Prošlá vajíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.3.13 16:31

prošlá vajíčka

Ahoj mám dotaz. Udělala jsem si míchaný vajíčka, a po snědení jsem zjistila, že byly jen do 18.3. :( Myslíte že jsem se mohla nakazit salmonelou nebo něčím takovým? Ted když jsem to zjistila (asi po dvou hodinách) mám pocit že jsem otrávená :mrgreen:. Jsem v 18tt tak mám strach. Anonym jelikož už ten název je strašně pitomej :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
26.3.13 16:32

Řekl bych, že se z nich poser*š, nic víc snad nehrozí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
26.3.13 16:32

A myslíš, že nějaké případné brebery mají u sebe kalendář? :mrgreen: Klídek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.3.13 16:33

Smrděly? Jestli ne, tak se neboj. U vajíček to je snad „Minimální trvanlivost“ a ne „Spotřebujte do“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Pokud byli vajíčka skladované celou dobu v chladu, tak většinou vydrží mnohem déle než je uvedené datum spotřeby. Kdyby byly zkažený, tak by tě to při rozklepnutí praštilo do nosu, to se neboj. Salmonelou se můžeš nakazit i z neprošlých, prý je to snad nejvíc na skořápkách z trusu, ale nejsem si jistá, proto se pro malá miminka má vařit vajíčko ve skořápce až 15min, aby se tyhle zárodky zlikvidovali.
Myslím, že není čeho se bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Neboj, nic se nestane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037

Pokud jsi je nejedla syrovy a nesmrdely, byla bych v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
26.3.13 16:35

Pokud by byly zkažené, cítila bys to, neboj :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Reyne
26.3.13 16:37
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz. Udělala jsem si míchaný vajíčka, a po snědení jsem zjistila, že byly jen do 18.3. :( Myslíte že jsem se mohla nakazit salmonelou nebo něčím takovým? Ted když jsem to zjistila (asi po dvou hodinách) mám pocit že jsem otrávená :mrgreen:. Jsem v 18tt tak mám strach. Anonym jelikož už ten název je strašně pitomej :lol:.

neboj. My máme vejce z domácího chovu a nikde se minimální trvanlivost nepíše. Zkažený vejce bys poznala zdálky, ten smrad se nedá přehlédnout. Neboj se :hug:

• Citovat
  • Upravit
21848
26.3.13 16:38
@nety78 píše:
neboj. My máme vejce z domácího chovu a nikde se minimální trvanlivost nepíše. Zkažený vejce bys poznala zdálky, ten smrad se nedá přehlédnout. Neboj se :hug:

Zelenej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
26.3.13 16:38
@j.a.n.i1 píše:
A myslíš, že nějaké případné brebery mají u sebe kalendář? :mrgreen: Klídek :kytka:

To mě dostalo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zakladatelko neboj, pokud nesmrděli tak se max.pose**š, ale salmoneli bych se nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.3.13 16:39

Vetřu se sem z dotazem, mám v lednici velký jogurt spotřeba do 25.3. ale je 26.3. jedly by jste to ještě? Můj muž tady vyšiluje, že ať to okamžitě vyhodím do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
26.3.13 16:42
@Seizdra píše:
Zelenej?

když přečichnout zní blbě :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.13 16:43

Díky holky, nesmrděly :lol:. Už se mi začíná dělat zase líp ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
26.3.13 16:45

@IvkaH otevři, očichej, ochutnej, stejný důvod jako že brebery nemají kalendář, tak bych řekla, že jogurt neví, jestli je ještě 25.3. 23:59 nebo 26.3. 00:01 :mrgreen: (mě se teda stalo, že jsem otevřela jogurt s trvanlivostí ještě týden a byl plesnivý :poblion: Ale tam byli oříšky, ty jsou na tohle náchylné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí