Gouda 4 dny “prošlý”

206
19.4.23 09:41

Gouda 4 dny “prošlý”

Ahoj, mám v lednici bloček sýra. Měl se spotřebovat do 15. 4 (4 dny). Úplně jsem na něj zapomněla. :D :zed: Teprve včera jsem koupila rychle listové těsto, že udělám šneky. Nerada vyhazuju, ale ne na ukor zdraví. Myslíte, že pokud tam není plíseň a nesmrdí, můžeme ho vklidu sníst?
Děkuji předem za radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4851
19.4.23 09:48

Samozřejmě že ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79933
19.4.23 09:54

Klidně můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
19.4.23 09:54
@Sofi183 píše:
Ahoj, mám v lednici bloček sýra. Měl se spotřebovat do 15. 4 (4 dny). Úplně jsem na něj zapomněla. :D :zed: Teprve včera jsem koupila rychle listové těsto, že udělám šneky. Nerada vyhazuju, ale ne na ukor zdraví. Myslíte, že pokud tam není plíseň a nesmrdí, můžeme ho vklidu sníst?
Děkuji předem za radu :hug:

tvrdý sýr vydrží prakticky velmi dlouho, pokud ti nezvlhne a nezplesniví, nemá se tomu co stát
mám doma kilo staré goudy, co oficiálně prošla někdy v únoru a nic jí není a nic jí nebude ještě hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.4.23 10:00

Jasně, že jo, jak myslíš, že se skladují sýry, než jdou na pult? Měsíce se válí někde na roštu a světe div se, jen jim to přidává na kvalitě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20877
19.4.23 10:06
@Sofi183 píše:
Děkuji předem za radu :hug:

Nene, určitě nejíst! Jak to projde přes to datum, tak se to odbitím půlnoci stává jedovatým a nepoživatelným. Potravinářská lobby to tak má zajištěné, abychom museli pořád kupovat další a další jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.23 10:33

Mmm, to zní jako smažáček. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
19.4.23 10:40

@Sofi183 můžeš, tomu nic není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
19.4.23 10:46

Muzes, stejne jako cokoliv jineho, mleko, maso, vse se da jist po datumu spotreby, obzvlast pokud to bylo stale neotevrene v puvodnim obalu. Kdyz to vypada, voni a chutna jak ma, nic tomu nebude. Ten datum je spis orientacni, hlavne pro obchody, ale to jidlo je dobre jeste nekolik dni i tydnu po tom datu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
19.4.23 13:46

Děkuji Vám všem moc za odpovědi, už mám upečeno :P :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
19.4.23 13:47
@Cenarius píše:
Nene, určitě nejíst! Jak to projde přes to datum, tak se to odbitím půlnoci stává jedovatým a nepoživatelným. Potravinářská lobby to tak má zajištěné, abychom museli pořád kupovat další a další jídlo.
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.4.23 17:05

Prosím tě, je to TA gouda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
19.4.23 18:43
@Tamtama píše:

Uff. Ještě, že na světě existují takoví dokonalí lidé, jako jsi ty, co se nikdy nepřepíšou. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.23 22:28
@Tamtama píše:

Když jsme u toho, víte, že se gouda správně nizozemsky čte jako “chauda”? Stejně jako Vincent van Gogh se čte jako “fan choch”. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79933
20.4.23 06:50

@broskvová zmrzlina A když jsme u toho, víš, cze holandština není řeč, ale krční choroba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí