Gonal vs. Pergoveris

59
18.7.24 15:13

Gonal vs. Pergoveris

Ahoj, mam dotaz na zdejsi odbornice. :mrgreen:
Ano, mohla jsem ze zeptat v CARu, jenze me to samozrejme vsechno napadne az doma vecer. :)
Mam za sebou 1.neuspesne ivf s Gonalem, nyni jsem na druhe kolo dostala Pergoveris, je v necem lepsi? Ma nekdo zkusenost, ze by mel s Pergoverisem lepsi vysledky?
A druha otazka… Pri prvni stimulaci jsem mela Gonal s davkovanim 175 a pri kontrolnim ultrazvuku, kdy tam byly asi jenom 4 folikuly, mi davkovani zvedli. Vysledkem stimulace bylo 16 folikulu, ale pouzitelnych bylo jenom 5 (8 prazdnych, 3 nezrala vajicka). Mohla ta vysoka neuspesnost byt tim davkovanim? Že zvysenim davky behem stimulace folikuly sice rychle vyrostly, ale byly k nicemu, tudiz se da ted aspon trochu predpokladat, ze kdyz budu mit vyssi davku uz od zacatku, bude vysledek lepsi? Nebo to s tim nema nic spolecneho?
Diky za precteni, snad jsem to napsala srozumitelne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ZinaJudita1
18.7.24 17:03

To je roztomilé, prý odbornice :-p Jo, některé takové tady jsou. Ale jinak ber vyjádření v diskuzi pouze jako názor, všechno ostatní by ti opravdu měli říct lékaři.
Třeba já mám dobrou zkušenost s tím Pergoverisem a slyšela jsem i od ostatních, že jeto kvalitní a drahý lék, takže ti určitě nedali žádný šmejd, ale naopak. Bohužel si za to člověk zaplatí, ale tak už se to musí brát, že když do toho jdeme, bude to taky stát nějaké peníze a buď je do toho dát chci nebo nechci. V Caru se snaží vycházet vstříc podle finančních možností klientů.
Jinak k tomu počtu a kvalitě. Už jsem to tady dřív psala, musíš být se svým ošetřujícím lékařem domluvená, podle toho, co potřebuješ, co je lepší. Někdo jede na kvantitu a někdo na kvalitu. To už ale záleží na každé pacientce a lékaři.
Tys nenapsala věk, ani jak dlouho se snažíte a jestli je to třeba 1.pokus, jaký máš HP nebo Amh - takže máme sice srozumitelné informace, ale málo. Skok ze 4 na 16 folikulů je hodně velký rozdíl.
Nicméně každá žena reaguje jinak a jednotky stimulačních léků se nastavují podle výsledků UZ vyšetření, taky podle AMH. Tohle vše se zohledňuje ;-)
Jinak každý pokus je jiný, každý cyklus je jiný, nikdy se přesně neví, jak bude žena na léčbu reagovat a je to sázka do loterie, řešit co by kdyby asi nemá cenu… jeden pokus tě třeba dobře nastartuje a pak se může ve druhém lépe dařit… toť otázka ;)

• Citovat
  • Upravit
59
18.7.24 17:32

@ZinaJudita1 Já jsem ty odbornice chtela dat puvodne do uvozovek, ale pak mi to prislo takove neuctive, kdyz nasledne zadam o radu a nazor :lol:
Dodavam tedy informace, vek 38, prvni pokus byl s jiz zminenym Gonalem, zacinajici stimulace Pergoverisem je muj druhy pokus. AMH mam na svuj vek hodne dobry, konkretne 5,3. Hormonalni profil mam dobry, ale pco v takove mirnejsi forme. O pco vim, ze ma velky podil v nekvalite vajicek, takze i to se v tom minulem vysledku odrazilo. Nicmene diky za odpoved, jsou to takove presne ty otazky co by kdyby, nad kterymi ale musim neustale špekulovat, takova proste jsem a musim se zeptat, jinak by mi to ani spat nedalo :D Takze jeste jednou diky a hura na druhe kolo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 09:25

Ahoj, ja jsem mela pergoveris pri stimulaci. Bylo mi 37, AMH v te dobe okolo 2,4. Vajicek bylo malo, pet z toho jedno nepouzitelne, ale zustaly nam nakonec dve zdrava embrya po pgt-a a z obou dite. Takze vysledek super a samozrejme si uvedomuji, ze jsem mela i obrovske stesti.
Pergoveris obsahuje oproti gonalu navic lh, coz by melo byt na kvalitu vajicek. Pri pcos a ve vyssim veku je asi vhodnejsi nez gonal, ktery obsahuje jen fsh. Za zkousku to urcite stoji. Hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit
59
19.7.24 09:50
@Anonymní píše: Více

Preeeeesne tohle jsem si potrebovala precist. :mrgreen: Hned mi to do zil nalilo vic optimismu. :) Moc diky za informaci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.