Prošlá vajíčka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A myslíš, že nějaké případné brebery mají u sebe kalendář?
Klídek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smrděly? Jestli ne, tak se neboj. U vajíček to je snad „Minimální trvanlivost“ a ne „Spotřebujte do“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud byli vajíčka skladované celou dobu v chladu, tak většinou vydrží mnohem déle než je uvedené datum spotřeby. Kdyby byly zkažený, tak by tě to při rozklepnutí praštilo do nosu, to se neboj. Salmonelou se můžeš nakazit i z neprošlých, prý je to snad nejvíc na skořápkách z trusu, ale nejsem si jistá, proto se pro malá miminka má vařit vajíčko ve skořápce až 15min, aby se tyhle zárodky zlikvidovali.
Myslím, že není čeho se bát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz. Udělala jsem si míchaný vajíčka, a po snědení jsem zjistila, že byly jen do 18.3.Myslíte že jsem se mohla nakazit salmonelou nebo něčím takovým? Ted když jsem to zjistila (asi po dvou hodinách) mám pocit že jsem otrávená
. Jsem v 18tt tak mám strach. Anonym jelikož už ten název je strašně pitomej
.
neboj. My máme vejce z domácího chovu a nikde se minimální trvanlivost nepíše. Zkažený vejce bys poznala zdálky, ten smrad se nedá přehlédnout. Neboj se ![]()
- Citovat
- Upravit
@nety78 píše:
neboj. My máme vejce z domácího chovu a nikde se minimální trvanlivost nepíše. Zkažený vejce bys poznala zdálky, ten smrad se nedá přehlédnout. Neboj se
Zelenej?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A myslíš, že nějaké případné brebery mají u sebe kalendář?Klídek
To mě dostalo
![]()
Zakladatelko neboj, pokud nesmrděli tak se max.pose**š, ale salmoneli bych se nebála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vetřu se sem z dotazem, mám v lednici velký jogurt spotřeba do 25.3. ale je 26.3. jedly by jste to ještě? Můj muž tady vyšiluje, že ať to okamžitě vyhodím do koše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvkaH otevři, očichej, ochutnej, stejný důvod jako že brebery nemají kalendář, tak bych řekla, že jogurt neví, jestli je ještě 25.3. 23:59 nebo 26.3. 00:01
(mě se teda stalo, že jsem otevřela jogurt s trvanlivostí ještě týden a byl plesnivý
Ale tam byli oříšky, ty jsou na tohle náchylné)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám dotaz. Udělala jsem si míchaný vajíčka, a po snědení jsem zjistila, že byly jen do 18.3.
Myslíte že jsem se mohla nakazit salmonelou nebo něčím takovým? Ted když jsem to zjistila (asi po dvou hodinách) mám pocit že jsem otrávená
. Jsem v 18tt tak mám strach. Anonym jelikož už ten název je strašně pitomej
.