kasle. Bud ten jitrocelovy, nebo jiny, je to dle meho jedno :nevim: Hlavne, ze funguje :)
Edit. Ted jsem si uvedomila, ze je nemocny uz 14 dnu…tak bych mozna dala jiny sirup, treba mucosolvan atd. Asi uz ten jitrocelovy nema na nej ty spravne ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.11.13 22:57

@jakuve No v pondělí to bude teprve 14 dní co začal být nachlazený. Takže rýma týden a kašel asi tak 9 dní. Možná ještě vydržíme pár dní u toho jitrocelového sirupu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
30.11.13 23:09
@Mata132 píše:
@jakuve No v pondělí to bude teprve 14 dní co začal být nachlazený. Takže rýma týden a kašel asi tak 9 dní. Možná ještě vydržíme pár dní u toho jitrocelového sirupu. Díky

Tak pokud mas pocit, ze mu pomaha, tak nema smysl menit. Myslela jsem to tak, ze pokud to nema efekt, tak bych zmenila sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí