Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, možná budete znát odpověď. Zajímá mě, jak kojení ovlivňuje glykémii. Teď jsem se dočetla, že při OGTT po porodu by se ráno nemělo kojit, ale i potom před dalším náběrem. U prvního syna jsem to nevěděla a šla po šestinedělí a kojila ráno, za hodinu i pak. Teď jsem měla po druhém porodu jít opět po šestinedělí, ale prostě nestíhám a hlavně stále kojím. Malé je 9. měsíců. Pokud kojím, tak jaká je ta glykémie? Je při kojení vyšší nebo nižší? Moc děkuji za názory.
Ahoj, nevím, jak je to přímo s glykémií, ale já měla odsáto mléko z minulého dne a před ogtt a během něj sem nekojila, teď už si ale nepamatuji, jestli to bylo nařízení doktorky nebo jak to tehdy bylo… ![]()
Já mám glykemie pořád stené, bez ohledu na kojení. Teď kojím jen večer (syn má 27 měsíců) a glymče mám pořád stabilní. Ale to bylo prakticky už pořád (kromě lačné glymče) od cca 3. měs. po porodu, kdy jsem už byla bez inzulinu.
A proč jdeš na ten test tak brzy po porodu? já jsem byla až 8 měsíců po porodu, když jsem už ráno nekojila. a nebo ty jsi měla něco závažnějšího než „běžnou“ těhotenskou cukrovku? jinak zkus napsat dotaz sem: http://www.tehotenskacukrovka.cz/…-a-komentare myslím, že ti poměrně fundovaně odpoví.
@nozu U prvního syna jsem měla přijít po šestinedělí, tak u nás chodí všechny při těhot. diabetu. Teď po druhém dítěti jsem ještě nešla(malé je 9. měsíců). Na tehotenskacukrovka.cz jsem napsala, tak uvidíme. Děkuji za příspěvky.