Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny maminky trochu odrostlejších kluků, jiné sem asi nezavítají.. ![]()
Mám takovou prosbu..syn sbírá figurky gormitů už delší čas, teď o některé konkrétní poprosil ježíška, ale to je dost problém..kupují se v sáčcích, do kterých není vidět, takže vybrat konkrétní figurku není možné.
Něco jsem sehnala na aukru, něco se dá sehnat na mimibazaru, ale pořád mi dvě zásadní figurky chybí, tak to zkouším tady..
Děkuju..
Přítel má 7 letého synka, který je do toho taky blázen, takže si pořád přeje další a další
…dají se koupit i v krabičce, jde normálně vidět, jaká to je figurka…většinou tam je jedna velká a jedna nebo dvě malý, to si teď nemůžu vybavit…ale jsou teda dražší, pokud myslíš jen ty malé, tak to nevím
…ten náš prcek má od každého jednoho, k ježíškovi si taky napsal o další ![]()
Dobrý den,
pokud je to ještě aktuální, tak se mi ozvěte, které figurky gormitů vám chybí. Syn je sbíral a teď mu leží doma.
S pozdravem Blanka Navrátilová a Kuba Klimeš (8 let)
Mohla bych poprosit někoho ochotného, kdo by mi ve stručnosti řekl o co u Gormitů jde?
Náš starší by je chtěl k vánocům, ale vždy když ho vezmu do hračkárny, jestli si nějakého nechce koupit teď, tak koukne na figurky a jde dál, prostě je chce jen proto, že o nich kluci mluví
Není s nimi třeba i nějaká pohádka? Přijde mi jako blbost kupovat je, když já ani on nevíme o co vlastně jde ![]()
Jde to stáhnout například na ulozto.cz..
Pětiletý syn o nich taky slyšel, ale je to fantasmagorie, která mi nesmí přes práh..O rok mladší chlapec sousedů se na ty přitroublé gormity dívá a málem mi zmlátil malou klackem - prostě bojoval, jak oni..
Nevím, jak máš staré dítě, ale u předškolního bych si to nepouštěla domů ani náhodou, u mladšího školního je to na zvážení, podle toho, jak dokáže rozeznat fakt od fikce a jak dalece mu podobné blbosti blbnou mozek(každé dítě je v tomto jiné)..
Módě nepodléhám. Synovi toto nepouštím a tím pádem nemá důvod si na toto doma hrát a nevyžaduje to..To, že ho ovlivní někdo venku(jako např. ten soused), je jiná věc..Ze školky to nepřitáhl, tak si myslím, že to zase tak masově rozšířené není..
Naštěstí mám rozumné dítě, kterému ukážu kousek, vysvětlím, co je to fantasmagorie, on už to nevyžaduje a naopak to vysvětluje kamarádům
Snad to zůstane..
Mne jaksi pro změnu nezajímá jestli to je nebo není moderní, ale jestli si s tím ty děti vyhrají či ne. Přístup jako ty má má matka a musím říct, že bylo opravdu „příjemné“ poslouchat celý život o tom jak vše co se mi líbí je nevhodná blbost a mám s tím přestat, byť šlo třeba jen o to, že se mi líbil Bolek Polívka, Mistr Bean, či zahraniční hudba. To že mi se něco nelíbí neznamená to, že se to nesmí líbit mým dětem a že já se nemůžu pokusit pochopit o co jde.
Otázka zněla - Co jsou vlastně Gormiti zač a jak (kde) se o nich něco dozvědět. Google mi vyhledá jen obchody a reklamy. Takže nevím jak se vlastně dostali na trh, jestli jen reklamou, či nějakým seriálem, POKUD bych mu tedy nějakého pořídila, protože si ho přeje, tak bych prostě ráda věděla z „jakého světa“ ta postavička pochází.