Golfky Maclaren XT nebo XLR?

1289
24.2.14 22:10

golfky Maclaren XT nebo XLR?

Ahoj. Chci se zeptat, jaky rozdil je mezi temito kocarky? Krom barev :) a co jinak na nej rikate? Libi se mi, ze by mel mit polohovani zad, polohovani nohou i polohovani rukojeti, je to pravda? A ta striska se da u vsech typu stahnout tolik? To se mi libi taky. Da se s nim jezdit i v terenu? A vejde se do nej vetsi ditko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Macleren Techno XT?

Přidejte zkušenost s Macleren Techno XT
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
24.2.14 22:19

Já měla XT a byla jsem z něj nadšená. XLR má navíc v ceně fusak a ten já už měla a jinak je jen o malinko větší a má pohodlnější polohování zádáíček (u XT je třeba použít obě ruce, u XLR stačí jedna) a za to se mi sdávat 3000 korun navíc fakt nechtělo. Do úplného terénu to samo není, ale kolečka jsou poměrně velká a iodpružení také docela dobré, takže nějakou tu cestu kočárek zvládne. Já ho třeba měla jako jediný kočárek na turistické dovolené na šumavě a pár výletů mimo asfaltky jsmě v pohodě zvládli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
24.2.14 22:39

XT je lehčí, trošku nižší a užší, má menší nosnost a míň polstrování. Na XLR by navíc taky měla jít nasadit autosedačka a má trošku lepší boudu. Vzhledem k nosnosti a velikosti sezení se do nich větší dítko vejde v pohodě. Akorát se k nim blbě shání madlo, pokud potřebuješ, a obecně mají hodně nízko položený sed, takže opravdu větší a starší dítko je tam brzo přiskrčené. Jestli to máš XT nebo XLR a větší dítě, tak bych šla spíš XLR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
24.2.14 23:34

Mam XT 2012 a jsem spokojena, polohovani zad jednou rukou, polohovani nohou, nekolik vysek rukojeti, snadne skladani, pomerne velka kolecka, striska je rozepinaci na zip a rozepnuta se da preklopit az temer k sedadlu, takze kryti pred sluncem perfektni.

XLR ma sirsi sedak, v cene je myslim i podlozka a noznik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.2.14 22:01

xt

Ja mam tretim rokom XT. Mam ho u dcery i u syna som ho pouzivala. Mne sa tam trojrocny ktory ma temer meter vyspi este i teraz v pripade nudze. Inak mi tam ide nasadit i stupatko buggy lascal maxi. Su to najdokonalejsie golface co mohli vymyslet. Ja s nim chodim i do terenu, nanoznik som si dala usit u pani z mimibazaru - Natydom. Mam ho vo farbe kocika a vysije nan obraozk aky len chcem. Kosik sice maly ale dnes som urobila na neho obrovsky nakup, natlacila som do kosika, mam organizer, mam na boku i prakticku tasku na zips a vesam i na rukovate. Kocar je suprovy a ta velka strecha na nezaplatenie. Pred tyzdnom som predala i sportak s trojkombinaciou, XT mam teraz ako hlavny kocik u mojej 14 mes dcery. A su lahucke, hravo vynesiem i s dcerou po schodoch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
26.2.14 19:46

Autosedačka na XLR již druhým rokem nasadit nejde. Maclaren přestal tuto možnost nabízet. Jinak po registraci u Maclarenu je na všechny konstrukce (podvozky) doživotní záruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
26.2.14 21:38

Tak vajicko uz nepouzivame, a na to jsme meli xlander..takze to bych jako problem nevidela..a to XLR je tedy uplne stejne jako v polohovani rukojeti a nozicek a zad?? takze myslite, ze ktery je lepsi?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
26.2.14 21:51

Jo holky, a ten kocar NEMA madlo??? jako pro dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
26.2.14 22:32
@mattez píše:
Jo holky, a ten kocar NEMA madlo??? jako pro dite?

Nema ale da sa dokupit. Ja ani u prveho ani u druheho som madlo nepouzivala ani v sportaku ani v Maclarene. Mne to doslo zbytocne a dalsie gramy na vahu naviac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.2.14 08:38

Madlo nemá, a originál madlo se již nedá dokoupit více jak 2-3 roky. Maclaren ho přestal vyrábět z bezpečnostních důvodů. Dle výzkumů bylo zjištěno, že pokud má kočárek madlo, tak rodiče přestanou dítě poutat pásy. To mnohonásobně zvyšuje riziko, že dítě vypadne z kočárku. Navíc pod madlo může sklouznout a udusit se. V Maclarenu se rozhodli, že i kdyby toto riziko existovalo byť pro jedno jediné dítě, tak to radši madlo nebudou vyrábět. A tak se taky stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
27.2.14 11:40

Já madlo dokoupila, ale nebylo hned. Muselo se objednat. A za měsíc ježdění bez něj jsem si na to tak zvykla, že už bych ho nepotřebovala. Jinak mimo originálu se tam dá dát minimálně Inglesina madlo. Ale je pravda, že to není třeba. Jediné využití madla bylo v situaci, kdy jsem jela z patra dolů výtahem a pak ze dvou schodků před dům k autu a nechtělo se mi poutat ho na těch pár kroků, tak tam jsem byla ráda, že na těch dvou schodcích mám madlo. Tedy když byl malinkej. Od roka a víc to už fakt jen zavazí v nastupování a vystupování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.2.14 22:34

Před týdnem jsem si přivezla z Prahy XLR a zvítězil nad XT právě kvůli své prostornosti. Rozdíl je minimálně 5 cm v šířce sedačky a je to patrné už na první pohled. Polohování je dobré. Rukojeti se dají ještě vysunout o dvě pozice výše, ale to je opravdu pro vysoké modelky… Mám 170 cm, a když připočku podpatky střední velikosti, tak mi rukojeti dostatečně stačí. Jsou prostorné i pro 15kg dítě ve fusaku. Hledala jsem dlouho prostorné golfky. Co se týká odpružení, jsou to moje první golfky a tak přechod z Jané Slalom je mírně nekomfortní…, ale jinak jsou vymakané :palec: narozdíl od španělského Jané. Na Vinohradské ulici mají v Chytrých hračkách všechny modely vystavené. Usnadní to rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.2.14 22:39

Inak bacha XLR su uz dlhe dost na priemerne maminky, a tym padom i menej skladne do auta. JA sama mam 165 a XT nepredlzujem nikdy a ani moj manzel ktor ma 173. A vleze mi tam trojrocny. Ale uvidim, mam teraz XT ako hlavny kocar, ak by mi mala nahodou do 3 rokoch nechodila /co dost pochybujem/ tak presedlam na XLR. Ale zatial ked tam dam jedneho alebo druheho tak pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
28.2.14 11:52

To já zase se svými 168 cm měla jak u klasického kočárku Mutsy tak u Maclarena XT vytažená madla na nejvyšší polohu. Ale samo bohatě by stačila ta dolní poloha, jen mi to tak vyhovovalo líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
28.2.14 20:12

Ja mam 176cm a pritel je jeste vyssi, a vsichni v rodine jsou vysoci :P takze aby to bylo pohodlne..a je velky rozdil ve vaze kocarku a ve skladnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí