Glukopur do čaje
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Glukopur do čaje
Ahoj maminky,
naše mala 11 měsíců nechce nic pít.. vodu, čaje, šťavičky, jedine co ji chutna je kubik (ředěný půl na půl). Zkusila jsem ji včera udělat čajik a do toho 2 lžičky glukopuru.. bylo to dost sladke, ale ona mi to vypila skoro na ex.. dneska jsem zkusila dat trošku miň cukru, a taky to prošlo.. ale před chvilkou jsem udělala čaj bez glukopuru a nepije ho.. plive…
Jsem moc ráda, že konečně něco vypije..
jenže ted si zase říkam, že si zvykne na tu sladkou chut a co pak..
mam strach abych pak nemusela sladit třeba i přesnidavky (dělam doma, nikdy jsem tam glukopur nedavala)
a je ten glukopur zdravy? nebo je to svinstvo jako obyč cukr?
Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím taky sladím glukopurem, nebo kupuji ten granulovaný čaj, nic jiného mi totiž nepil, a raději ať si dá cukr než aby byl dehydrovaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, Glukopur mi doporučovala i doktorka, kdyby malá nechtěla pít. Naštěstí jsme ho nepoužily. Ale známá dávála cukru míň a míň a teď ji malá pije neslazené čaje v pohodě. Podle mě je lepší sladit (s rozumem), aby dítě pilo, než ho nechat žízní. A přesnídávky ovocné jsou sladké samy o sobě, tak podle mě to jíst bude ![]()
A je zdravější, je to ovocný cukr a tělo ho líp odbourá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zase musela po roce začít solit, prootže mi nechtěla jíst… doufala jsem, že bez soli vydrží déle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@agulla no idealni to neni. Ale lepsi nez kdyz nepije vubec. Ja davam do caje trochu jablecne stavy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zubařka ti sice vysvětlí, že je lepší, aby dítě mělo zničené ledviny, než zničené zuby, ale já jsem toho názoru, že jestli pije sladké, tak zaplaťbůh, že pije. Toho cukru můžeš dávat postupně míň a míň a ona si zvykne. Jen to chce ńěkolikrát denně čistit zoubky a určitě nedávat to sladké na noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Glukopur je hroznový cukr..takže je úplně v pořádku. Já na sladké chuti nevidím nic špatného pokud to teda není jek cukrkrndl..nejhorší je obyčejnej bílej rafinovanej cukr ten udělá v těle paseku..špatně se tráví a okyseluje organismus. Já taky trošku sladím glukopurem a nebo dávám nerafinovaný cukr nebo třtinový.
- Citovat
- Upravit
Jinak jaký děláš čaj, bylinkový? Naše malá třeba docela snese dětský bio HIPP, je ovocný a „sladký“ i bez cukru, možná to chce vychytat chuť. Ale jinak bych se taky v tomhle věku trochy glukopuru už nebála.
Jinak my dáváme ředěný mošt nebo směs jablečné šťávy a fenyklového čaje z Rossmanna (taky ředěnou) a to jí taky chutná. Ten HIPP čaj dotiž dost barví ![]()
Příspěvek upraven 28.03.13 v 16:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V ovocných šťávách je taky cukr - fruktoza, ten glukopur je na stejné úrovni. Nepřijde mi logické nahrazovat glukopur jablečnou šťávou, protože je to v podstatě to samé - přírodní cukry.
Přesnídávky není potřeba přislazovat, pokud jsou udělané z dobře vyzrálých a dobře uskladněných jablek(nebo hrušek). Teď jsme dostali zásobu ze sklepa, do přesnídávky jsem nepřidala vůbec nic - ani cukr, ani pudinkový prášek a i starší děti se mi po tom můžou utlouct. Uvolnily se přirozené ovocné cukry, proto je to tak lahodné. Když jsem dělala přesnídávky ze stejných odrůd jablek na podzim, těsně po sběru, musela jsem je dosladit, protože byly hnusně kyselé, ani já bych to nejedla.
Takto udělané jablečné a hruškové přesnídávky krásně dosladí bílý jogurt.
Nebránila bych se, normálně bych ten čaj přiměřeně osladila. TAky se chystám jít koupit glukopur na doslazení čaje devítiměsíční dcerce. Zatím ji tekutiny nahrazuju kojením, čaje pije trochu, buď dětský roibos - dobrý sám o sobě, ale hodně barví, jde špatně vyprat s oblečení nebo Sunárek(kde je dokonce myslím i sacharoza, což je horší). Ale já ho ředím méně a víc jak 50 ml denně nevypije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, glukopur je docela rozumná varianta slazení, zkus postupně dávat menší dávku. Jinak si zkus sehnat stévii-je to rostlina, kterou se sladí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 Tak ovocná šťáva mi i další vitaminy a výhody, tak si myslím, že i to je dobrá voba.
A jinak přesnídávky máme to samé (nebo měli jsme) - jen uvařené, rozmixované a zaveřené ovoce - krásně sladké samo o sobě. Malá to baštila jak o závod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 má to smysl, protože domácí jablečná šťáva na rozdíl od glukopuru obsahuje ještě vlákninu, minerály a vitamíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky! To je dobře, že o tom tady diskutujete. Zrovna dneska jsem zkusila dát své 8 měsíční holčičce rozmixovanou broskev a nebyla sama o sobě zase tak sladká. Je to těžké, koupit ještě v neletních dnech hezky zralé a sladké ovoce… Mamča mi také navedla na glukopur. Zkusila jsem jí to osladit a jedla to lépe. Nicméně, když mluvíte o slazení - kolik toho přesně dáváte? A s čajem je to stejně. Zkusím koupit buď jiný, protože my jsme zatím zkoušely jenom bylinkový a nebo sladit. Kolik u něho také sladíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momentálně sladím jednu malou lžičku glukopuru nebo cukru cca na 250 ml, pije to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem dneska zkusila přesně takto jak píšeš na tu broskev - jednu lžičku na cca 260ml flašku jídla. Ale říkala jsem si, jestli to není hodně??? A čaj asi stačí ještě méně, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit