Pepř a děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pepř a děti
Zdravím všechny maminky a moc vás prosím o vaše názory na toto téma: proč pro malé děti (konkrétně ve věku 16měsíců) není vhodný pepř? Bohužel jsem na netu nenašla žádnou pořádnou odpvěď. Předem moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mrskato
ja ziji v zahranici a tady je doporuceni sul a pepr ne do 8 mesicu, ostre koreni po 18mesicich…
takz ena nem nic extra zavadneho asi nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi pro ně není vhodné vůbec pálivé koření, asi protože aby jim to nerozhodilo trávení a nepálilo je kakání (zkusila si někdy sníst pár feferonek??
) a pak bych řekla, že proto, že mají ještě hodně silnou chuť (narozdíl od našich chuťových buněk zničených horkými nápoji, silným kořením, třeba i pitím alkoholu a kouřením) a tak by jim to mohlo být až nepříjemné…
nicméně našemu malýmu kořeněné chutná (občas dostane kousnout něčeho od nás)
a nic na něm nepozoruju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pepř a jiná koření byste měli vynechat, aby nebyly drážděny vaše ledviny a močový měchýř a abyste neměli problémy s vysokým krevním tlakem.
Nepoužívejte nikdy pepř a ocet. Měli byste vědět, že ocet je ve skutečnosti kyselina octová, která může zvolna rozežírat sliznice zažívacího ústrojí. Snadno mohou vzniknout vředy.
A hlavně, má štiplavou chuť, dětem chutnat nemusí…Já osobně pepř nepoužívám vůbec, nějak mi to koření nic neříká, jsem spíše na bylinky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já osobně si myslím, že se dětem koření(tak nějak celkově) nedoporučuje z toho důvodu, že by je pak mohlo štípat při stolici
a nebo je to alergen(i když pepř asi ne)
No, dcera je na něj ujetá asi od 18ti měsíců mi vysypává slánku a pepřenku a ozobává (na pepř jsem byla zvědavá-ale asi má plechovou hubu) - nic ji není i když ho jí „na husto“ ![]()
Taky jsem zvědavá kdo co sem napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda
proc bych proboha nemela jist pepr? je to prirodni vec a dokonce ma pozitivni vliv na zazivani. zadne negativa jeho uziti nema (pokud si ho clovek neprskne do oci)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já právě nevim, proč, obecně platí, resp. já to vždy slýchávala, že děti nemají jíst pepřená a kořeněná jídla, proto jsem položila takový dotaz, jsem na toto téma totiž v rozporu s mámou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@pannda
proc bych proboha nemela jist pepr? je to prirodni vec a dokonce ma pozitivni vliv na zazivani. zadne negativa jeho uziti nema (pokud si ho clovek neprskne do oci)
Můžeš, ale s mírou. Lidé, co pepř valí do všeho, se pak nemohou divit, že čas od času zlobí žaludek.
Pepř je škodlivý ve větším a pravidelném množství, to jsem osobně slýchývala už od babiček, samozřejmě pozitiva má také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrskato píše:
No já právě nevim, proč, obecně platí, resp. já to vždy slýchávala, že děti nemají jíst pepřená a kořeněná jídla, proto jsem položila takový dotaz, jsem na toto téma totiž v rozporu s mámou…
no, řeknu to jednou větou - je zbytečné dráždit štiplavými silicemi dětská bříška.
Ovšem pokud uděláš maso, okořeníš, i pepřem, a oběd dáš malému, nic hrozného jsi neudělala, jen by to nemělo být pro děti pravidlem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda @Mrskato
prectla jsem toho na to tema dost. jsme s manzelem kazdy z jine zeme, a zijem jeste jinde, predtim jine dve zeme, takze choas ve vsem, protoze vsude je vsechno trochu jinak.
ale obecne nejcastejsi doporuceni je do 1 roku sul ne, nebo miminum (tady ve spanelsku trosicku davaji uz do prikrmu od 4m), od 8m se muze zavadet: pepr, paprika, rozmaryn, oregano, skorice, turmeric, kmin. samozrejme ve velmi jemnych davkach.
vyraznejsi koreni od 12m, palive od 18m.
a to je tak prumer tech nazoru, jsou zeme, kde se na to jde vic „zostra“ ![]()
ale jako se vsim - kazdy rozhoduje za sebe a sve dite a koreni neni neco, co by ditko nutne muselo mit, takze proste dle nejlepsiho vedomi, svedomi a uvazeni a kazdy po svem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, děkuji vám za vaše názory a doufám prostě, že v malé míře pepř naší princezně vadit nebude.
Jsem ráda, že jsem se zde dozvěděla, že pepř není pro malé děti přímo zakázaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit