Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky,
i když jsou naší holčičce jen 3 měsíce, koukám po golfáčích. Bydlíme na vesnici, takže budeme potřebovat golfky takové, které jezdí dobře jak ve městě, po silnici, tak po nezpevněných terénech jako polní cesty a pod, aby bylo možno mít dítě ve smeru i proti směru jízdy.
V hluboké korbě mi malá nevydrží, řve jak pavián, musí vidět ven, nebýt úplně v lehu, takže momentálně využijeme pouze autosedačku, v té je chvíli snad i spokojená, jinak nepřichází kočárek v úvahu
Snad jsem tedy i ráda, že máme obyč trojkombinac z druhé ruky, protože by to jinak byla zbytečná investice.
Teď k těm golfkám. Zatím jsem koukala na Quinny Zapp Xtra, kde je možno vozit dítko od narození, koukala jsem na Jane a kočárek Nuna… Je toho spousta a já v tom plavu
Proto bych vás všechny poprosila o rady a zkušenosti. Díky! ![]()
Pokud jde o golfky, zamilovala jsem se do Jané NanuQ
http://www.janecz.cz/…e-jane-nanuq
Pokud jde o otočný lehký sporťák, po zkoušení několika druhů můžu doporučit Jané Slalom Reverse.
No já mám Cybex Callisto,je fajn a každý si ho chválí ale s těma terénama nevím, no myslím, že žádné golfky moc do terénu nejsou, rozhodně bych nekupovala zdvojená kolečka, ty jsem měla a byl to horor.Golfky mám jen tak do města, čí do obchodů, ale na zimu a terény to chce pořádný sporťák.Každopádně jediný golfky u kterých vím, že lze vozit dítě proti směru je Quinny Zap , jak jsi psala, jinak asi moc neporadím…
![]()
Háta_x píše:
Pokud jde o golfky, zamilovala jsem se do Jané NanuQ
http://www.janecz.cz/…e-jane-nanuqPokud jde o otočný lehký sporťák, po zkoušení několika druhů můžu doporučit Jané Slalom Reverse.
Hm, tak ten vypadá hezky, ale nepíšou zda má polohování nožiček, což je taky důležité ![]()
No já si myslím,že takové golfky neexistují.
Já to mám taky tak,že bydlíme na vesnici a hodně jezdím autem,dlouho jsem hledala abych mohla mít jeden kočár na všechno,ale to sem teda nenašla.
Nakonec jsem pořídila lehké skladné golfky do auta a ne ježdění u nás mám sporták Baby jogger a spokojenost. ![]()
dari74 píše:
No já si myslím,že takové golfky neexistují.Já to mám taky tak,že bydlíme na vesnici a hodně jezdím autem,dlouho jsem hledala abych mohla mít jeden kočár na všechno,ale to sem teda nenašla.
Nakonec jsem pořídila lehké skladné golfky do auta a ne ježdění u nás mám sporták Baby jogger a spokojenost.
Obávla jsem se, že jeden kočár, který splní všechno to, co bych si představovala, neexistuje ![]()
dari74 píše:
No já si myslím,že takové golfky neexistují.Já to mám taky tak,že bydlíme na vesnici a hodně jezdím autem,dlouho jsem hledala abych mohla mít jeden kočár na všechno,ale to sem teda nenašla.
Nakonec jsem pořídila lehké skladné golfky do auta a ne ježdění u nás mám sporták Baby jogger a spokojenost.
ten baby jogger jaký konkrétně?
Já mám Citi Elite a fakt jsem z něho nadšená,jde do lehu,polohovací nohy,obrovská bouda s okýnky a větrací sítkou,je lehoučký a super se skládá. A dítě tam muže jezdit od 6 měs klidně do 4let,je opravdu prostorný a projede každý teren.
Ježiš já bych jim mohla dělat reklamu
tady píšu takové romány. ![]()
no já si hlavně myslím, že uvažovat nad golfáčem ve 3 měsících věku dítěte je trochu předčasné, ani do sporťáku bych ho v tomto věku nedala. Jinak souhlasím s holkama, že najít golfáče do terénu a nezpevněné cesty bude trošku oříšek
. Já mám taky Cybex Callista a i když patřím ke chronicky nespokojeným lidem, co se týče kočárů, tak musím říct, že na Callistech jsem nenašla zatím nic závažnějšího co by mi vadilo. Snad to, že opěrka nejde do úplného sedu a že mi ve stříšce chybí slída, abych viděla na prcka. Ale to jsou mouchy. Takže hodně štěstí ke hledání a dej vědět jak si se rozhodla. A co máš za kočárek teď? ![]()
MMartina1 píše:
no já si hlavně myslím, že uvažovat nad golfáčem ve 3 měsících věku dítěte je trochu předčasné, ani do sporťáku bych ho v tomto věku nedala. Jinak souhlasím s holkama, že najít golfáče do terénu a nezpevněné cesty bude trošku oříšek. Já mám taky Cybex Callista a i když patřím ke chronicky nespokojeným lidem, co se týče kočárů, tak musím říct, že na Callistech jsem nenašla zatím nic závažnějšího co by mi vadilo. Snad to, že opěrka nejde do úplného sedu a že mi ve stříšce chybí slída, abych viděla na prcka. Ale to jsou mouchy. Takže hodně štěstí ke hledání a dej vědět jak si se rozhodla. A co máš za kočárek teď?
jasně že nechci cpát 3 m starý dítě do sporťáku nebo golfáče, ale už ho pomalu vybírám, mám ho slíbený, takže musím kout železo, dokud je žhavé
máme bambi ozon 2010, teď bych chtěla vybrat kočárek pořádný
Ahoj, tak za mě doporučuji Peg Perego Pliko Switch. Splňuje všechny tvoje požadavky (polohování nožiček, zad, dost prostorný, otočná sedačka (levnější varianta je bez otočné sedačky Peg Perego Pliko P3), akorát má teda zdvojená kolečka. Samozřejmě žádné golfky do terénu moc nejsou, ale já s nima na dovolené jezdila terén neterén a daly to bez úhony, jen se tedy víc nadřeš než se sporťákem.
Tady se na ně můžeš podívat:
A ještě vím, že od Peg Perega existuje tento systém s jednoduchými kolečky, který je hodně podobný, ale má jednoduchá kolečka a spojenou erukojeť. Osobní zkušenosti s ním nemám, ale obecně platí, že Peg Perego je držák…
http://www.babycar.cz/…ompleto-2011
Tady je video (nenech se plést tou korbičkou a další výbavou, dá se koupit zvlášť):
http://www.youtube.com/watch?…
ildiko píše:MMartina1 píše:jasně že nechci cpát 3 m starý dítě do sporťáku nebo golfáče, ale už ho pomalu vybírám, mám ho slíbený, takže musím kout železo, dokud je žhavé
no já si hlavně myslím, že uvažovat nad golfáčem ve 3 měsících věku dítěte je trochu předčasné, ani do sporťáku bych ho v tomto věku nedala. Jinak souhlasím s holkama, že najít golfáče do terénu a nezpevněné cesty bude trošku oříšek. Já mám taky Cybex Callista a i když patřím ke chronicky nespokojeným lidem, co se týče kočárů, tak musím říct, že na Callistech jsem nenašla zatím nic závažnějšího co by mi vadilo. Snad to, že opěrka nejde do úplného sedu a že mi ve stříšce chybí slída, abych viděla na prcka. Ale to jsou mouchy. Takže hodně štěstí ke hledání a dej vědět jak si se rozhodla. A co máš za kočárek teď?
máme bambi ozon 2010, teď bych chtěla vybrat kočárek pořádný
ach ták, tak to kuj
, to bych taky udělala. Já myslela, že jak si psala, že nevydrží v kočárku, tak že už hledáš alternativu, takže lovu zdar
. Mě se třeba líbily Silver Cross Halo. Ale to je něco mezi sporťákem a golfkama.
Tak do terenu mam Jane Slalom a Quinny Freestyle a golfky jsme ted koupili PP PLiko a vypadaji velice schopne, jedine, co mi trochu vadi, je horsi skladani a rozkladani, nez ma treba Inglesina Zippy.
Katchi píše:
Tak do terenu mam Jane Slalom a Quinny Freestyle a golfky jsme ted koupili PP PLiko a vypadaji velice schopne, jedine, co mi trochu vadi, je horsi skladani a rozkladani, nez ma treba Inglesina Zippy.
ahoj.. lepší quinny nebo jane? ![]()