Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, poraďte…Zítra budu pect dvě menší kuřata, klasika jen máslo a kmím…Budu dělat s rýží (tu chtějí děti), ale chtěla bych udělat ještě nějakou méně obvyklou přílohu, než brambory, nebo kaši…
Budu ráda za nápady,,,
@Petája U nás se dělá ke kuřeti i knedlík nebo bramborový knedlík a zelí, nebo jsem k tomu udělala kuskus se zeleninou.
Batatovo bramborové pyré,
do rýže babička přidávala smazenou cibulkou.
Dělal jsem ke krůtimu masu černou čočku s kořenovou zeleninou.
Kratinovane brambory
Kuskus s houbami
Mám ráda kuře, hranolky, tatarku a plno čerstvé zeleniny. Tak za sebe hranolky.
Klidně domácí dělávám. Nebo kupované peču v troubě.
Když dělám rýži, tak okurkový nebo hlávkový salát k tomu. Nebo kaši máme rádi ke kuřeti.
Příspěvek upraven 15.04.23 v 13:16
Hranolky, zeleninovy salat, pecene brambory, kuskus.. zalezi co mate radi.
Pečené kuře, bílé staročeské zelí a knedlík máme taky rádi.
Ale v tom případě to jinak kořením. Když to chci k rýži nebo k hranolkám, tak dělám takovou červenou glajdu (jak na grilování), kterou na kuře potřu před pečením nebo den předem, ať kořením hezky natáhne. Když chci kuře k zelí, tak to připravím, jak třeba kačenu nebo husu na pečení.
Polentova kase nebo bulgur
to tu ještě nepadlo. Nebo můžeš udělat nastavovanou bramborovou kaši s kroupami.
@Petája píše:
Holky, poraďte…Zítra budu pect dvě menší kuřata, klasika jen máslo a kmím…Budu dělat s rýží (tu chtějí děti), ale chtěla bych udělat ještě nějakou méně obvyklou přílohu, než brambory, nebo kaši…
Budu ráda za nápady,,,
Br. knedlík a špenát.
Dělá se i nádivka, za mě neobvyklá příloha je tarhoňa, nebo nějaké nočky.
Dělám nádivku - nenadívám kuře, ale dávám vedle nebo do formiček na muffiny. Někdy peču chleba
Já dělám kaši obvykle kombinovanou. Brambor-mrkev, brambor-batáty, brambor-celer.
Domácí „americké“ brambory. Střední brambory pořádně umyju, vařím cca 10 minut vcelku. Pak nakrájím podélně na lodičky, v míse smíchám s kořením na americké brambory a trochu oleje. Rozprostřu na plech s pečícím papírem a nechám 20 minut péct.