Prošlá vajíčka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
26.3.13 17:56

@danyk no hlka se mi probudila se řevem v prochcaný posteli a půl hodiny jsem ji musela utěšovat. Tak nevím, jestli to bylo z toho kafete, nebo z toho počůrání :think: Nebo už mele z posledního :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
26.3.13 18:23

Tak to jsem tu asi největší čuně :mrgreen:
Jsem si dělala salát, otevřu jogurt, který měl ještě týden do spotřeby a on potvora plesnivý :zed: takže letěl do záchoda, nojo, ale já natěšená na salát, tak se ponořím do lednice a tam jsem objevila jeden víc jak měsíc prošlý - no otevřela jsem ho, očuchala a šup s ním do salátu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.3.13 19:33
@IvkaH píše:
jak děláš jogurtovou buchtu? To neznám.

V zásadě jde většinou u litých buchet/bábovek vyměnit mléko za jogurt smíchaný s vodou. Jinak zkus zagooglit, žádnou superoblíbenou nemám, nám zas až tak často jogurt nepřebývá - a když, tak nějaký recept vytáhnu náhodně z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.3.13 21:56

Tak my jsme teda prasata, ale u nás se běžně jí věci po záruce. Zrovna na ty jogurty jsem expert, ty máme „prošlý“ dost často. Malýmu to teda nedávám, ale manžel v sobotu jedl zrovna jednu Hollandii dva týdny po a ještě žije. :mrgreen: Hele, je to minimální trvanlivost, né maximální. Pokud není plesnivý, nesmrdí, spotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.3.13 22:06

Jeden ten otevřený jsem pleskla do koše a druhý ještě není otevřený, tak to zkusím zítra propašovat do bábovky, snad to moje rodinka přežije :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
26.3.13 22:42

@IvkaH zaručeně to přežijou. Pokud Ti jogurt nestál v teple x hodin, tak mu nic nebude.

Příspěvek upraven 18.04.22 v 15:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.3.13 22:49

Já teda u vajíček trvanlivost vůbec neřeším, stačí čichnout a víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.3.13 22:54
@iila píše:
Já teda u vajíček trvanlivost vůbec neřeším, stačí čichnout a víš…

to by moje tchýně a sestra nic nepoznaly :mrgreen: :mrgreen: obě tvrdí, že vůbec nic necítí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.3.13 22:54
@gabi.design píše:
Tak my jsme teda prasata, ale u nás se běžně jí věci po záruce. Zrovna na ty jogurty jsem expert, ty máme „prošlý“ dost často. Malýmu to teda nedávám, ale manžel v sobotu jedl zrovna jednu Hollandii dva týdny po a ještě žije. :mrgreen: Hele, je to minimální trvanlivost, né maximální. Pokud není plesnivý, nesmrdí, spotřebuju.

přesně tak, to s tou minimální trvanlivostí je přesně moje řeč :)

datum spotřeby/minimální trvanlivost je sice fajn (zabraňuje výrobcům a obchodníkům šířit staré zboží), ale na druhou stranu vzbuzuje ve spotřebitelích zbytečné obavy o jejich zdraví. V důsledku toho pak lidi zbytečně plýtvají a vyhazují kvůli blbému datu věci, které jsou úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.3.13 22:56
@IvkaH píše:
to by moje tchýně a sestra nic nepoznaly :mrgreen: :mrgreen: obě tvrdí, že vůbec nic necítí :D

to jsem si myslela taky - do tý doby, než jsem si jedním smradovejcem zkazila těsto na palačinky :) od té doby rozklepávám každé vejce zvlášť a až po očichání ho přidám k ostatním. Když vejce smrdí, tak to ucítí každý, kdo má nos v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
26.3.13 23:01
@iila píše:
to jsem si myslela taky - do tý doby, než jsem si jedním smradovejcem zkazila těsto na palačinky :) od té doby rozklepávám každé vejce zvlášť a až po očichání ho přidám k ostatním. Když vejce smrdí, tak to ucítí každý, kdo má nos v pořádku.

no ony asi fakt necítí, protože ani jedna nepoznala, že je moje dítě pos… normálnímu člověkovy by to obrátilo nos a sestra ani tchýně nic, v klidu, vždycky zapomenu, když jdeme na vánoce kupovat parfémy, tak dávám sestře čichni ta jen řekne si blbá, jak kdybys nevěděla, že je mi to k ho… takže nějaké smradlavé vajíčka nebo zkyslé smraduté mléko by ji nechalo v klidu určitě
Každé jaro vyváží prasečák u našich na vesnici, my se dávíme že je to hnus a ona vůbec nic neví, že to necítí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
26.3.13 23:09

Holky, tak to neni. Na jogurtech a podobnych vecech je „spotrebujte do…“,minimalni
trvanlivost je na vecech treba jako konzervy, cokolady atd.
Jinak ja prosle veci nejim, ekluju se toho a bojim se salmonely nebo jen, ze se proste
poser… Ale nevyhazuju je, krmim s nima manzela :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.3.13 23:16

@IvkaH nojo tak těm se asi datum spotřeby dost hodí :) nebo by jim potraviny měl očichávat někdo z rodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
26.3.13 23:26

Ještě k těm jogurtům - není jogurt jako jogurt. Jsou samozřejmě takové jako třeba Jogobella, co jsou nějak tepelně ošetřené a mají trvanlivost řekněme 2 měsíce (nevím přesně, protože bohužel již výrobci neuvádějí datum výroby, ale jen spotřeby), a tam pak opravdu týden sem nebo tam kolem data spotřeby je celkem jedno. No a pak jsou jiné jogurty, tuším třeba Naše Bio z Billy nebo od Madety ve skleničce, které mají tu trvanlivost výrazně kratší, protože tepelně ošetřeny nebyly (a zůstaly tam tudíž ty prospěšné bakterie). Tam pak už třeba dva, tři dny po datu spotřeby cítíte, že už se to začíná kazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
16.4.22 21:03

Ahoj, davte detem vajicka z obchodu, ktera jsou den pred datem spotreby? Varim je natvrdo, takze nemuzu ocichat za syrova. Popr jak poznate zkazene, kdyz uz je uvarene? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí