Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lumpisek @Lizzi
Díky za reakce, někde v recenzích jsem vyčetla, že Sinupret zabírá třeba už za 1 den, tak asi jak na koho, možná taky podle síly zánětu…budu teda doufat, že během zítřka, nejpozději v pondělí zabere
S těmi inhalacemi by mě taky zajímalo, kde je pravda..našla jsem spoustu názorů, že ano, a spoustu, že ne. Ale radši už to nebudu pokoušet. Snad zabere to co dělám, ATB bych nerada brala..
Mně naposled dali na zánět dutin na ORL Sanorin emulzi, i tím napustili tampóny a cpali mně je do nosu místo punkce, tak jsem si říkala, že to bude asi dryják, ale pomohlo to. Ale brala jsem i antibiotika.
Ahoj holky, prosim poradite jak se pozna zanet dutin u dospeleho? Dekuji. Prosim anonym pisu z profilu kamaradky a nechce byt uverejnovana
Bolest hlavy - čela, pokud jsou to vedlejší dutiny tak jakoby tváře, teploty- ani nemusí být vysoké.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosim poradite jak se pozna zanet dutin u dospeleho? Dekuji. Prosim anonym pisu z profilu kamaradky a nechce byt uverejnovana
Ja to mela dvakrat a vzdycky me bolela pulka hlavy-na postizene strane. Celo, ucho, za okem, dokonce i zuby na te strane. A stopro to poznam, kdyz se chci predklonit, tak to boli jak cert a mam pocit, ze mi vypadne oko z dulku a praskne hlava
teplotu jsem nemela
Ahoj holky, potrebuju poradit. Uz druhy den me skrabe v krku, ryma a kasel plus teplota 37,5. do toho.me i boli hlava, ne moc ale boli. hlavne teda kdyz se prudce predklonim, kychnu. Myslite ze to. budou dutiny? A ryma neni nijak zabarvena, spis bych rekla vodova. Dekuji
@sandra001 píše:
Ahoj holky, potrebuju poradit. Uz druhy den me skrabe v krku, ryma a kasel plus teplota 37,5. do toho.me i boli hlava, ne moc ale boli. hlavne teda kdyz se prudce predklonim, kychnu. Myslite ze to. budou dutiny? A ryma neni nijak zabarvena, spis bych rekla vodova. Dekuji
Klidne mohou Já to taky tak mela a pak jsem si ani na nos sahnout nemohla. Dostala jsem antibiotika a ulevilo se mě
@sandra001 Kup si nejlépe Sanorin spray (ale ne analergin), alespoň 1% a pár dní si tím stříkej do nosu - sníží se otok a uvolní dutiny. Já na to trpím taky. Bohužel se mi zacpávají i ty zadní dutiny, takže pak přestávám i slyšet. Jinak pomáhají i inhalace.
@kdochcekam ahoj dekuji za radu
ale potrebuji se jeste zeptat, piju ted ty hot drinky, myslis ze je muzu kombinovat s tim sinupretem?
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…me zas prave ty drinky docela pomahaji, no tak to asi risknu. A dekuji ![]()
@kdochcekam tak uz jsem tam hodila prvni
snad nebudu mit nejaky nezadouci ucinky, vzdycky jak prectu letak tak trnu co bude
a hot drink prej muzu, ale ne zaraz, delat aspon hodinu rozestup ![]()
Nemáte prosím zkušenost. Jsem. Po zánětu čelistních dutin. Po doléčení jsem dostala ještě Mommox. Ale když si ho stříkáme mám po něm zadní hnisavou pachuť. Jsem po kolečku ORL, obvodní a zubař. Ve čtvrtek mi paní doktorka čistila kanálek u horní pětky protože zub odumřel.
Ahoj, ozivuji diskuzi…
Také trpím na záněty dutin, teď zkouším ájurvédu, protože obvodní Dr mi řekla, že už nemá co nabídnout ( kromě ATB pořád dokola).
Máte někdo s ajurvedou na dutiny zkušenosti? Mám odhleňovaci dietu+byliny.
A druhý dotaz - když nemáte teplotu, chodíte během zánětu dutin ven? Kdysi se říkalo 3 týdny doma (to bych ale za celý rok nevylezla z domu), teď se názory doktorů liší…
@levandule23 konvička je super, dělej to několikrát denně. Sinupret zabere až za 5 dní, jsou to bylinky. Neinhaluj, ale na ucpané dutiny je potřeba suché teplo (mám od své ORL poté, co jsem musela na punkci dutin) o těch nahřátých končetinách v horké vodě mám své pochybnosti…