Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky🙋🏼♀️ Prosím o radu 🙏🏼 Jsem 4.den po KET a zavádím 2× denně Amelgen čípky. Začala jsem zavádět od 14.6.(KET 19.6.) Prvních pár dní se mi zaváděl v pohodě, ale po KET mi to jde nějak hůř, jako kdyby se mi tam něco nafouklo nebo jak to správné popsat
Prostě když ho zavádím, mám tam najednou min místa, jako kdyby mi ta poševní stěna nějak natekla a vyboulila se
Může to být nějaký podrážděním nebo všema těma hormonama, které do sebe láduju? Beru ještě 3× denně Estrofem a jednou za 3 dny píchám Agolutin. Hlavně na mě buďte hodné, jsem fakt vyplašenka
Jinak mám to nafouklé uvnitř jakoby v horní části nad prstem, když tam zasouvam čípek. Děložní čípek to nebude, jinak pak je tam jen močová trubice asi
🙈
Když jsem zaváděla, tak je fakt, že pokaždé to bylo jiné. Někdy to šlo v pohodě, někdy jsem cítila nepříjemný tlak a nešel zavést tak hluboko.
Za mě je to normální. Tělo je dost nadopované hormony.
Snad máš pravdu a je to jen těma hormonama 🙏🏼 😐 Jsem teď vystresovaná vždy, když mám zavádět, jde to fakt čím dál hůř a nevim čím to je, co se tam zvětšilo
Jsem si říkala, jak vše zvládám a jsem v klidu a najednou tohle ![]()
@Ivankkaa Tak zavolej do centra, že máš problém a třeba si tě pozvou na kontrolu.
Uvidím jak zítra, možná to jsou i ty moje nervy, jak si moc přeju, aby nám to vyšlo a už nás čeká vlastně jen ten výsledek za týden 🙈 Hormony taky udělají asi svoje. Kdyby asi bylo něco špatně, tak třeba krvácim nebo mám bolesti, ale nemám ani jedno ![]()
Mě taky občas přišlo, že to jde hůř, ale nijak jsem se tím nevzrušovala, prostě jsem zavedla jak to šlo.. V Car jsem se na to neptala, tak nevím, ale jestli se necítíš a bude ti to divné i nadále, tak se pro klid zeptej v Car
Joo a jinak držím pěsti, ať se vám zadaří ![]()
Děkuju moc
Jsou to nervy, pořád nějaký čekání
Myslím si, že by na konci měla být odměna(miminko) pro každou z nás, která si tímhle celým hormonálním procesem projde ![]()
V případě že máš problémy se zavedením, tak je možné zavádět i do konečníku.
Mně to doporučili v CAR když jsem po ET špinila/krvácela.
@Gracetheworld to jsem četla, tak uvidim 🙂 Jako zavedu ho, jde to, ale jak říkám, jako kdyby mi tam ta poševní stěna nějak natekla nebo se vyboulila ![]()
@Ivankkaa píše: Více
Hele možný to je, že je to víc vevnitř nafouklé.. Mě ze začátku cca po měsíci když jsme chtěli sexovat tak nebylo to moc příjemný a tlačilo mě to tam..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.