Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s
QUINNY SPEEDI nebo GRACO TREKKO.
Který je lepší?
Zajímali by mě klady a zápory těchto kočárků.
Díky moc za odpovědi ![]()
Máte zkušenost s Graco Trekko?
Přidejte zkušenost s Graco TrekkoPotřebovala bych kočárek na střídačku se sourozeneckým..
když půjdu jen s jedním dítětem (aby byla možnost rychlého předělání kočárku pro novorozence a ani ne 2leté dítko) ![]()
chci aby zvládl trochu terén, měl pohodlné sedátko pro dítě a byl stabilní…
Já mám Graco Trekko a zatím si nestěžuji, složit se dá jednou rukou během 2s., kolečka se dají rychle odendat, má velký nákupní košík, stabilní se mi zdá na trojkolku dost, má překlopnou stříšku… ![]()
@Junkyska mohla bych se zeptat, jak je odpružený? Nejsou gumová kola moc tvrdá v terénu?
@Capricorn u nás jsou po městě kočičí hlavy a to rachtá jak p***e
musím si vždycky zaaretovat přední kolečko, v terénu mi ale přijde OK a ve městě, nebo obchoďáku i péruje ![]()
u speediho je nasazeni sedáku malá vysoká.
jinak já ho mám ráda, je super terénní, a jízdní vlastnosti má nejlepší co znám… a že jich znám dost ![]()
trekko má tašku, takže přerod v „hluboký“ je otázka minuty.. nemá klasickou korbu.
trekko má ale plastová/gumová kola, takže na tvrdém nerovném povrchu rachtá. v terénu (hlína apod. ) to ale nevadí.
váhově je lehčí speedi.
@Nataša Děkuji. Takže jízdní vlastnosti má lepší speedi. Z jakými všemi kočárky máš zkušenosti?
@Junkyska my máme ve městě taky kočičí hlavy
jestli to rachtá jak golfky tak potěš.....
nesnášela jsem po tom jezdit a to jsem měla peg perega ![]()
@Capricorn Tak nějak už to nevnímám, má gumová kolečka no
ale v terénu a na „hladkých“ površích je úplně jiný ![]()
@Capricorn píše:
@Nataša Děkuji. Takže jízdní vlastnosti má lepší speedi. Z jakými všemi kočárky máš zkušenosti?@Junkyska my máme ve městě taky kočičí hlavyjestli to rachtá jak golfky tak potěš.....
nesnášela jsem po tom jezdit a to jsem měla peg perega
vlastnila jsem jich docela málo, Quinny speedi, Babyjogger city elite, bebeconfort elea, Quinny zapp, Cybex callisto, Cybex Ruby, Chicco multiway. ![]()
jezdila jsem v reálu (tj i s dítětem) i s jané slalom (06, 08, 09), jané nomad, pp GT3, Xlander XT, XA,X3, firkon(nějaký starý, plus verano), Teutonia spirit (v různých kombinacích), phil&teds (mimiplus batole a jako jednokočár), babydesign sprint, walker, maxi cosi mura 4, bbc hightrek, plus se strašnou spoustou golfek, a asi jsem i na nějaké ještě zapomněla..
.
graco jsem ale bohužel zkoušela jen v obchodě, škoda, nemám kamarádku která by mi ho pujčila.. líbí se mi polstrování, polohování sedáku, boudička, systém překlápění boudy když se používá vložná taška, pěkný velký koš, ..
Quinny má ty nejlepší jízdní vlastnosti (stabilita, funkčnost brzd, kola, jejich výdrž, vůbec odolnost kočáru a hlavně - ruční brzda, která spolehlivě brzdí!), ale má spoustu dalších vlastností, kvůli kterým není populární, a já to chápu. (malá až směšná bouda, nepohodlný systém polohování, špatně nastavené polohy - malý leh a neúplný sed, košík není příliš velký). naopak, k přednostem patří super materiál potahu /kočár ám 4.5 roku a nikdy jsem ho neprala, stačí hadřík/, dobrá vložka originální, plus zmiňované jízdní vlastnosti.
@Nataša
čumím
a mě že manžel už nadává, jestli by mi nestačilo to co mám..
A to jsem měla JENOM Dorjan Danny Sport, Peg perego pliko P3 a Graco Quattro Duo Tour
No a teď chci další…
protože Dorjan mi moc nevyhovuje
teda vůbec s ním nejezdím a jezdila jsem minimálně…
@Nataša jaký se ti zdál phil&teds..
jezdila jsi i jinými sourozeneckými?
@Capricorn
no, víš, staršímu už je 4.5, takže ono to nějakou dobu trvalo. nadával jen u toho chicca, které nesnášel, a pak když jsem prodala zappa a koupila cybex ruby (za 1300,– mmchodem, nekup to, když normoš stojí 3tis). callisto mi sám vnutil i origo vložnou tašku, .. u babyjoggera prostě kapituloval a elea byla za pulku nová
![]()
phil byl fajn. s jiným sourozeneckým jsem nejezdila.
jako jednokočár se ovládá hodně dobře, kamarádka v něm krásně vozila prťouse v leže, koukal dopředu (bylo mu asi 8m a neseděl..), dobře se mi s ním zatáčelo, nebyl nestabilní. plně naložený dvěma je to trochu tank,a le který není.. mám dlouhé nohy, tak mi trochu překážel DK dole.
jeden byl classic a jeden SP. S Dash a vibe sjem v terénu s dětma nejezdila.
@Nataša já jsem přemýšlela, že do Phila půjdu, ale odradilo mě jak tam je mimčo zandaný a nad ním starší… to se mi moc nelíbilo, ani manžovi. Takže jsme šli do toho Graca - což je opravdu tank, ale oba prckové v tom mají pohodlí.
ale jestli se bude chtít starší vozit až bude menšímu kolem roku, tak bych asi do phila šla..
jestli nebude nějaký jiný lepší kočár ![]()
@Capricorn mně se zas naopak líbilo jak je to mimčo v troubě. vlastně je na něj vidět líp, jak v hluboké korbě, koukáš mu přímo do ksichtíku…
takových, jako je phil 2 batolata je už teďka docela dost,
Peg perego dělá spodní sedák ke skate a GT3, Jané udělalo nový MUMM nebo jak se to píše, ..
a jaký máš graco?
@Nataša mám Graco Quattro Duo Tour (s těma rohama
) jako pro děti to je super, staršímu se tam líbí, malej má dost prostoru.. ale na ovládání teda nic moc, na horší silnici se docela zapotím. ![]()
Na Peg perega jsem koukala, ale přijdou mi takové pidi na staršího.
je to škoda, protože mám PP ráda ![]()
A co že to udělalo Jané?
Našla jsem Muum 2012, ale bez žádného sedátka pro sourozence
![]()